Sagene Avis

«Høstvinden» er på vei – bind fast trampoline og løse stoler

Hagestoler og trampoliner bør festes før det blåser opp. Barn kan trolig holdes inne. Foto: arupert88 / Pixabay.com

Fredag ettermiddag blåser det opp i Oslo. Vinden blir ikke unormalt sterk, men vi pleier ikke å oppleve slikt vær før utpå høsten, sier meteorologen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO/BLINDERN: Det meste av regnet i denne omgang kom i natt. Det begynte å regne i Oslo etter midnatt fredag, og fram til i dag morges kom det 15-20 mm nedbør rundt om i Oslo.

Men det kraftige lavtrykk er på vei over oss, og med det kommer sterk vind.

– Vinden vil øke nå de nærmeste timene. Det vil starte som sørlig liten stiv kuling inn fra fjorden, og som frisk bris innover Oslo, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Hanne Beate Skattør.

20 meter i sekundet

Vinden blir relativt kraftig, og kan komme opp i 20 sekundmeter.

– Det kjenner du godt, sier Skattør.


– Vinden vil etterhvert gå mot sør-vest. Lavtrykket passerer fort nordover, så i kveld vil vinden minke.

20 m/s er ikke unormalt sterk vind, ifølge meteorologen. Det unormale er at den kommer så tidlig.

– Det er ikke noen ekstremvind, dette. Men vi er ikke vant til slik vind så tidlig i august. Det minner mer om et høstlavtrykk. Folk er nok fortsatt i sommermodus, og ikke helt forberedt på vinden, tror Skottør.

Vinden er sterk nok til at den kan ta tak i løse gjenstander.

– Slik som trampoliner, for eksempel. Det er viktig å sikre det som står løst, sier hun.


Meteorologisk institutt på Blindern. Foto: Kjetil Ree GFDL or CC BY-SA 3.0 , from Wikimedia Commons

Lettere i helgen, men hva med sommeren…?

Det kan gå en og annen byge mens lavtrykket passerer, men for det meste vil det være oppholdsvær, og fra i kveld får vi se sola.

– Betyr dette at den fantastisk sommeren er over for denne gang?

– Vi får ikke 30 grader, nei, så hvis du har veldig høye forventninger til temperaturen, er den nok det, sier Skottør.

– Vi er i august, og dagene er kortere. Da er det kortere tid for sola å varme opp. Men vi kan få fine dager både i august og september, ifølge meteorologen.


Om vi ikke ser så langt frem, blir helgen vi er på vei inn i tålelig bra. Det kan komme litt nedbør lørdag og søndag, men vi vil få flere perioder med sol, særlig er det håp for søndagen. Temperaturen vil trolig nå 18 grader i helgen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...