Sagene Avis

Her er årets 17. mai-program

17. MAI: Det blir ikke barnetog i år, men det skjer fortsatt mye hyggelig på nasjonaldagen. Foto: Julia Andersen (arkivfoto)

Alle bydelens korps er klare til å marsjere på 17. mai! Det blir også mye digitalt du kan følge med på.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2020 kl 15:43

BYDEL SAGENE: Det blir en veldig annerledes 17. mai-feiring i år, men det skjer fortsatt mye som kan gi skikkelig feststemning.

Skolene har digitale program, korpsene dukker opp her og der i bydelen og alle oppfordres til å synge «Ja, vi elsker dette landet» klokken 13.00.

Bekransningene rundt omkring finner sted mellom 08.30 og 10.10. Du kan følge bekransningene fra Torshovparken på Oslo kommunes Facebook-side.

BIDRA TIL 17. MAI-ALBUM! Vis oss hvordan du feirer 17. mai på koronavis. Hva finner dere på for å skape en hyggelig nasjonaldagsfeiring? Send inn bilder til tips@sageneavis.no, eller tag oss i sosiale medier, så samler vi bildene til et stort, lokalt fotoalbum!

Pop up-korps

– Dette blir en rar og unik 17. mai. Vi i bydelen er i den heldige situasjonen at alle korpsene våre er spillbare på 17. mai. Det handler om at de har vært kreative med digitale øvelser. Vi får korpsmusikk mange steder i bydelen, sier nestleder i Sagene bydelsutvalg og styremedlem i Norges Musikkorps Forbund, Jørgen Foss, som har vært med på å organisere planen for bydelens korps på nasjonaldagen.


Det er ønskelig å unngå store folkemengder på samme sted, så det vil derfor ikke annonseres hvor eller når korpsene dukker opp. Men 25 av bydelens borettslag får besøk, det får også flere institusjoner. Det vil bli pop up-konserter i parker, på plasser, utenfor kirkene og Lilleborgbanen, for å nevne noe. Det har vært mulig å booke korps til sin bakgård, og dette har gått som varmt hvetebrød, informerer Foss.

– Dette hjelper korpsene veldig. Dette er en vinn-vinn-situasjon, korpsene får penger i kassa og folk får en god opplevelse der de bor, sier han og legger til at det anbefalte honoraret er lagt til 5000 kroner per konsert.

Selv om det er festdag og vi til vanlig går i tog på 17. mai, er det viktig er at folk tar situasjonen på alvor, fortsetter han.

– Vi vil ikke ha folk gående i tog bak korpsene, det er det viktig å respektere. Korpsene vil stoppe for å spille på ulike steder, og det er gjort mange smitteforebyggende tiltak. Bilene må også passe seg for korpsene, de kan ikke trekke seg sammen og lage plass i år, fortsetter Foss.

Klokken 13.00 skal hele Norge synge «Ja, vi elsker dette landet», og det oppfordres til å gjøre dette fra balkonger og vinduer. Det vil også på dette tidspunktet være korps på sentrale steder i bydelen.

Sagene skole

Årets arrangement på skolen er lukket for publikum. De ønsker likevel at det skal bli en flott markering på nasjonaldagen og vil gjøre det mulig for elever, foresatte og ansatte å følge arrangementet i en direkteoverført visning på skolens Facebook-side.

Programmet:

08.00: Flaggheising i skolegården. Skolekorpset spiller fanfare
08.05: Skolekorpset spiller nasjonalsangen
08.10: Rektor og elevrådsleder u.trinn holder en kort tale
08.20: Kransenedleggelse ved Anna Sethne-bysten
08.25: Korpsmedaljer deles ut av rektor
08.35: Skolekorpset spiller en minikonsert
Ca.08.45: Program ferdig

Nordpolen skole

Klokken 08.00 blir det flaggheising, hilsen fra rektor og tale fra elevrådet. Torshov janitsjar spiller.


Heller ikke dette arrangementet er åpent for publikum, men blir streamet på skolens Facebook-side.

Digitalt 17. mai-tog:

Det blir laget en film med elevinnslag, flaggheising og taler, korpset og glimt fra lekene på skolen. Filmen blir tilgjengelig på skolens nettside og skolens Facebook-side på 17.mai.

Lilleborg skole

På Lilleborg skole skal det gjennomføres en vanlig oppstart på nasjonaldagen, men i år uten publikum.

– Vi starter dagen kl. 08.00 med flaggheising og fanfare, tale v/elevrådet og musikk fra korpset. Som følge av reglene om smittevern er det kun korpsmedlemmer og foreldrevakter som har anledning til å møte. MEN: hele seansen filmes og streames på korpset sin facebook-side! Lenke til streamen ligger på korpset sin hjemmeside, skriver skolen.

Festkonsert med Torshovkorpset

Den årlige festkonserten til Oslo kommmune vil presentere flere elevtalenter fra Osloskolen, og i år står gjesteartist Hkeem på programmet. Det gjør også Torshovkorpset! Konserten vil være digital, og begynner 15:30.

Du finner linken på kommunens nettside

Her kan du se video av Torshovkorpset som forteller hvor mye de gleder seg!

Tips oss

Flere tips?

Vet du om noe som skjer som burde stå på denne lista? Send en e-post til tips@sageneavis.no og vi supplerer fortløpende.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...