Sagene Avis

Hva er vurderingen bak dette?

Bymiljøetaten sier nå at de vil gjøre en my vurdering av treet som henger over turveien.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2020 kl 10:58

NYDALEN: I forrige måned opplyste Bymiljøetaten at de startet opprydding og fjerning av døde trær - også langs Akerselva - les hele saken her.

Denne uka sendte en leser bilder av to forskjellige trær rett nedenfor Fernanda Nissens gate, til lokalavisa:

– Her setter Bymiljøetaten opp støtte på ett tre som delvis hang utover elva, og som etaten har fjernet alle grenene på. Noen meter lenger opp langs turveien er det et stort og tungt tre som henger over veien. Her går det mange barn daglig også. Det er vel dette treet det eventuelt burde bli satt støtte på? spør leseren, som omtrent daglig går på tur i området.

Bymiljøetaten

Senior kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten, Guro Tangen, svarer i saken:

– Vi gjør vanligvis en vurdering av trær som kanskje kan utgjøre en risiko, og som står på et område Bymiljøetaten forvalter. Da det ene treet ble vurdert som uforsvarlig, ble det støttet opp og kraftig beskjært. Et alternativ kunne vært å felle treet, men med tanke på at det har veltet mange større trær ut i elven i år, tenkte vi i samråd med arborist at vi kunne beskjære og støtte opp treet slik at det er tryggere for passerende i området.


Hun fortsetter:

– Vi håper at det med nye skudd kan fortsette å gi god grønn verdi til området i mange år fremover. Det andre treet har vi ikke vurdert på samme måte ennå, men vi hadde beskjæring av det i våres. Også dette treet vil bli vurdert på nytt av en av våre kyndige arborister. Vil understreke at det tross alt finnes mange skeive trær som står helt fint på egenhånd. Dersom en rapport fra arborist sier at treets tilstand er farlig uten tiltak, så gjør vi noe med det.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...