Sagene Avis

Hiphop-kongen inntok Voldsløkka

Kule jenter på kul konsert, fra venstre: Eva, Aya, Cornelia, Josefine og Emilia. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Sommer-Oslo badet de 55.000 besøkende på Oslo Sommertid i sol og varme, før en av verdens mestselgende artister entret scenen på Voldsløkka: Eminem, the King of hip hop.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.07.2018 kl 11:58

VOLDSLØKKA: 55.000 billetter ble revet bort på seks minutter, med Eminem som trekkplasteret. I tillegg til Eminem sto også rapperne OnklP, Klovner i Kamp, Pusha T og Royce 5'9'' på scenen under Oslo Sommertid på Voldsløkka den siste dagen i juni.

Det strømmet på med folk til Voldsløkka da det nærmet seg tid for hovedartisten Eminem. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Russeinntekter

Det var ikke bare Sagene IF som tjente gode penger som frivillige under konserten. Også 14 russejenter fra Hønefoss, fortalte om mange tusen i russeinntekter, som ryddejenter under konserten.

Cinta og Andrine er fra Hønefoss, og er på dugnad under Oslo Sommertid for å spare penger til russetiden, tilsammen er de 14 russejenter på jobb på Voldsløkka lørdag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Vi spurte om de trenge dugnadsfolk, og det gjorde de. Så da er vi her og rydder og tjener penger til russetiden, fortalte Cinta og Andrine, som vi møtte på utenfor selve konsertområdet.

– Den beste rapperen

De blide unge jentene Eva, Aya, Cornelia, Josefine og Emilia sjekker inn samtidig med lokalavisa.

– Vi er litt sent ute, men vi hadde litt annet å gjøre i dag også. Men vi er jo her for å se Eminem. Han er den beste rapperen, kongen av rap, er jentene enige om. Han er så kul, og har så mange bra budskap i tekstene sine. Flere av sangene er veldig bra, vi har jo hørt musikken hans siden vi var små, forteller jentene som bor i Drammen og Oslo.

Familien Hals; Johnny, Eli og datter Mathilde, koste seg på konsert sammen.

Familien Hals koste seg på konsert på Voldsløkka lørdag, og det var Eminem som de også var kommet for å høre på. Foto: SAGENE AVIS


– Konserten var helt topp, og sto til forventningene. Jeg er mest fan av Eminems gamle sanger som Slim Shady, My Name Is, og Lose Yourself, sier Eli Hals i etterkant av konserten.

Anmeldere, og strengt fotoregime

Musikkanmelderne er ikke helt enige om Eminems prestasjoner under konserten. Aftenposten skriver «dette var underholdende nok» og gir ternigkast fire.

VG kaller Eminem en "Upersonlig rapgud" og skriver «Man trenger ikke å slippe gode plater når man er et fenomen», og gir en treer.

Dagbladets anmelder på sin side spør «Er Eminem fortsatt relevant som plateartist? Nei. Heldigvis påvirket det ikke gigakonserten hans på Voldsløkka», og gir en femmer.

Oslo Sommertid og Eminem, lørdag kveld. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA


Eminem praktiserte et strengt fotoforbud under konserten, og ingen norske pressefotografer fikk ta bilder av artisten mens han spilte. Kun Eminems egen fotograf fikk ta bilder. Det førte til at enkelte medier, slik som musikknettstedet Gaffa, valgte å boikotte konserten.

Lokalavisas journalist på stedet opplevde også å bli nektet å ta med vanlig kamera inn på konserten etter klokken 20.00, som ble opplyst på stedet av presseavdelingen til arrangøren. Det var heller ikke tillatt å ta bilder av publikum. .

Ingen norske fotografer fikk ta bilder under konserten. Dette er et bilde tatt av Eminems egen fotograf, og distribuert av arrangøren. Foto: Don Robinson

Dagbladet skrev lørdag om at et sikkerhetsselskap og politiet skal ha vært i kontakt med naboer til Voldsløkka, for å unngå at disse tok bilder fra konserten.

– Politiet har gått rundt og sagt at alle gardiner skal være helt åpne, og de kommer til å reagere hvis noen trekker for gardinene, sier beboer Morten Marius Olsen i Stavangergata.


– Styreleder Thomas Gabler sa at han hadde fått beskjed av Pro Sec at hvis det var noen som hang ut av et vindu med kamera, kom de til å reagere hardt, sier han til Dagbladet.

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at de har gått fra dør til dør og snakket med beboere, men sier det dreier seg om et preventivt sikkerhetstiltak. Les hele saken i Dagbladet.

I forkant av konserten har beboere rundt Voldsløkka uttrykt misnøye både med oppriggingen til konserten, og kommunikasjonen med arrangør.

Eminem

Marshall Bruce Mathers III, født 17. oktober 1972 i Missouri, bedre kjent under artistnavnet Eminem og tidligere kjent under navnet Slim Shady, er en amerikansk rapper. Han har vunnet Grammy- og Oscarpriser for musikken sin. Han har også hatt roller i filmene «8 Mile» og The Interview. Eminem er den bestselgende artisten på 2000-tallet i USA. Gjennom sin karriere har han hatt ti nummer én-album på Billboard Hot 200, og fem nummer én-singler på Billboard Hot 100.

Med salg av 47,4 millioner album og 42 millioner singler i USA (2014), er Eminem den nest mest solgte mannlige artisten i Nielsen SoundScan æra, den sjette mest solgte artisten i USA og den bestselgende hiphop-artisten. Globalt har han solgt mer enn 172 millioner album, noe som gjør ham til en av verdens mest solgte artister. Rolling Stone har rangert ham som 83 på sin liste over 100 Greatest Artists of All Time, og kaller ham King of Hip Hop, og han regnes av mange som den beste rapperen noensinne.

Artisten har fått mye oppmerksomhet på grunn av tekstene sine. I 2014 satte han verdensrekord på antall ord i en låt i hit-sangen «Rap god». Sangen inneholder 1560 ord, mer enn fire ord i sekundet i den 6 minutter lange sangen, og fikk Eminem inn i Guinness Book of Records.

Kilde: Wikipedia

Noen hadde funnet ganske bra gratisplasser utenfor konsertgjerdene også. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...