Sagene Avis
Seksjonsheader

Den greske maten hos Pascal Greek & Grill, gjorde Hellas-abstinensene litt enklere å takle. Foto: Oskar og Lovisa

Restaurantanmeldelse:

– Hvis vi lukker øynene nå, er vi i Hellas

For hver bit de tar, dukker det opp et nytt minne fra Hellas.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2022 kl 13:32

OSKAR OG LOVISA: Denne gangen har våre matentusiaster tatt turen ut av bydel Sagene og opp til Disen. Nærmere bestemt til «Svetter'n»-bygget rett over gata for Skeidbanen. Her åpnet den greske restauranten Pascal Greek & Grill i november.

Og den er verdt å forlate bydelen for!

– Kjære bydel Sagene og Nordre Aker, dra til denne lille perlen! Ikke la enda en av byens greske restauranter stenge - dette er nemlig den beste hittil, i våre øyne, oppfordrer Oskar og Lovisa:

– Og dette er jo et sted Torshov-gjengen kan besøke før Skeid-kamp, for eksempel. Og det bør de også, denne restauranten fortjener at det kommer folk, alle må bare smake denne maten!

Sted: Pascal Greek & Grill, Kjelsåsveien 18
Meny: Gresk mat - kylling, svin, lam, osteretter og salat
Pluss: Bestemors uslåelige tzatziki og perfekt grillet kjøtt
Minus: Et litt kjedelig lokale ville normalt dratt det hele ned, men en fantastisk matopplevelse trumfer denne.
Pris: Forretter fra 79, pita-/hovedretter fra 119 til 679 (mix grill, med mat for flere personer).


Pascal Greek & Grill ligger i «Svetter'n»-bygget på Disen. Foto: Kristin Tufte Haga (arkivfoto)

– Halleluja!

Oskar og Lovisa er mer enn gjennomsnittet glad i Hellas og gresk mat. Forventningene er derfor naturlig nok enorme, når kokken setter tzatzikien på bordet.

Og atmosfæren blir fort autentisk gresk, når historiene fra de greske eierne og ansatte kommer trillende ved bordet. Familie virker å være gjennomgående i driften av denne restauranten, og tzatzikien er bestemors oppskrift. Det er også disse eierne som står bak den greske foodtrucken, som blant annet har stått utenfor Storo Storsenter.

– Åh, tzatzikien har en kraftig, kraftig, hvitløkssmak! Akkurat sånn det skal være, vi kommer til å skremme vekk folk i ei uke. Det er forfriskende at de har «gunnet på». Og du kjenner at dette er en gresk yoghurt, det er god syrlighet, sier Oskar og Lovisa ivrig, sånn nesten forståelig gjennom munnfullene med tzatziki.

De har også bestilt gyros og souvlaki, begge med kylling, som serveres med pommes frites og pitabrød. De var heller ikke vonde å be da de så tirokroketes - friterte geitostballer med yoghurt, på menyen.


Gyros-tallerken med kylling. Foto: Oskar og Lovisa

– Jeg har ett ord. Halleluja! Kyllingen er så mør, man trenger nesten ikke å tygge denne, sier Oskar, før lovordene fra Lovisa fortsetter:

– Den er perfekt grillet. Kjøttet har en tydelig grillsmak, og det har ikke ligget hverken et sekund for lite eller for lenge på grillen. Kjøttet bare faller fra hverandre. Jeg sitter her og gliser fra øre til øre, jeg blir helt varm inni meg.

Souvlaki-tallerken med kylling. Foto: Oskar og Lovisa

– Hører sjøbrisen på Kreta

Det er ordentlig geitesmak på osteballene. En skikkelig godbit for alle osteelskere. Det kan godt hende disse kan omvende en osteskeptiker, også.


– Jeg sitter på en restaurant på Kreta jeg nå, og hører sjøbrisen, sier Lovisa, og begge er enige i at denne maten føles like autentisk som på restaurantene i de små, trange gatene i Chania. Kanskje til og med litt bedre akkurat nå, etter en lang pandemi med store Hellas-abstinenser.

Tirokroketes, friterte osteballer med geitost og yoghurt. Nam! Foto: Oskar og Lovisa

– Pommes fritesen og pitabrødet smaker begge godt, men det er tzatzikien og den perfekt grillede kyllingen som gir det toppscore. For hver bit jeg tar, dukker det opp et nytt minne fra Hellas. Fra åtteåringen som løper på stranda, til hu voksne som sitter og ser utover sjøen, fortsetter Lovisa.

Begge må innrømme at de ble litt skeptiske da de kom inn i lokalet. Det er ganske nakent og ikke veldig stort, men en svært hyggelig betjening og nydelig mat trumfer alltid lokalet.

– Denne tzatzikien smaker så hjemmelaget som du får det, jeg sitter her og spiser den med skje. En skikkelig smaksbombe, det er like før det brenner på tunga. For å være helt ærlig, jeg hadde ikke store forventninger, jeg turte nesten ikke håpe, men dette her? Det er nesten for godt til å være sant, sier Oskar.


Han titter forundret bort på bordvenninnen, som slikker på et tomt grillspyd:

– Hvorfor driver du med det der? Du har jo et spyd til!

– Ja, men jeg vil ikke at dette skal ta slutt! svarer hun og bryter sammen i latter.

På vei hjem er begge så mette at den ene må støtte seg langs gjerdet og ta pustepauser, mens den andre så vidt beveger seg i synlig fart bortover fortauet. Det er sjelden de spiser til de får vondt i magen, men det var det faktisk verdt, mener de.

Med to hovedretter og en forrett på deling, endte regninga på 467 kroner.

Her kan du lese alle restaurant- og kafébesøkene Oskar og Lovisa har vært ute på!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Sagene Avis bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...