ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

- Her har barna et fortrinn, de har en vill fantasi!

SOMMERSKOLE: Det Andre Teatret inviterer til improvisasjonskurs 13.-17.august, for barn i alderen 10-13 år. Foto: Janina Lauritsen

Det Andre Teatret ville ikke tro på påstanden om at barn fra 10-13 år er vanskelige å engasjere. Nå arrangerer de sommerskole for disse barna med improvisasjon og moro i fokus.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2018 kl 10:21

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

LILLEBORG TORG: - Bydelen har tidligere sagt at målgruppen 10-13 år er vanskelig å engasjere siden de ikke er småbarn, men heller ikke store. Det tok vi som en utfordring, sier Nina Vilde Hoff og Mari Thingelstad hos Det Andre Teatret.

Det Andre Teatret har hatt kveldskurs for barn, men nå kjører de på med et sommerkurs i improvisasjonsteater fra 13.-17. august.

- Nå blir det en fullere pakke. Barna skal få dykke mer ned i teateret. De skal få prøve mer og ha det enda mer gøy!

Det blir mye lek og øvelser på sommerkurset. De skal spille ut scener, gå innom kostymer, scenografi, lyd, lys og regi.

- Vi håper barna syns det er kjempegøy å få være med på det. Og det blir fint for dem å få være her i en hel uke. På kursene kan det plutselig bli frafall, man får ikke like stor tilhørighet som på en ukes sommerkurs.

ANNONSE

- Forestillingene er crazy

Improvisasjon er så mye, påpeker de. Det er et bredt tema og man får dyttet litt på sin egen komfortsone.

- Her er det historiefortelling og man lager sine egne karakterer. Der har barna et fortrinn; de har en vill fantasi! Forestillingene deres er gjerne mer crazy enn de voksnes forestillinger. Barna tør mer.

- Improvisasjon er ja-kultur. Det er det godt å lære seg tidlig. Vi syns det er så gøy at foreldrene tar kontakt med oss og sier «Jeg tror improvisasjon kan gjøre barnet mitt mer åpent.»

Men det aller kuleste, forteller Hoff og Thingelstad, er at barna etablerer vennskap og eierskap til Det Andre Teatret. Her kan de føle seg hjemme.

ANNONSE

- Drømmen er jo å oppfostre improvisasjonselskere som vil komme tilbake. Vi trenger instruktører.

Alle kan være med

Men det er slettes ikke bare barna eller teaterentusiastene som kan komme hit. Det er også servering i samme lokale; Den Andre Caféen.

- Man kan også sitte her og kose seg. Man må ikke på teater. Det ser vi med foreldrene, også. De slapper gjerne av her mens barna er på teateret.

Barna trenger heller ikke å ha noe kunnskap for å bli med. Kurset er både for nybegynnere og for dem som har holdt på med teater før.

- Tilbud til barn er kjempeviktig, vi vil tilrettelegge for at barna har et sted å være. Og vi har et unikt tilbud for og med barn, vi har jobbet mye med å tilpasse oss for å få til noe barna trives med. Og barna er så engasjerte, vi har fått til noe kult her!

ANNONSE

Med sommerkurset vil de gi et tilbud før skolen begynner, slik at barna kan ha det gøy mens foreldrene er på jobb.

- Dette er et unikt tilbud, her kan du leke deg på scenen!

For mer informasjon om sommerskolen, gå inn på Det Andre Teatrets nettside

DET ANDRE TEATRET: Nina Vilde Hoff og Mari Thingelstad håper det kommer mange barn til sommerskolen. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE