ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

«Hva er solidaritet og hvordan bygger vi et samfunn fritt for rasisme, krig og urettferdighet?»

Debatt: Rødt Sagene

Reza Rezaee (R) og Almaz Asfaha (MDG) inviterer til åpent møte. Foto: Stian Morgenthaler

DEBATT: «Dette kan vi som bor i bydel Sagene engasjere oss i. Hvorfor og hvordan, kan du være med på å diskutere sammen med Reza Rezaee fra Rødt Sagene og Almaz Asfaha fra Miljøpartiet De Grønne i åpent møte, med musikk og noe godt å spise, 16. juni.»

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.06.2021 kl 18:24

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

For noen dager siden debatterte Stortinget et lovforslag fra Fremskrittspartiet om å endre loven slik at kommuner og fylkeskommuner ikke skal ha anledning til å utøve lokal utenrikspolitikk. Selv om forslaget ble nedstemt, er det likevel forstemmende at vi har folkevalgte som vil kneble det lokale selvstyret.

Forslaget er også et signal om at vi som bor i lokalsamfunn som bydel Sagene ikke skal bry oss om hva som skjer utenfor egne grenser. Slik kan vi ikke ha det. Hva som skjer av med klimaet, flyktninger, undertrykkelse, diskriminering, krig og fred er noe vi vil være med på å bestemme og ikke overlate til politikere som står for samfunnsverdier som er det motsatte av internasjonal solidaritet.

Vi vil være med på å avgjøre fordi det handler om hverdagen vår, om deg og meg. Et godt eksempel på dette er gjennomgangen som Norsk Folkehjelp og Fagforbundet har gjort av Oljefondets investeringer nå nylig. Gjennomgangen viser at Statens Pensjonsfond Utland, mer kjent som Oljefondet, investerer over 165 milliarder kroner i over 60 selskaper med virksomhet i de ulovlige bosettingene på okkupert palestinsk jord. Det betyr at norske statsborgere bidrar med 30.000 kroner hver i direkte eller indirekte støtte til okkupasjonen! Samtlige av selskapene finnes i databaser utarbeidet av FN eller uavhengige granskningsorganisasjoner som dokumenterer økonomiske bånd til okkupasjonen.

Men Norge bidrar også på andre måter til å svekke folkeretten, og bygge opp under politiske veivalg som fører til krig, flyktningkriser, rasisme og brudd på menneskerettigheter. Som et av verdens rikeste land, tar Solberg-regjeringa bare imot 50 barn fra flyktningeleiren Moria. Til tross for at det er 20 år siden Benjamin Hermansen ble drept, får høyreekstremisme og fremmedfiendtlige holdninger stadig bedre kår her i landet. Norge er også blant landene i verden som oftest deltar i krig og har heller ikke skrevet under avtalen om atomvåpenforbud.

En slik politikk er usolidarisk og fører til økt rasisme, urettferdighet, krig og undertrykking.

ANNONSE

Dette kan vi som bor i bydel Sagene engasjere oss i. Hvorfor og hvordan, kan du være med på å diskutere sammen med Reza Rezaee fra Rødt Sagene og Almaz Asfaha fra Miljøpartiet De Grønne i åpent møte, med musikk og noe godt å spise, 16. juni kl. 18–20 på Ella Hvals plass, ved Sagene Frivillighetssentral.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE