Sagene Avis

Her er tips til hva du kan ta med barna på i vinterferien

Kom deg ut i vinterferien! Eller finn på noe hyggelig innendørs. Foto: Pixabay

Den kommende uka er det vinterferie for skoleelever i Oslo. Vi har samlet noen aktivitetstips til kortreiste aktiviteter som kan være artige for den yngre garde.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 26.02.2019 kl 09:55

BYDEL SAGENE: Nesten en av fire nordmenn planlegger å ta vinterferie i år, ifølge en undersøkelse utført av Virke.

– Tid med familie og venner er formålet med vinterferien for de aller fleste, uansett reisemål, sier Astrid Bergmål, leder for Virke Reiseliv.

Av de som tar seg ferie, sier 41 prosent at de planlegger å reise til utlandet, mens 33 prosent velger å tilbringe ferien på hytte i Norge. Ferie i utlandet er aller mest populært blant Oslo-folk og blant de over 60 år.

20 prosent av de som oppgir å ta vinterferie, sier de skal tilbringe den hjemme. Hvordan dette ser ut i Nordre Aker, vet vi ikke. Men det kan være gøy å være hjemme i ferien. For det er mye spennende å finne på i vår del av byen. Her er noen aktivitetsforslag fra oss til deg!

Marka

Det har kommet godt med snø i marka, og til tross for mildvær den siste uka, skal det fortsatt være gode muligheter for fine turer. Leste du om Hanne fra Kjelsås som tok seg en langtur fra Nittedal til Kjelsås i regnet sist søndag?


Med litt krammere snø går det dessuten an å lage en snømann i hagen eller i parken!

Temperaturene vil være omtrent som nå, litt over og litt under null grader, gjennom helgen og vinterferieuka. Det vil også kunne bli flere dager med sol, ifølge Yr.no. Det er til og med meldt flere soldager. Så da er det bare å pakke solbriller og appelsin i sekken og legge ut på tur.

Langrenn

Bymiljøetaten og Skiforeningen preparer milevis med skiløyper i marka. Gå eller ta 51- eller 54-bussen til Brekke og gå innover Maridalen eller opp mot Ullevålseter. Start ved Sognsvann, Grinda på Korsvoll, ta 11B buss-for-trikk tl endeholdeplassen og gå fra Langsetløkka på Kjelsås, eller ta 56/56B-bussen og gå fra Grefsenkollen eller inn ved Akebakkeskogen/Grefsenkollveien. Mulighetene er nesten ubegrensede!

Sjekk føremeldingen til Skiforeningen for prepareringsstatus og turtips!

Mål for turen kan for eksempel være Ullevålseter sportsstue (som holder åpent hver dag, bortsett fra mandag), eller Lilloseter, som har åpent hver dag, unntatt mandag og fredag.


Sjekk åpningstider og tilbud ved alle markastuene i Oslomarka, her!

NB! Lørdag 16. februar arrangerer Pål Anders Ullevålseter det årlige hopprennet på Ullevålseter sportsstue!

Ullevålseter sportsstue i Nordmarka. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

På Linderudkollen er det oppkjørte løyper i langrennsarenaen, som er åpen for alle når det ikke er arrangementer der. Se mer på Linderudkollens nettsider.

Det går løyper videre innover i Lillomarka fra Linderudkollen, og Linderudkollen sportsstue ligger like ved, og har åpent tirsdag til søndag. Du kommer deg dit med 56-bussen. Se mer her.


I flere parker i byen er det dessuten kjørt opp løyper. I våre nærområder skal det være mulig å gå noen runder på Voldsløkka, og Myrerjordet på Kjelsås kan testes, og tidligere i vinter ble det kjørt løyper i Torshovdalen Sjekk i en park nær deg, kanskje ser du flere løyper!

Aking

Aking er gøy i alle aldere! Alt du trenger er noe å gli på, og en bakke. I våre nærområder kan vi anbefale Havnabakken på Korsvoll (ta 25-bussen til toppen av bakken i Carl Kjelsens vei, 54-bussen til Skibakken, eller banen til Østhorn). Går du av 25-bussen i Kongleveien kan du også ake i Damefallene på Tåsen.

Akebakken i Grefsenkollen er også en vinner. Du kan ake fra Grefsenkollen Restaurant og ned til Akebakkeskogen. Bakken tar cirka et kvarter å ake. Ta 56B-busen til Grefsenkollen (NB! Bussen går bare i helgene).

