ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Hvem bør få prisen Lillebjørn fikk i fjor?

Lillebjørn Nilsen for St. Hallvard-medaljen av ordfører Marianne Borgen i 2017. Foto: OSLO KOMMUNE / STURLASON

Nå kan du nominere kandidater til Oslos høyeste utmerkelse.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 19.02.2018 kl 09:23

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: St. Hallvard-medaljen er hovedstadens spesielle heder til personer som har gjort en verdifull innsats for Oslo kommune eller på annen måte gjort seg fortjent til byens påskjønnelse. Den ble innstiftet i 1950, men første gang utdelt i 1956. Til sammen har medaljen blitt delt ut 44 ganger, til 152 personer.

I 2017 mottok Lillebjørn Nilsen og Marianne Lind og medaljen. Nilsen for sine sanger og musikk som forteller om og skildrer livet i Oslo. Lind for sin modige og banebrytende innsats gjennom over 30 år for incestutsatte.

Oslo

– Oslo er byen jeg vokste opp i. Byen med det store hjertet. Midt i Oslo hadde jeg alle mine mange tanter og onkler innen gåavstand fra Alexander Kiellands plass; Grünerløkka og Sagene. En del av Oslo som fremdeles kjennes som mine gater, sa Nilsen da han mottok medaljen i fjor.

Visesanger Lillebjørn Nilsen skildrer livet i Oslo - sangene har blitt allemannseie. Foto: OSLO KOMMUNE / STURLASON

– Vi er så heldige som bor i en by med mange engasjerte personer med et stort hjerte for Oslo. St. Hallvard-medaljen skal deles ut til noen som har satt sitt preg på byen over lang tid. Vi ønsker forslag fra Oslos innbyggere på hvem som fortjener å bli hedret med byens fremste utmerkelse, sier ordfører Marianne Borgen.

ANNONSE

Tidligere mottakere

Tidligere mottakere har bakgrunn fra ulike områder, som bl.a. organisasjonsliv og Oslo-idretten, eller er sentrale politikere, lokale redaktører, artister eller arkitekter som har satt sitt preg på Oslo. Grete Waitz, Erling Lae, Wenche Foss, Christian Ringnes og Kari Svendsen er blant tidligere mottakere.

Se oversikt over alle mottakere her (Wikipedia).

Kari Svendsen og Christian Ringnes er to 152 personer som er hedret med medaljen som ble delt ut første gang for 62 år siden. Foto: OSLO KOMMUNE / STURLASON

Forslag til kandidater

Oslos innbyggere oppfordres av ordføreren og kommunen til å sende inn forslag med en kort begrunnelse til postmottak@oslobystyre.no innen 1. mars 2018. Begrunnelsen bør si noe om hva kandidaten har gjort for Oslo for å gjøre seg fortjent til byens høyeste utmerkelse. Forslagene vil bli tatt med i helhetsvurderingen til forretningsutvalget, som beslutter hvem som skal få medaljen.

ANNONSE

LES OGSÅ: Nå kan du ogås nominere lokale kandidater til Oslo bys arkitekturpris. Les mer om den her!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE