ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Her kommer det snart flere Omsorg+-boliger

OMSORG+: Det er planlagt 56 nye Omsorg+-boliger i Mor Go'hjertas vei. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

De nye Omsorg+-boligene skal være ferdig i 2021. Det planlegges også 15 omsorgsboliger for personer med kognitiv svikt.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BJØLSEN: – Vi vet at innbyggerne ønsker flere alternative boformer, når de ikke lenger klarer seg helt selv i egne hjem. Derfor etablerer vi 1500 nye Omsorg+-leiligheter innen 2023 og til sammen 2000 Omsorg+-boliger innen 2026. Ved årsskiftet er vi oppe i 900, og vi er glade for at Mor Go’hjertas vei også nærmer seg, sier byråd for eldre, helse og arbeid Tone Tellevik Dahl.

56 boliger

Det er foreløpig planlagt 56 boliger, og stipulert ferdigstillelse er 2021. Bygget befinner seg i Mor Go'hjertas vei (Boligbygg Oslo KF-bygg) på Bjølsen. Det planlegges også ca. 15 samlokaliserte omsorgsboliger for personer med kognitiv svikt i samme bygg.

I disse boligkompleksene skal det være døgnbemanning, kafé, aktiviteter, frisør og fotpleie, og de er spesielt tilpasset eldre som ønsker trygghet og tilrettelegging for sosiale sammenkomster.

– Daglig leder for leilighetene på Cathinka Guldberg kaller det en slags folkehøyskole for eldre, og hun ser at mange finner nye venner i godt voksen alder. Her har de et sosialt miljø, og de slipper å sitte alene hvis de ikke ønsker det.

Tellevik Dahl mener byrådet har et annet syn på eldre enn det som har vært tradisjonen i norsk politikk. Derfor er eldreomsorgen i Oslo nå under en kraftig omlegging.

ANNONSE

– Vi går fra en institusjonsbasert eldreomsorg til et aktivt seniorliv og en eldreomsorg der eldre får være sjef i eget liv, sa byråden tidligere, i et åpent møte om fremtidens eldrepolitikk på Sagene frivilligsentral.

SJEF I EGET LIV: Byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl, snakket nylig med innbyggerne i Sagene bydel om fremtidens eldrepolitikk. Foto: Janina Lauritsen

–Gledelig lesning for eldre

Da byrådet la frem oslobudsjettet for 2019 i september, kalte bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap) dette for gledelig lesning for eldre.

Byrådet vil sette inn 3,8 nye årsverk i hjemmetjenesten i bydel Sagene, 56 omsorg+-boliger i Mor Go’hjertas vei, 800.000 kroner ekstra til bedre kvalitet på sykehjemsmaten, og den aldersvennlige transporten rosa busser kom til bydel Sagene 1. november.

– For bydel Sagene er byrådets forslag til budsjett gledelig lesning for eldre. For meg er det viktig at de eldre i bydel Sagene kan leve gode og aktive liv, og det er vår jobb som politikere å sørge for dette, sa Helge Stoltenberg i et tidligere leserinnlegg.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE