ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Her får de bokse uten oppstyret med vinn eller tap

«SMOKERS»: Boksere fra 11 klubber møttes i ringen hos I.F. Ørnulf. Foto: I.F. Ørnulf

Slike arrangementer er kjent som «smokers» i utlandet, og de var formende for den verdenskjente bokseren Mike Tysons karriere, forteller I.F. Ørnulf.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2019 kl 11:48

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SANDAKER: Etter en vellykket kampsparring i mars, inviterte bokseklubben I.F Ørnulf nok en gang konkurranseboksere fra alle klubber til kampsparring «runde 2», fredag 26. april.

Kampsparringen skal være en fin mulighet for boksere til å utvikle ferdighetene sine i ringen sammen med boksere fra andre klubber.

– Slike arrangementer er kjent som «smokers» i utlandet, og er usanksjonerte stevner hvor boksere møter hverandre i sparring med opptil 80 prosent intensitet – det vil si at bokserne bruker 12 oz-hansker eller større og hjelm, og at det ikke er tillatt å gå hardt, sier styreleder og bokser Perzin Nazari.

Det kåres ingen vinner på disse arrangementene, men reglene følges ellers som normalt, inkludert tellinger når kampleder mener en bokser trenger et hvileskjær.

Foto: I.F. Ørnulf

ANNONSE

– «Smokers» som Mike Tyson deltok i som tenåring i the Bronx var formende for hans karriere, og de legendariske sparringene i Floyd Mayweather jr.'s gym, som kalles «The Dog House», er legendariske med sine veddemål, harde tak og høye stemning, fortsetter hun.

Trener Mehdi Mohsenis regime med respekt for hverandre, vekt på teknisk boksing og kameratskap preget arrangementet uten at det gikk på bekostning av spenning og trøkk.

42 boksere fra 11 forskjellige klubber meldte seg på til gratisarrangementet, og I.F. Ørnulf stilte med lege, to kampledere og solid dugnadsinnsats. Deltakerne var alt fra boksere som ikke har deltatt i kamp til norgesmestre, og det var frisk satsning og god stemning i kjelleren under Sandaker senter.

– Dette er et arrangement Ørnulf kommer til å satse på å holde en gang i måneden framover, for at bokserne skal få kjenne hvordan det er å være i ringen, uten all oppstyret med vinn eller tap.

I.F ØRNULF: Det var frisk satsning og god stemning i kjelleren under Sandaker senter. Foto: I.F. Ørnulf

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE