Sagene Avis

Her kommer det snart flere Omsorg+-boliger

OMSORG+: Det er planlagt 56 nye Omsorg+-boliger i Mor Go'hjertas vei. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

De nye Omsorg+-boligene skal være ferdig i 2021. Det planlegges også 15 omsorgsboliger for personer med kognitiv svikt.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BJØLSEN: – Vi vet at innbyggerne ønsker flere alternative boformer, når de ikke lenger klarer seg helt selv i egne hjem. Derfor etablerer vi 1500 nye Omsorg+-leiligheter innen 2023 og til sammen 2000 Omsorg+-boliger innen 2026. Ved årsskiftet er vi oppe i 900, og vi er glade for at Mor Go’hjertas vei også nærmer seg, sier byråd for eldre, helse og arbeid Tone Tellevik Dahl.

56 boliger

Det er foreløpig planlagt 56 boliger, og stipulert ferdigstillelse er 2021. Bygget befinner seg i Mor Go'hjertas vei (Boligbygg Oslo KF-bygg) på Bjølsen. Det planlegges også ca. 15 samlokaliserte omsorgsboliger for personer med kognitiv svikt i samme bygg.

I disse boligkompleksene skal det være døgnbemanning, kafé, aktiviteter, frisør og fotpleie, og de er spesielt tilpasset eldre som ønsker trygghet og tilrettelegging for sosiale sammenkomster.

– Daglig leder for leilighetene på Cathinka Guldberg kaller det en slags folkehøyskole for eldre, og hun ser at mange finner nye venner i godt voksen alder. Her har de et sosialt miljø, og de slipper å sitte alene hvis de ikke ønsker det.

Tellevik Dahl mener byrådet har et annet syn på eldre enn det som har vært tradisjonen i norsk politikk. Derfor er eldreomsorgen i Oslo nå under en kraftig omlegging.


– Vi går fra en institusjonsbasert eldreomsorg til et aktivt seniorliv og en eldreomsorg der eldre får være sjef i eget liv, sa byråden tidligere, i et åpent møte om fremtidens eldrepolitikk på Sagene frivilligsentral.

SJEF I EGET LIV: Byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl, snakket nylig med innbyggerne i Sagene bydel om fremtidens eldrepolitikk. Foto: Janina Lauritsen

–Gledelig lesning for eldre

Da byrådet la frem oslobudsjettet for 2019 i september, kalte bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap) dette for gledelig lesning for eldre.

Byrådet vil sette inn 3,8 nye årsverk i hjemmetjenesten i bydel Sagene, 56 omsorg+-boliger i Mor Go’hjertas vei, 800.000 kroner ekstra til bedre kvalitet på sykehjemsmaten, og den aldersvennlige transporten rosa busser kom til bydel Sagene 1. november.

– For bydel Sagene er byrådets forslag til budsjett gledelig lesning for eldre. For meg er det viktig at de eldre i bydel Sagene kan leve gode og aktive liv, og det er vår jobb som politikere å sørge for dette, sa Helge Stoltenberg i et tidligere leserinnlegg.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...