Sagene Avis

Hvilken annen bydel har en egen liten hage, som trilles rundt i gatene?

Tilhengerhagen er snart klar for å trille rundt og vise byen at parkeringsplasser ikke kun er forbeholdt biler. F.v. Siri Mittet, Matthias Schrade, Minna Hagring og Eva Brod. Foto: OMSTILLING SAGENE

Søndag var dugnadsdag, og det ble pyntet opp både på Gråbeinsletta og i Bjølsenparken. Og ikke minst er tilhengerhagen klar for en ny sesong.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Tilhengerhagen er snart ute igjen for å glede og inspirere folket i Bydel Sagene. I går ble den gjort klar, i regi av Omstilling Sagene.

LES MER OM PROSJEKTET OMSTILLING SAGENE HER

Spiselige og prydplanter

Som en takk for at Sagene Samfunnshus låner bort sine lokaler til prosjektet Omstilling Sagene, deltar flere i årets vårdugnad.

– Dugnaden gikk strålende! Med mange flotte mennesker samlet fikk vi både gjort permakulturinstallasjonene vakre og kost oss i hyggelig lag. Været var upåklagelig og det er jo alltid en bonus, forteller Aina Telhaug i Omstilling Sagene.

De plantet ulike vekster i blomsterspiralen på Gråbeinsletta.


– Både spiselige planter og prydplanter. Det var også enkelte planter som stod igjen fra i fjor, forteller Telhaug videre.

Trilles ut i bydelsdagene

Ikke bare plantet de vekster i blomsterspiralen på Gråbeinsletta og i Bjølsenparken, men de ryddet også tilhengerhagen, og den begynner å bli klar for årets sesong.

– Det er fremdeles ganske kaldt i jorda så vi venter derfor litt med å plante ut for mye. Som regel er det i forbindelse med bydelsdagene i Bydel Sagene, at tilhengerhagen rulles ut i Sagenes gater, kan Telhaug røpe.

Dens ferd i bydelen er ikke bestemt enda, men tanken bak tilhengerhagen er klar.

– Vi vil den skal vise hvilket potensiale en parkeringsplass kan ha i byen vår. Kanskje bør de ikke bare være forbeholdt biler? Tanken er at folk i bydelen kan nyte av nyttevekstene og glede seg over blomstene, og vi ønsker at tilhengerhagen skal inspirere og bevisstgjøre folk om hvordan vi disponerer uterommene i byen vår, avslutter Aina


Det er de frivillige i Omstliling Sagene som er med å dra tilhengerhagen rundt, og de vil gjerne ha med flere til å trille hagen, så alle er hjertelige velkommen til å ta kontakt med Omstilling sagene dersom de har lyst til å bidra.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...