Sagene Avis

Her blir det magisk stemning:

«Høstens vakreste eventyr» fyller 20 år!

ELVELANGS: Pain Solution stiller også i år med brennheit underholdning! Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Torsdag 26. september blir det igjen ild, mystikk, musikk og mye moro langs Akerselva.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2019 kl 13:46

AKERSELVA: Torsdag 26. september klokken 20-23, er det tid for årets vakreste eventyr - Elvelangs i Fakkellys, for 20. år på rad.

Den stemningsfulle elvevandringen har blitt et av Oslos største kulturarrangementer, og samler opp mot 40.000 mennesker hvert år. Og det er helt gratis!

Hvert år, torsdag kveld nærmest mulig høstjevndøgn, erstattes den elektriske belysningen langs den litt over 8 km lange Akerselva av over 4000 fakler. Turveien og elvebreddene blir fylt med rundt 150 stemningsfulle innslag som lyssetting, musikk, dans og installasjoner. Bydelene langs Akerselva - Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo - arrangerer Elvelangs i fakkellys i samarbeid med frivillige, profesjonelle og med støtte fra en lang rekke samarbeidspartnere, institusjoner og Oslo kommune.

Se bildeserie fra fjorårets elvevandring:

Seks hovedscener

Over 150 ulike kulturinnslag kan oppleves underveis. Publikum kan starte hvor de vil, men arrangørene anbefaler å starte på en av de seks hovedscenene:

Brekkedammen: Klokken 20.00: Offisiell åpning av Elvelangs ved Oslos ordfører Marianne Borgen, med Teknisk museums populære vitenshow med flammer, smell og eksperimenter. Realfagsformidler Martin Kneppen stiller med et show med fokus på lys, energi og miljø. Kun én forestilling.

Nydalen (ved T-bane-utgang Akerselva): Klokken 20.00: Human/Nature: Filmskaper og multikunstner Simon M. Valentine har laget en kunstinstallasjon som belyser menneskets tilknytning til naturen: Hvor begynner det menneskeskapte og hvor slutter naturen? Teater Okolo med gjester: Waves of fire- et spektakulært ildshow med dans og manipulasjon med ild.

Bjølsendumpa, utegalleriet: Klokken 20.00: PlastoKrillen, Veivisere og lysinstallasjoner


Myraløkka: Klokken 20.00: Flammeshow, fakirer og sirkus! Pain Solution stiller også i år i kjent stil med brennheit underholdning.

Kunsthøgskolen i Oslo: Klokken 20.00: Musikk, dans, performance, installasjoner, lysdesign, ild og flammer, kunstverksteder og lyssetting. Norske Lakseelver begynner filmscenario «Villaksen - Norges levende arvesølv» som fortsetter nedover Elvelangs.

Nedre Foss Park: NB! Klokken 19.00: Grünerløkka skoles Musikkorps og Lakkegata skoles Musikkorps.
Klokken 20.00: Open Drag Stage
Klokken 20.30: Hip Hop for folket ved X-Ray Ungdomskulturhus
Klokken 21.30: Norsk Lur- og Bukkehornslag

Avslutningsscene, skateparken v/ Stargate Vaterland: Caféteateret med en rekke artister

På programmet i bydel Sagene

Det er fritt frem for å gå et lite stykke, eller hele Akerselva ned. Men det er viktig å huske på å gå nedover, med strømmen.


Hovedscenen på Myraløkka byr på mye spenning mellom klokken 20.00 og 23.00. Utover dette kan man i bydel Sagene blant annet oppleve følgende, hvis man tar turen fra toppen av Bjølsen (nedenfor Kristoffer Aamots gate) og til Mølleparken:

Fra Bjølsendumpa og ned til Lilleborg torg:

 • Tigerstaden drill
 • Salsakompaniet
 • Torshovdalen aktivitetshus
 • Ved Akerselva sykehjem: 20.00-20.45: Korsang, 20.45-23.00: Filminstallasjon med visning av gamle bilder
 • Ragnas Hage barnehage - utstilling/lys
 • Ungomstiltakene/sommerklubben - lykter i trærne
 • Speiderne
 • Guerilla Plastic Movement
 • Nordre Aker Prosti Menighetene
 • Nordpolen FUS barnehage - utstilling/lys
 • Sagene IF Rumpeldunk
 • Det Transportable Klokkespill
 • Sysselmann
 • Torshovkoret
 • Torshov Kvinnelige Vokalensemble / Dagsangerne på Sagene
 • Lyssetting av foss

Til bunnen av Myraløkka:

 • Fakler i muren
 • Hovedscenen
 • UngMedia
 • Bjølsen skolekor
 • Flammeshow
 • Fakkelfigur
 • Lawson Vallery Band


Nedenfor ring 2 og til Mølleparken:

 • Torshov Janitsjar og Torshovkorpset
 • Oslokassa
 • Show på Månefisken
 • IsjiJazz
 • Symradern

Elvelangs i fakkellys ble første gang arrangert under Oslos feiring av tusenårsjubileet i 2000, da under navnet «Akerselva - byens lengste tigerrisp». I en publikumsundersøkelse utført av Feedback Research ble Elvelangs i fakkellys kåret som et av de beste jubileumsarrangementene. Publikumsoppslutningen og gode tilbakemeldinger har inspirert arrangørene til å gjenta og utvikle Elvelangs i fakkellys, som i år altså blir det 20. i rekken.

Pass på brennende fakkelbokser langs ruta, pass godt på barna og gå forsiktig! Det opprettes førstehjelpsstasjoner av Røde Kors ved Nydalen, Ring 2/Vøyenbrua og på Kuba.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...