Sagene Avis

Hva syns du om McDonald's eller T-bane på Voldsløkka?

VOLDSLØKKA: Dette ønsker ungdommene seg på Voldsløkka. Saynab Ayan Mohamed og Warsame Isse deltok i gruppearbeidet. Foto: Janina Lauritsen

Sykkelløype, flere fritidsklubber, T-bane og McDonald's sto på lista da ungdommene diskuterte hva som skal til for å gjøre Voldsløkka til et bedre aktivitetsområde.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BJØLSEN/TORSHOVDALEN: I samarbeid med Bymiljøetaten inviterte Bydel Sagene denne uka barn og unge til å fortelle hvordan Voldsløkka og Torshovdalen kan bli bedre områder for aktivitet.

Onsdag samlet de unge seg til workshop på UngMetro på Bjølsen, for å diskutere hva som er positivt og negativt med Voldsløkka slik området er i dag, og hva de mener skal til for å gjøre området bedre for barn og unge. Disse innspillene skal Bymiljøetaten bruke i arbeidet med Oslo kommunes behovsplan for idrett og friluftsliv.

– Det er bra at de (Bymiljøetaten, journ.anm.) bryr seg om meningene våre. Jeg vil ha mer lys på Voldsløkka og flere søppelkasser, sier Nasra (13) til Sagene Avis.

Ungdommene tegnet på kart og fortalte hvilke områder de i dag bruker, hva som kan gjøres bedre og hva de ønsker seg. Foto: Janina Lauritsen

Dette ønsker de seg

Ungdommene kom med mange ønsker til området på og rundt Voldsløkka, noen kanskje mer gjennomførbare enn andre:


Flere treningsapparater, parkour, sykkelløype, vippehuske, tivoli, svømmehall, T-bane, drikkefontene, McDonald's, friplass (løpebane), nye fotballmål, en plass for bare jenter, flere fritidsklubber, oppussing av UngMetro og puteland, var blant de diskuterte ønskene.

– Det er mange gode idéer! Noe er utenfor vårt påvirkningsområde, men det er også ting som er gjennomførbart. Dette er gode innspill å ta med videre i arbeidet vårt. Vi prøver å legge planer for friluftsliv og idrettslanleggene i Oslo, og det er ungdommene som bruker disse mest, da det er fint å kunne spørre dem direkte – det er gjerne de voksne som oftest kommer til orde, sier Stine Evjen, Elisabeth Tegnung og Jørn Gundersen fra Bymiljøetaten.

Bymiljøetaten var også med ungdommene i gruppearbeidet og viste frem brosjyrer fra andre anlegg.

– Når Bymiljøetaten presenterer ungdommene for flotte anlegg, vokser jo ambisjonene deres. Men dette er ikke bydelens budsjett, så jeg trenger ikke å bekymre meg for at det blir dyrt, sier park- og nærmiljøansvarlig i Bydel Sagene, Mads B. Nakkerud, og ler.

Park- og nærmiljøkonsulent Mads B. Nakkerud, nærmiljøutvikler Hodan Ahmed, Stine Evjen, Elisabeth Teinung og Jørn Gundersen i Bymiljøetaten, seksjonsleder Elenice Nilsen, Marie Dahl Lund ved ungdomstiltakene og klubbleder hos UngMetro Marie Coron. Foto: Janina Lauritsen

Torshovdalen

Torsdag kveld møtte rundt 30 barn og ungdommer opp i Torshovdalen aktivitetshus.

– Det var veldig hyggelig og god stemning. Vi fikk inn en del innspill angående området rundt Torshovdalen aktivitetshus og hele Torshovdalen, sier Hodan Ahmed, nærmiljøutvikler i Bydel Sagene.

De unge brukerne av Torshovdalen ønsker seg muligheten til å klatre ute, skøytebane ved aktivitetshuset, mer infrastruktur for sykkel og generelt flere aktiviteter i området rundt aktivitetshuset.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...