På Sagene er Myraløkka et familievennlig akeområde, like ved Akerselva. Ta buss 37 eller 54 til Arendalsgata.

VisitOslo har samlet en fin oversikt over flere akebakker i byen.


PS! Lørdag 16. februar blir det Akefest for voksne i Grefsenkollen.

Skøyter

Det er flere muligheter til å gå på skøyter i nærmiljøet i vinterferien.

Det er flere skøytemuligheter i nærmiljøet i vinterferien. Foto: jill111 / Pixabay.com

Preparert is kan man gå på på Bergbanen ved Ullevål stadion og på Voldsløkka. Sjekk åpningstider og reglement på Bymiljøetatens nettsider.

Storoisen foran Storo Storsenter er også en kunstisbane som er åpen for alle.

Det vannes også skøytebaner med naturis mange steder, blant annet på Korsvollbanen, Eventyrplassen i Ullevål Hageby, Skeidbanen på Nordre Åsen, og på Sandaker.

Se Oslo kommunes oversikt over skøytebaner her!

Alpin

Vår nærmeste alpinbakke er Oslo skisenter i Grefsenkollen. Dit kommer du med buss 56 til Trollveiskrysset, buss 31 til Stig, eller buss 32 og 33 til Østreheimsveien.

Oslo skisenter holder åpent i alle sine bakker, og byr på fartsfylt moro hver dag, fra mandag til søndag.

Se mer om åpningstider, priser og utleie på Oslo skisenters nettsider.

Vil du lære deg å stå på slalåm, finnes det kurs. Vi har funnet dette tilbudet for barn og ungdom i alderen 6 til 14 år, som holdes av Furuholmen Friluft.

Full fart eller helt i ro? Det er mange aktiviteter å finne på for dem som er hjemme i vinterferien. Foto: Pexels / Pixabay.com (illustrasjon)

Bibliotek

Blir du kald på tær og fingre kan du jo trekke innendørs på et bibliotek. Biblioteket i Nydalen, på Nydalen videregående skole, holder åpent alle dager i vintererieuka. Her blir det blant annet fortellerstund og filmvisning. Les mer på bibliotekets nettsider!

På Torshov filial (på Sandakersenteret) holder de åpent hver dag i vinterferien (utenom søndagene). Her blir det blant annet filmvisning og egne vinterferieaktiviteter hver dag. Les mer på bibliotekets nettsider!

Museum

Museet der man kan prøve, trykke, teste og oppleve, Teknisk museum på Kjelsås, holder åpent hele vinterferien. Du tar deg dit med 11B buss-for-trikk til Kjelsås, buss 25- eller 54-bussen, eller toget til Kjelsås stasjon.

Der er er Vinterferie = Skaperferie! Bli med på engasjerende aktiviteter for store og små. Prøv en 3D-printer, laserkutt en egendesignet hodeskalle – eller hva med betongverksted?

Hele programmet kan du se på museets nettsider.

Vitenshow på Teknisk museum i vinterferien. Foto: TEKNISK MUSEUM

Arbeidermuseet i Sagveien 28 på Sagene holder åpent lørdager og søndager kl. 11-16. Her kan du oppleve historien om Akerselva, industrieventyrene og arbeiderbevegelsen.
Les mer på museets nettsider.

Det er mange museer i Oslo og omegn. Se denne oversikten på VisitOslo!

Bydelene

Både Bydel Nordre Aker og Bydel Sagene har aktiviteter for barn og ungdom i vinterferien.

I Trikkehallen på Kjelsås arrangerer Bydel Nordre Aker Vintercamp for bydelens ungdomsskoleelever 18.-22. februar. Det blir blant annet kino, aking og bading! Se mer på Trikkehallens nettsider.

Bydel Sagene arrangerer mange aktiviteter for bydelens barn og unge fra 16. til 24. februar. Det blir aking, ski, skøyter, filmvisning, spill og mye mer, blant annet i Torshovdalen aktivitetshus, Bjølsenhallen og B04 Café. Se hva og når på UngMetros Facebook-side! (Bla deg ned til plakaten)

I Sagene Safunnshus er det barnas kulturhelg både den første og siste helgen i vinterferieuka. Les mer om programmet på samfunnshusets nettsider!

Flere aktiviteter

Du kan også få inspirasjon i VisitOslos kalender for aktiviteter for barn.

HAR DU FLERE TIPS TIL TING Å GJØRE I VINTERFERIEN I NORDRE AKER OG SAGENE? SKRIV DET I KOMMENTARFELTET UNDER!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Sagene Avis bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...