Sagene Avis

– Her får de bokse uten oppstyret med vinn eller tap

«SMOKERS»: Boksere fra 11 klubber møttes i ringen hos I.F. Ørnulf. Foto: I.F. Ørnulf

Slike arrangementer er kjent som «smokers» i utlandet, og de var formende for den verdenskjente bokseren Mike Tysons karriere, forteller I.F. Ørnulf.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2019 kl 11:48

SANDAKER: Etter en vellykket kampsparring i mars, inviterte bokseklubben I.F Ørnulf nok en gang konkurranseboksere fra alle klubber til kampsparring «runde 2», fredag 26. april.

Kampsparringen skal være en fin mulighet for boksere til å utvikle ferdighetene sine i ringen sammen med boksere fra andre klubber.

– Slike arrangementer er kjent som «smokers» i utlandet, og er usanksjonerte stevner hvor boksere møter hverandre i sparring med opptil 80 prosent intensitet – det vil si at bokserne bruker 12 oz-hansker eller større og hjelm, og at det ikke er tillatt å gå hardt, sier styreleder og bokser Perzin Nazari.

Det kåres ingen vinner på disse arrangementene, men reglene følges ellers som normalt, inkludert tellinger når kampleder mener en bokser trenger et hvileskjær.

Foto: I.F. Ørnulf


– «Smokers» som Mike Tyson deltok i som tenåring i the Bronx var formende for hans karriere, og de legendariske sparringene i Floyd Mayweather jr.'s gym, som kalles «The Dog House», er legendariske med sine veddemål, harde tak og høye stemning, fortsetter hun.

Trener Mehdi Mohsenis regime med respekt for hverandre, vekt på teknisk boksing og kameratskap preget arrangementet uten at det gikk på bekostning av spenning og trøkk.

42 boksere fra 11 forskjellige klubber meldte seg på til gratisarrangementet, og I.F. Ørnulf stilte med lege, to kampledere og solid dugnadsinnsats. Deltakerne var alt fra boksere som ikke har deltatt i kamp til norgesmestre, og det var frisk satsning og god stemning i kjelleren under Sandaker senter.

– Dette er et arrangement Ørnulf kommer til å satse på å holde en gang i måneden framover, for at bokserne skal få kjenne hvordan det er å være i ringen, uten all oppstyret med vinn eller tap.

I.F ØRNULF: Det var frisk satsning og god stemning i kjelleren under Sandaker senter. Foto: I.F. Ørnulf

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...