Sagene Avis

Hva tror du de eldre svarte, da de ble spurt om hva de ville ha mer av?

Vind i håret: Damene ute og lufter seg torsdag kveld. Stig Unhammer sykler, Ingrid Dahlgren (100) og Solveig Worum (98) i setet foran, fra tidligere sak i sageneavis.no. Foto: MINA HAUGLI

De eldre sa hva de ønsket, og sykehjemmet skal prøve å innfri.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BJØLSEN: På Akerselva sykehjem hadde de i sommer intervju med alle beboerne. Fagavdelingen spurte hva de eldre ønsket å fylle hverdagen sin med, og svarene gjentok seg: De ønsket mer aktivitet.

Nettopp derfor bruker Akerselva sykehjem hele oktober måned på å fokusere på mobilitet blant beboere og riktig forflytningsteknikk hos ansatte.

– Vi ønsker å fokus på naturlig aktivitet gjennom de daglige gjøremålene. For eksempel at de kan gå en ekstra runde før de går til måltider, tilpasse eget treningsprogram med veiledning, eller motivere de til å gjøre de daglige gjøremålene selv, som å reise seg og sette seg på stolen selv, forteller fysioterapeut Torild Strøm- Hagberg.

De understreker at det er et kontinuerlig fokusområde, og at de også fremover vil ha engasjement rundt og på mobilitet.

Ikke bare fellesopplegg

Det som også ble fanget opp i intervjuene med beboerne er at det også er individuelle behov.


– Derfor fokuserer vi også på at vi skal ha god tverrfaglig dialog, slik at vi blir bevisste på å se hva beboerne ønsker seg, og samarbeider med å følge opp dette. Her blir det også naturlig å involvere pårørende. Det kan være å ta en ekstra tur ut med beboerne, bruke el-syklene vi har til rådighet eller delta i gruppeaktiviteter, sier Strøm-Hagberg.

LES OGSÅ: Stig tar gjerne med Ingrid (100) og Solveig (98) på sykkeltur!

I tillegg til at de ansatte ved behov kan gi enkel opplæring til pårørende, som gjør at de blir mer trygge og kan ta med sine ut på tur.

– Vi tror at vårt fokus på mobilitet også det smitter over til de pårørende, sier ergoterapeut Cecilie Myhrvold.

Alle nye beboere deltar på en samtale hvor beboer deler egne interesser og behov.

Veileder de ansatte

Trygge ansatte gir trygge beboere, ifølge sykehjemmet. Derfor gir fysioterapeut og ergoterapeut denne måneden forflytningskurs til de ansatte.

– Det er viktig å vedlikeholde teknikken så de ansatte føler seg mer trygge på hva de gjør. Når de ansatte blir trygge, blir også beboerne trygge så de kan være mest mulig aktive og selvhjulpne, avslutter Strøm-Hagberg.

Prosjektet skal evalueres rundt juletider.

LES OGSÅ:


Litt mye Karius og Baktus her og der...

– En lokal kulturopplevelse for Torshov og Sagene, der naboer og venner kan møtes

– Et særdeles viktig budsjett for Bydel Sagene

Ja - hvor blir det av stellebord på herretoalettene?

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...