ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Gammel barnepark blir parkøkologisk senter

ILADALEN PARK: Det inviteres til nytt åpent møte. Her er halvparten av dyrkerne som i juni fikk tildelt et lite areal i de fire høybedene i den nedlagte barneparken. Foto: Bydel Sagene (arkivfoto)

– Tida er nå inne for en ny runde med diskusjon om utnyttelsen av dette området i parken, og vi håper du har anledning til å delta, sier park- og nærmiljøkonsulent i Bydel Sagene, Mads B. Nakkerud.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

ILADALEN: Bydel Sagene har søkt om midler til å gjøre om Iladalens nedlagte barnepark til Iladalen parkøkologisk senter, for å skape en attraktiv møteplass med grønn praksis.

Enhet for kultur og nærmiljø i Bydel Sagene vil skape en attraktiv møteplass med grønn praksis på tvers av generasjonene. Det aktuelle prosjektarealet omfatter den tidligere barneparken, som har stått ubenyttet i mange år, og utearealet rundt dette, som er ca. 1000 kvadratmeter.

Bydelen ønsker å engasjere beboerne så mye som mulig i drift og utvikling av prosjektet, for å skape eierskapsforhold og engasjement som kan være avgjørende for at senteret blir brukt og tatt vare på. Derfor inviteres det til nok et åpent møte om oppgraderingen, torsdag 21. november klokken 18.00-19.30, i Kaysalen i Sagene samfunnshus.

Her vil bydelen orientere om arbeidet for å få satt i stand parkhuset, og hva de har gjort på området rundt selve huset i sommer.

– Tida er nå inne for en ny runde med diskusjon om utnyttelsen av dette området i parken, og vi håper du har anledning til å delta, inviterer park- og nærmiljøkonsulent i Bydel Sagene, Mads B. Nakkerud.

ANNONSE

Les mer om dette her: Vil oppgradere Iladalen park for nesten 2,5 millioner kroner

Dette ønsket beboerne seg i første møte

I mars i år var det første åpne idémøtet for beboerne rundt Iladalen park. Her ble det samlet inn idéer, ønsker og behov blant parkens naboer og brukere. Blant annet dette ble foreslått:

Et felleshus med kjøkken, byttebod, sykkelbyttebod, reparasjonsbod, hengekøye, pergola, platting til konsert/teater etc., pizzaovn, trampoline, boccia-/petanquebane, vill beplantning/eng og drivhus – for å nevne noe.

– Vi må fikse huset i den gamle barneparken, og det er det dyreste. Men det trengs ikke å rives. Huset er skjevt, men grunnstrukturen er ikke råtten og det kan pusses opp, påpekte Nakkerud i møtet.

– Iladalen er en sårbar park, det bor folk med både høye og lavere inntekter her. Men det er et godt miljø og høy aktivitet, det er viktig at parken skal være lavterskel og for alle. Jeg er veldig glad for det Mads og de andre har gjort for parken vår. Aktivitetsnivået har blitt nesten tre ganger høyere på solfylte dager, sa Iladalen-beboer Ellen Lande til Sagene Avis i møtet.

ANNONSE

Her er målene

I løpet av 2018 satte bydelen i gang noen forberedende tiltak i den nedlagte barneparken, for å signalisere til ulike aktører i nærområdet at noe begynner å skje, og for å realisere noen små biter av visjonen om hva senteret vil kunne by på framover.

Bydelens «Grønn patrulje» bygget i fjor to binger for kald kompostering av hage- og parkavfall, og ryddet opp i vegetasjonen. I starten av juni fikk området fire høybed.

– I utgangspunktet er bedene tilpasset eldre og rullestolbrukere, men siden vi var litt sent ute med oppstarten der i år, har vi nå kun én ufør dyrker. Før neste sesong vil vi forsøke å rekruttere dyrkere fra primærmålgruppa. Så får vi finne andre arealer for dagens glade dyrkere, sa Nakkerud i juni.

Målene med oppgraderingen av parkøkologisk senter, er å:

ANNONSE

  • Skape en attraktiv møteplass med grønn praksis
  • Føre sammen naboer og parkbrukere på tvers av generasjonene
  • Fremme kunnskap, ferdigheter og holdninger knyttet til miljø og økologi
  • Styrke den lokale eierskapsfølelsen til parken gjennom aktiv medvirkning
  • Fremme fysisk aktivitet i grønne omgivelser

Parken fikk i 2018 en ombygget aktivitetsflate for barn, og med mye moro for alle. Det er sykkeløvingsbane for de yngste, trimapparater, klatrenett, lekeapparater, trampoliner, bordtennisbord og kunstgressbane – uten gummigranulater. Les mer om dette her.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE