ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Flere parkeringsplasser for bildeling:

Her finner du dem i bydel Sagene

Bilkollektivet er ett av bildelingsselskapene som får flere parkeringsplasser i Oslo sentrum. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det er nå kommet 150 parkeringsplasser reservert for bildelingsselskaper i Oslo. I første runde er det plasser som er spredt i områder på Sagene, Frogner, Majorstua, St.Hanshaugen og Grünerløkka.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2020 kl 12:21

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: – Vi reserverer nå egne plasser for bildeling for at det skal bli lettere å ikke eie egen bil i Oslo. Vi ønsker å betydelig redusere biltrafikken. Det viktigste for å få til det er å gjøre det enklere å gå, sykle og reise med kollektivtransport, men det er fortsatt mange som har behov for bil av og til. Da er bildeling et godt alternativ, sier byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg (MDG), i en pressemelding.

Prøveordningen med bildelingsplasser rulles ut i flere faser med anslagsvis 150-200 bildelingsplasser per fase. I løpet av 2021 vil inntil 600 bildelingsplasser være på plass i Oslo, og hvilke områder som er neste ut blir etter planen klart i begynnelsen av 2021. I praksis betyr dette at korte strekk, vanligvis mellom 3-7 kommunale parkeringsplasser omgjøres til parkeringsplasser for bildelingsbiler.

Her finner du plassene i bydelen

I en oversikt Sagene Avis har fått av Bymiljøetaten, ser vi at bildelingsplassene er å finne i Holmestrandgata på Bjølsen (Bilkollektivet) og i Stockfleths gate på Sagene (Hyre).

- Det er viktig at vi får en god dekning av dedikerte plasser for bildeling også utenfor bykjernen. Det er en målsetting at 30 prosent av plassene skal være utenfor Ring 2 og vi ønsker å etablere bildelingsplasser over hele byen, fortsetter Berg.

Forskrift om prøveordning om parkeringstillatelser for bildeling i Oslo kommune ble vedtatt 12. september 2019. Informasjon om bildelingsplassene sendes på e-post til beboere i nærområdene denne uken. Det er fortsatt bildelingsselskapene som organiserer bildelingen, informerer Bymiljøetaten.

ANNONSE

Prøveordning ut 2022

Bildelingsplassene etableres der bildelingsselskapene mener det er velegnet å ha oppstillingsplasser, og Bymiljøetaten tar avgjørelsen om hvor plassene skal være og står for skiltingen. Det fremgår av skilting ved plassene hvilket selskap som har fått tillatelse akkurat der.

Per november 2020 er det Europcar, Hertz bilpool, Hyre, Bilkollektivet, Bislet bilutleie, Move About, Nabobil, Sixt og Zipcar som er med i ordningen.

Prøveordningen vil pågå ut 2022 når evalueringen av prøveordningen skal oversendes byrådet for vurdering av mulig permanent løsning.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE