ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Høyre vil ha fraværsgrense også i ungdomsskolen

FRAVÆRSGRENSE: Mathilde Tybring-Gjedde, skolepolitisk talsperson i Høyre, sier det er mye høyere fravær på ungdomsskolen enn på videregående. Foto: Cecilie Sunde Lien (arkivfoto)

– Vi vil ha en 10-prosentgrense også i ungdomsskolen, sier Mathilde Tybring-Gjedde (H).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Høyres programkomité til ny skolepolitikk foreslår innføring av fraværsgrense også i ungdomsskolen.

– Det er mye høyere fravær i ungdomsskolen enn i videregående – tre dager mer per elev. 9.000 tiendeklassinger er borte fra skolen i mer enn to uker. Det er svært mye. Vi vil derfor ha en 10-prosentgrense også i ungdomsskolen, sier skolepolitisk talsperson i Høyre, Mathilde Tybring-Gjedde, til Aftenposten.

Høyres programkomité til ny skolepolitikk tar til orde for en ungdomsskolereform. Denne skal gi økt læring gjennom å endre fagsammensettingen og innføre obligatorisk yrkesfaglig valgfag for elevene.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim, som er nestleder i programkomiteen, sier partiet har fått gjennomført mye god høyrepolitikk i skolen de siste sju årene.

ANNONSE

– Men vi har gjort noen feil også. Vi har glemt ungdomsskolen litt. Det har vært et blindspor i hele skoledebatten. Det har handlet om fraværsgrense i videregående, tidlig innsats og mye annet, men ikke om ungdomsskolen, sier Asheim til avisen.

Han sier han vil løse utfordringer i ungdomsskolen med to hovedkrav. Dette omfatter både strengere krav om oppmøte og at skolene må tilpasse undervisningen bedre til elevenes behov.

(©NTB)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE