Sagene Avis

Sagene Avis

Jorda rundt på Sagene:

Her er råvarene alfa og omega

SMILENDE ANSATTE: Når man kommer inn i lokalene til Bamboo blir man møtt av smilende servitører og ansatte. Foto: Ingrid Anvik

Her kan du smake på «alt» det asiatiske kjøkkenet har å tilby.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE:I bydel Sagene er det flere restauranter med mat fra forskjellige land. Vi skal ta turen rundt i bydelen, og besøke flere steder. Har du tips til en restaurant, som serverer god mat og som ikke er typisk norsk? Tips oss - post@sageneavis.no

Det er lørdag og magen din roper etter nudler, vårruller eller sushi. I Oslo trenger du som regel ikke å gå langt for å finne et spisested som serverer deilig mat fra verdensdelen Asia. For det asiatiske kjøkkenet har uten tvil blitt en del av hverdagen for mange nordmenn.

I Stockfleths gate, ikke langt fra busstoppet Sagene, finner vi restauranten Bamboo.

DAGLIG LEDER: Huynh Hong Huynh er daglig leder og servitør og har svart på spørsmålene fra Sagene Avis. Til vanlig kalles han bare Teo. Foto: Bamboo

Hvilket land har maten dere serverer opprinnelse i?

- Maten vår er opprinnelig fra Asia. Vi har mat fra Vietnam, Thailand, Kina og Japan. Men i Norge har vi ikke tilgang på alle de samme matvarene som det vi har i Asia. Derfor er rettene blitt noe tilpasset vesten.

Hva står sentralt i matkulturen?

- Matkulturen i det vietnamesiske kjøkkenet kjennetegnes ved hvitløk, chili og friske urter. Det thailandske kjøkkenet består av retter med curry (green, red og panang) og kokosmelk. Det kinesiske kjøkkenet kjennetegnes ved smaksrike retter som passer de fleste. Og japansk sushi og sashimi kjennetegnes av de ferske råvarene.

Hvilken rett fra menyen er de besøkende sin favorittrett? 

- De besøkende er forskjellige, men de fleste velger thaicurryen vår. En annen favoritt er den vietnamesiske vårrullen vår. Den er spesiell i forhold til en del andre spisesteder fordi vi ruller den med rispapir. Mange steder velger å lage den med vietnamesiske ingredienser og kinesisk hvetepapir, fordi det da er lettere å rulle den.

Foto: Bamboo

Hvorfor tror du de besøkende liker denne retten best? 

- Vi velger en enkel meny og synes det viktigste er å la kunden smake god ris og fersk rå fisk. Mange andre mindre sushisteder har ikke skjønt hva som er viktig med råvarer, samt hva som er sunt i sushi og sashimi. De blander alt oppi en maki med masse topping av chilimajones og andre dressinger. Det kalles sushifella. Det er ikke sunt, og har altfor mange kalorier.

Hva er din personlige favorittrett?

- Min favorittrett er nummer 40 i menyen vår. Saigon nudler- marinert biff, scampi i risnudler med frisk salat i limedressing og peanøttsaus og fiskesaus.

Foto: Bamboo

Hvorfor er det viktig å ha kjøkken og restauranter fra forskjellige steder i verden?

- Fordi folk har forskjellige interesser.

Hva er unikt med deres spisested/restaurant? 

- Vi vil samle alt det asiatiske kjøkken har å tilby, under ett tak!

Hvilket land, bortsett fra landene deres mat er fra, synes du har den beste maten? 

- Ekte norsk mat. Jeg liker hjemmelaget norsk mat. Ikke ferdigretter som kan kjøpes i butikk.

Hva synes du om typisk norsk mat?

- Norsk mat er også veldig godt. Den har mindre krydder, men den har fortsatt sin egen smak. For eksempel retter laget av kål eller tradisjonell ertesuppe. Jeg var i Bergen og fikk smake på torsk og fikk en opplevelse av ordentlig god fersk fisk. Jeg liker at råvaren ikke har blitt behandlet for mye, jeg ønsker å fortsatt smake den opprinnelige smaken.

Må dere tilpasse maten for at nordmenn skal like den (for eksempel lage maten mindre sterk)?

- Vi kan tilpasse maten vår for at kunden skal like den. Mindre sterk er greit, men ikke mindre krydder. Da vil smaken av den retten bli tam. Ikke slik som den skal være.

Foto: Bamboo

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...