Sagene Avis

Hun blir ny generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen

Mina Gerhardsen blir ny generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen fra 1. mai 2019. Foto: Res Publica/Siw H. Pessar

Mina Gerhardsen fra Søndre Åsen gleder seg til å tiltre stillingen 1. mai.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SØNDRE ÅSEN: – Jeg gleder meg veldig til å få lov til å jobbe sammen med de mange frivillige og ansatte i Nasjonalforeningen for folkehelsen, sier Mina Gerhardsen i en pressemelding.

– Nasjonalforeningen har en lang og stolt historie og et viktig samfunnsoppdrag, fortsetter hun.

Trenger kunnskap og utbygging av helsetilbud

– Nordmenn lever stadig lenger. Det er et gode, men betyr og økt risiko for dårlig helse og ensomhet blant våre eldste. Antallet som får demens er også økende. Vi vil trenge økt satsing på kunnskap og utbygging av helsetilbud for å møte dette, men mobilisering av frivillige vil også være en viktig del av løsningen, sier hun.

For å løse folkehelseutfordringene er Gerhardsen opptatt av at vi behøver de store fellesløsningene, og det trengs forståelse av at vi stiller med ulike forutsetninger.

– Frivillig sektor har en viktig rolle med å se behov, komme med løsninger og si fra når det trengs.

– Sjeldent bred bakgrunn

Stein A. Evensen, styreleder i Nasjonalforeningen for folkehelsen, er svært tilfreds med tilsettingen av Mina Gerhardsen som ny generalsekretær.

– Hun kommer til oss med en sjeldent bred bakgrunn, er faglig sterk og har ord på seg for å skape et godt arbeidsklima. Jeg gleder meg til samarbeidet.

Mina Gerhardsen kommer fra jobben som kommunikasjonsdirektør i Norad. Hun har blant annet bakgrunn som journalist, informasjonsarbeid i Røde Kors og som statssekretær ved Statsministerens kontor, Kulturdepartementet under Stoltenberg II-regjeringen og generalsekretær i Actis.

Av utdannelse har hun blant annet hovedfag i samfunnsgeografi fra Universitetet i Oslo (UIO) og journalistikk fra University of Queensland, Australia. Hun har også hovedfag i pedagogikk (UIO).

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...