Jorda rundt på Sagene:
Her er råvarene alfa og omega

SMILENDE ANSATTE: Når man kommer inn i lokalene til Bamboo blir man møtt av smilende servitører og ansatte. Foto: Ingrid Anvik
Her kan du smake på «alt» det asiatiske kjøkkenet har å tilby.
Publisert: 30.03.2019 kl 08:00
SAGENE:I bydel Sagene er det flere restauranter med mat fra forskjellige land. Vi skal ta turen rundt i bydelen, og besøke flere steder. Har du tips til en restaurant, som serverer god mat og som ikke er typisk norsk? Tips oss - post@sageneavis.no
Det er lørdag og magen din roper etter nudler, vårruller eller sushi. I Oslo trenger du som regel ikke å gå langt for å finne et spisested som serverer deilig mat fra verdensdelen Asia. For det asiatiske kjøkkenet har uten tvil blitt en del av hverdagen for mange nordmenn.
I Stockfleths gate, ikke langt fra busstoppet Sagene, finner vi restauranten Bamboo.

DAGLIG LEDER: Huynh Hong Huynh er daglig leder og servitør og har svart på spørsmålene fra Sagene Avis. Til vanlig kalles han bare Teo. Foto: Bamboo
Hvilket land har maten dere serverer opprinnelse i?
- Maten vår er opprinnelig fra Asia. Vi har mat fra Vietnam, Thailand, Kina og Japan. Men i Norge har vi ikke tilgang på alle de samme matvarene som det vi har i Asia. Derfor er rettene blitt noe tilpasset vesten.
Hva står sentralt i matkulturen?
- Matkulturen i det vietnamesiske kjøkkenet kjennetegnes ved hvitløk, chili og friske urter. Det thailandske kjøkkenet består av retter med curry (green, red og panang) og kokosmelk. Det kinesiske kjøkkenet kjennetegnes ved smaksrike retter som passer de fleste. Og japansk sushi og sashimi kjennetegnes av de ferske råvarene.
Hvilken rett fra menyen er de besøkende sin favorittrett?
- De besøkende er forskjellige, men de fleste velger thaicurryen vår. En annen favoritt er den vietnamesiske vårrullen vår. Den er spesiell i forhold til en del andre spisesteder fordi vi ruller den med rispapir. Mange steder velger å lage den med vietnamesiske ingredienser og kinesisk hvetepapir, fordi det da er lettere å rulle den.
Hvorfor tror du de besøkende liker denne retten best?
- Vi velger en enkel meny og synes det viktigste er å la kunden smake god ris og fersk rå fisk. Mange andre mindre sushisteder har ikke skjønt hva som er viktig med råvarer, samt hva som er sunt i sushi og sashimi. De blander alt oppi en maki med masse topping av chilimajones og andre dressinger. Det kalles sushifella. Det er ikke sunt, og har altfor mange kalorier.
Hva er din personlige favorittrett?
- Min favorittrett er nummer 40 i menyen vår. Saigon nudler- marinert biff, scampi i risnudler med frisk salat i limedressing og peanøttsaus og fiskesaus.
Hvorfor er det viktig å ha kjøkken og restauranter fra forskjellige steder i verden?
- Fordi folk har forskjellige interesser.
Hva er unikt med deres spisested/restaurant?
- Vi vil samle alt det asiatiske kjøkken har å tilby, under ett tak!
Hvilket land, bortsett fra landene deres mat er fra, synes du har den beste maten?
- Ekte norsk mat. Jeg liker hjemmelaget norsk mat. Ikke ferdigretter som kan kjøpes i butikk.
Hva synes du om typisk norsk mat?
- Norsk mat er også veldig godt. Den har mindre krydder, men den har fortsatt sin egen smak. For eksempel retter laget av kål eller tradisjonell ertesuppe. Jeg var i Bergen og fikk smake på torsk og fikk en opplevelse av ordentlig god fersk fisk. Jeg liker at råvaren ikke har blitt behandlet for mye, jeg ønsker å fortsatt smake den opprinnelige smaken.
Må dere tilpasse maten for at nordmenn skal like den (for eksempel lage maten mindre sterk)?
- Vi kan tilpasse maten vår for at kunden skal like den. Mindre sterk er greit, men ikke mindre krydder. Da vil smaken av den retten bli tam. Ikke slik som den skal være.
Nyhetsbrev fra Sagene Avis
Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!