Sagene Avis

– Husk at bydelsdagene er plastfrie

PLASTFRI: Bydelsdagene er plastfrie, husk å ta med egne kopper og tallerkner. Her er miljøkonsulent Stina Maria Lindholm sammen med plastvfall som kunstner Jessica Ullevålseter plukket langs Akerselva. Foto: Janina Lauritsen

Skal du kose deg med god mat og drikke under bydelsdagene? Da er det lurt å ta med egen kopp, tallerken og bestikk.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: Fredag 10. til søndag 12. er det klart for bydelsdagene. Her kan du se programmet!

Og i år ber bydelen deg om å ta med eget servise og bærenett, i forbindelse med at Sagene har gått inn for å bli den første plastfrie bydelen.

Målet er at alle tar med

Bydelens hovedtiltak for å bli en plastfri bydel er at bydelsdirektør Morten Sanden i mars sendte ut et brev til alle tjenestesteder - alt fra barnehager, dagsenter til NAV-kontoret og lignende, hvor han ba dem om å umiddelbart fase ut all bruk av unødvendig engangsplast. Det vil si at for eksempel blå sokker til å ha rundt skoene i barnehagene, plastkopper på møter/i kantiner og så videre vil fases ut.

Og dette gjelder også bydelsdagene til helgen.

– Det er viktig at folk vet det på forhånd, sier miljøkonsulent i Bydel Sagene Stina Maria Lindholm.


Bydelen har kjøpt inn noen flerbrukskopper, men målet er at alle tar med hjemmefra.

– Vi har også kjøpt inn noen engangstallerkner i tre, som kan puttes i den grønne posen for matavfall. Og på standsene er det ingen ballonger og engangsplast, og vi har kuttet ned på flyers. Vi tester ut og ser hva som fungerer best i praksis.

Dette er første gang bydelsdagene er plastfrie, på grunn av at Oslo i år er europeisk miljøhovedstad.

Pilotbydel

Bydelen har, som foreløpig den eneste i Oslo, i år fått tilsagn om midler fra Bymiljøetatens nye ordning for å stimulere til utfasing av engangsplast. Og Bymiljøetaten ønsker å bruke Sagene som pilotbydel ved nye innovative miljøprosjekt i egen regi, samt se på resultatene av bydelens egen innsats for å vurdere overføringsverdi.

Bydelen følger med dette opp forslaget, som Hellvin Stav først lanserte i Sagene avis i fjor sommer, om å jobbe for parkarrangementer uten engangsplast, blant annet ved å begrense engangsplast gjennom leiebetingelsene for utearealer, samt utfasing av engangsartikler av plast i bydelens tjenestesteder.


– Miljøhovedstasåret skal være en plastfri folkefest. Byrådet har som mål at Oslo kommunes egne virksomheter skal slutte å bruke unødvendig engangsplast innen i løpet av 2019. For å klare det er er vi naturligvis helt avhengig av å ha med bydelene på laget. I tillegg jobbes det med å stille krav i kommunale innkjøp samt et plastmanifest for å få alle mulige andre aktører til også kutte ut engangsplasten, har Sirin Hellvin Stav (MDG) fortalt Sagene Avis.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...