Sagene Avis

Her kan du møte kronprinsparet på mandag

Mandag 14. mai skal konprinsparet på rundtur i Bydel Sagene. Her fra et besøk ved barnas Hus i 2017. Foto: TOR LIE / ARKIVFOTO SAGENE AVIS

Se programmet for det kongelige besøket i Bydel Sagene! På Haarklous plass blir det folkefest med 700 skolebarn.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2018 kl 09:57

SAGENE: Mandag 14. mai kommer kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på bydelsbesøk til Sagene.

Under sitt offisielle besøk i Bydel Sagene får kronprinsparet oppleve en bydel med stort mangfold. Kronprinsparet er hedersgjester på folkefesten på Haarklous plass. De møter barn og voksne som har vært med på å skape et levende og godt nærmiljø. Kronprinsparet får også et innblikk i vårt rike kulturliv og møter frivillige ildsjeler. I tillegg får de kongelige en innføring i industri- og arbeiderhistorien, og besøker Sagene kirke.

– Det er veldig hyggelig at kronprinsparet kommer på besøk til Bydel Sagene. De kommer til å møte en mangfoldig bydel som har plass til alle. Vi som bor her er stolte av bydelen vår, og jeg gleder meg til å vise den fram til kronprinsparet, sier Helge Stoltenberg, leder av bydelsutvalget.

Det er ordfører Marianne Borgen som er vert for besøket.

Programmet:

Besøk på Arbeidermuseet i Sagveien 28

Klokken 10:30
Kronprinsparet kommer til Arbeidermuseet. De tas imot av ordfører Marianne Borgen, leder av bydelsutvalget Helge Stoltenberg og bydelsdirektør Morten Sanden.

Helge Stoltenberg ønsker velkommen til bydelen. Så forteller historiker Gro Røde, formidlingsansvarlig i Arbeidermuseet, om industri- og arbeiderhistorien fra områdene langs Akerselva. Områdene var svært viktige i utviklingen av norsk industri fra 1840-tallet. Det var nettopp her ved Akerselva det hele begynte med modige entreprenører godt hjulpet av Norges første industriarbeidere, fabrikkjentene.

Besøk på Sagene seniorsenter i Treschows gate 2 A

Klokken: 11:05
Kronprinsparet kommer til Sagene seniorsenter hvor de blir mottatt av Treschowskoret og barnehagebarn som synger. Så går turen opp på takterrassen hvor kronprinsparet får høre om bydelens urbane dyrkingsprosjekt «Spiselige Sagene», og bydelens satsing på miljø gjennom støtteordningen grønne midler.

Klokken 11:30
Kronprinsparet snakker med beboere og brukere i Treschows hus.


Klokken 11:50
Teaterforestillingen «Ferskvannsmatrosene» spilles av en gruppe amatørskuespillere mellom 60 og 92 år som lager og framfører forestillinger for andre seniorer og barnehagebarn. De har holdt på i over to år og reiser rundt i Oslo med stykket. Skuespillerne deler gode historier og gir både voksne og barn innblikk i at livet er så mye mer enn dagens faste gjøremål.

Sykkeltur med ildsjel Harald Øyen

Klokken 12:10
Sykkeltur med Harald Øyen (80) som har en elsykkel med to seter foran. Øyen er en frivillig ildsjel som i fjor syklet 177 turer med de eldre i bydelen. Nå er det kronprinsparet som skal få gleden av å kjøre en tur med ham til Haarklous plass.

LES MER: Harald Øyen (80) syklet 177 turer i fjor. I mai skal kronprinsparet sitte på

Besøk på Haarklous plass

Vi inviterer til folkefest med sang, dans, korpsmusikk, kor, grilling og andre aktiviteter. Det kommer over 700 barn fra skoler og barnehager i området.

Klokken 12:20
Kronprinsparet kommer med sykkel til Haarklous plass mens Norges yngste musikkorps spiller «Norge i rødt, hvitt og blått».


Bydel Sagene er den bydelen med flest kommunale boliger i Oslo, og 750 av dem ligger ved Haarklous plass. For å få til et best mulig nærmiljø jobber vi mye med å involvere innbyggerne slik at de kan påvirke egen hverdag og miljøet rundt seg. Haarklous plass er et av områdene innbyggerne har vært med på å utforme, og kronprinsparet blir vist rundt av noen av ildsjelene for et godt nærmiljø på Torshov.

Klokken 12:40
Ung Media er et gratis kulturhus hvor ungdom mellom 13 og 20 år kan realisere drømmene sine. Ungdommene kan låne instrumenter, få musikkundervisning, øve og lage musikk. Kronprinsparet får oppleve et musikalsk sceneshow med innslag fra noen av de talentfulle ungdommene fra Ung Media.

Besøk i Sagene kirke i Dannevigsveien 17

Klokken 13:15
Sagene kirke har holdt Åpen kirke i åtte år, og 2017 var et rekordår med over 16 000 besøkende utenom faste arrangementer. Kronprinsparet får høre om Åpen kirke og det blir orgelmusikk og en salme.

Klokken 13:40
Besøket avsluttes.

Har besøkt bydelen før

På julaften i fjor besøkte kronprinsparet og Marius Borg Høiby Egon-restauranten på Storo Storsenter. For andre år på rad inviterte restauranten familier fra blant annet Fattighuset til en julemiddag. Butikkene på kjøpesenteret stilte med julegaver.


I oktober i fjor var Mette-Marit tilstede og foretok den offisielle åpningen av Tilbakeføringssenteret i Grefsenveien 28, som er drevet av Røde Kors. Les mer om besøket, som blant annet fant sted på Kafé Tandem, her!

I mai 2017 var kronprinsparet også innom bydelen. Da åpnet de Barnas stasjon i Biermanns gate.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...