ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Her har det ikke vært fortau på mange år. Nå kommer det tilbake

FORTAU: Bymiljøetaten vil etablere fortau her, i Maridalsveien 90. Foto: Janina Lauritsen

Løkkebakken Vel har ventet lenge på å få bedret situasjonen for gående og syklende i Maridalsveien og Sagveien. Bymiljøetaten har lyttet og planlegger å etablere fortau i sommer.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2019 kl 13:05

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Sagene Avis har flere ganger tidligere skrevet om Løkkebakken Vel, som fortviler over situasjonen i Sagveien og Maridalsveien nedenfor ring 2.

Direktør i Bymiljøetatens mobilitetsdivisjon, Rune Gjøs, kom endelig på befaring i desember 2018.

Gjøs fortalte i mars i år at Bymiljøetaten så på følgende tiltak som aktuelle i 2019 (med forbehold):

  • Reasfaltere Maridalsveien fra Ring 2 og til bommen ved Sagveien
  • Etablere fortau langs Maridalsveien 90 (ser på muligheten for sammenhengende fortau fra Ring2 og til Sagveien)
  • Fartshump ved Maridalsveien 87B
  • Evt. sykkeltiltak fra Ring 2 og ned til Waldemar Thranes gate
  • I tillegg vil de se nærmere på parkeringsreguleringen langs Sagveien

På daværende tidspunkt hadde ikke Bymiljøetaten en konkret tidsplan grunnet arbeid av hundrevis av tiltak i hele byen. Men nå er de i gang i området.

ANNONSE

Fortauet kommer tilbake

I første omgang foreslår Bymiljøetaten en etablering av fortau langs Maridalsveien 90. Her var det et fortau på 2000-tallet, som ikke ble reetablert i forbindelse med byggearbeid.

- Oppstart er planlagt i august. Vi forventer at etablering av dette fortauet vil bidra til å stramme inn gata, og at dette vil bidra til lavere fart. Men dette vil vi følge opp, sier Gjøs.

Forslaget innebærer også å endre dagens beboerparkering fra skråtstilt til langsgående parkering langs Maridalsveien 90, for å forhindre farlige situasjoner. De vil legge til rette for at bilene parkerer langs kantsteinen. Dette mener Bymiljøetaten vil medføre et mer oversiktig tragikkbilde for gående og syklende. Tiltaket medfører også bedre tilrettelegging for gående med nedsatt funksjonsevne.

- Vi ser på tiltak for bedre sykkeltilrettelegging i Maridalsveien fra Sannergata og nordover. Vi vurderer også fartsdemping, det vil si fartshumper, men avventer etableringen av fortauet. De andre forslagene fra velet er under vurdering, men vi har p.t. ikke noe mer konkrete planer, sier Gjøs.

ANNONSE

- Store forventninger

Trafikkansvarlig i Løkkebakken Vel, Einar Spurkeland, er glad for at det nå skjer noe.

- For oss er dette et viktig skritt i riktig retning. Vi er glad for at Bymiljøetaten nå forbedrer miljø og trafikksikkerhet i vårt område, samt at vi har store forventninger til fortsettelsen med ytterligere forbedringer, sier han.

Uttalelser og spørsmål om planforslaget i Maridalsveien 90 kan rettes til Bymiljøetaten på e-post. Frist for å gi uttalelse er 15. juli 2019. Merk henvendelsen 19/14832.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE