ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Her kan du gi deg selv en ekstra god start på dagen

MORGENMEDITASJON: Butikksjef Ingrid Gipling og Jardar Nygård inviterer til Morgenmeditasjon. Foto: Janina Lauritsen

Nå kan du gjøre mer enn å handle økologisk hos Ekte Vare på Sagene. Nå kan du pleie sjela også.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Onsdag 6. mars startet Jardar Nygård opp morgenmeditasjon på Ekte Vare. Dette kan du bli med på hver onsdag til 18. desember.

Morgenmeditasjonen starter klokken 09.30 med 20-30 minutters meditasjon før en halvtime med en kopp te, deling, samtale og veiledning.

– Noe av det jeg liker best som instruktør er å høre hva folk støter på i meditasjon, og spesielt når de oppdager nye ting om seg selv. For det er mye det meditasjon handler om: En slags oppdagelsesreise i vårt eget indre. Og det er alltid fint å møte mennesker som er åpne for å øke sin selvinnsikt på den måten, sier Nygård.

Sagene Avis er med på morgenmeditasjonen onsdag 27. mars, sammen med tre oppmøtte.

– Det er hyggelig at det skjer noe. Vi prøver å være en møteplass og å legge til rette for folk. Folk har bruk for meditasjon, jeg syns dette er hyggelig, sier butikksjef Ingrid Gipling.

ANNONSE

Nygård syns butikken er et perfekt sted å ha meditasjon.

– Dette er et sted som drives fra hjertet, det har ikke et industrielt preg. Og det er veldig hyggelige mennesker som jobber her, det trekker opp! Folk kan komme hit og få en god opplevelse, en kopp te og en prat rundt opplevelsen. Dette skiller seg fra et kurs, her er det fokus på praksis og på den gode opplevelsen.

Gjorde lidenskapen til jobb

Nygård har meditert i drøyt ti år, og det har bare blitt mer og mer i løpet av de siste årene. Han bestemte seg for å gjøre lidenskapen til en jobb og startet nylig sin egen bedrift, Discovering Meditation.

– Meditasjon handler om det motsatte av jaget vi har i samfunnet. Meditasjon er det motsatte av stress og prestasjonsjag. Man kobler seg av det for en stund, man skifter perspektiv. I meditasjon lever man mer i nået, og ikke i en tankeverden hvor man alltid prøver å være et annet sted.

Det handler om å nullstille seg og komme tilbake til der man egentlig er, fortsetter han. Og jo mer man gjør det, jo mer begynner kroppen å prosessere ting den ikke gjør ellers.

ANNONSE

– En viktig del av meditasjonen er at man kan møte på ting man bevisst eller ubevisst ikke har møtt på ellers. I begynnelsen vil man møte på mye styr, tanker og følelser. I dagliglivet ser man det ikke klart, men i meditasjonen ser du at «oi, her er det i gang!» Da tror man kanskje at man ikke klarer å meditere – man tenker at man skal ha ro, og det er fint, men kjenner du på ubehag er det også fint, det trenger å prosesseres, forteller han og påpeker at denne meditasjonen er skånsom, og går i ditt eget tempo.

Mye av fokusen i meditasjon er å ikke gjøre noe. Å være her og nå med deg selv. Men du må ikke nødvendigvis sitte stille, du kan meditere mens du holder på med noe også - men da holder du et øye med oppmerksomheten slik at den ikke stikker av til andre ting du skulle ha gjort eller skal gjøre senere.

Ekstra viktig å meditere hvis man bruker telefonen mye

– Man forstår seg selv bedre med meditasjon. Tanker og følelser er jo i seg selv ikke farlige, men jo mer man stritter i mot dem, jo mer begynner det å bli problematisk. Er man her over tid, vil dette kanskje komme inn bakveien - selv om vi ikke har så stort fokus på det.

Nygård sier det gir noe mer til opplevelsen ved å meditere i en gruppe, og ikke bare alene. Og de oppmøtte forteller om en god opplevelse hos Ekte Vare.

– Det er en god start på dagen, du finner roen i deg selv, forteller en, før en annen legger til:

ANNONSE

– Det gikk veldig fort, det føltes som to-tre minutter. Det var rart. Men det var veldig behagelig.

De oppmøtte snakker om at meditasjon har blitt mer og mer populært de siste årene, og lurer på om det kan ha noe med sosiale medier å gjøre.

– Facebook og smarttelefoner er det motsatte av meditasjon. Det er ekstra viktig å meditere hvis man bruker dette mye. Man kan tenke seg at meditasjon har blitt så populært på grunn av Facebook og smarttelefonene, sier Nygård.

MEDITASJON: Hit kan du komme for en god start på dagen. Foto: Janina Lauritsen

LES MER OM ARRANGEMENTET HER

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE