Sagene Avis

Hvor mange kommunale etater tror du har ansvaret for vedlikehold på dette området?

Lite område, men vedlikeholdsansvaret hviler på tre ulike etater. Foto: Janina Lauritsen

En leser syns fremsiden av Bjølsen skole var et trist syn i høst. Men det var ikke enkelt å finne ut av hvem som egentlig har ansvaret.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2018 kl 15:24

BJØLSEN: En leser skriver til Sagene Avis at hun er misfornøyd med vedlikeholdet utenfor Bjølsen skole.

- Selve skolen er nyoppusset, men det er trist å se gjengroing og ødelagt benk på forsiden. Har sett sånn ut så lenge jeg kan huske. Hvordan går det an? Hvilket budskap er det vi sender skolebarna?

Vi spurte rektor om det er planlagt å bytte ut benken.

- Undervisningsbygg vil sende bestilling slik at benkene kommer i orden, sier rektor på Bjølsen skole, Arild Lillehagen.

ØDELAGT: Nå skal den byttes ut Foto: Janina Lauritsen

Hvem har ansvaret?

Men hvem har egentlig ansvaret for vedlikeholdet rundt benkene?

Dette var ikke et spørsmål med et enkelt svar, det er nemlig tre kommunale etater som har ansvaret for vedlikeholdet i området utenfor Bjølsen skole og Advokat Dehlis plass.

I bildet ser du:

  • Buskene til venstre: Bymiljøetaten
  • Gressplenen i midten: Bydel Sagene
  • Grøntarealet, med benker, helt inntil skoleveggen: Undervisningsbygg Oslo KF


VEDLIKEHOLD: På dette bildet ser du tre forskjellige ansvarsområder Foto: Janina Lauritsen

Lokalavisa spurte Bymiljøetaten hva som er rutinene i deres område mellom Bjølsen skole og Advokat Dehlis plass.

Rutiner for dette området er at de utfører vårrengjøring, klipp av plen, avfallsrydding før klipp og skjøtsel av buskfelt.

- Skjøtsel av buskfelt blir gjort en gang per år og dette skjer som regel på høst/vinter. Det aktuelle området er enda ikke tatt i år, men vil bli tatt i løpet av kort tid, sier presseansvarlig i Bymiljøetaten, Monica T. Olsen

- Forsøpling eller dårlig vedlikehold kan gjerne meldes inn til oss via vår app ByMelding, så har driftspatruljen muligheter til å gjøre en ekstra innsats, legger hun til.

Klaget over dårlig vedlikehold i Torshovparken

Sagene Avis skrev tidligere i høst om vedlikeholdet i Torshovparken, også:

- Jeg har forstått det slik at den er fredet, men vedlikeholdet er helt fraværende. Fontenene er sjelden i gang, visstnok på grunn av ødelagte rør. Skiferplatene rundt nederste fontene er brukket mange steder og det lave rekkverket er ødelagt.

- Vi er flere som har vært i kontakt med bydelen angående disse tingene, men det blir ikke gjort noe. Vi er også flere som ringer politiet når vi ser åpenlyst salg, men det er ikke så ofte de kommer.

Her kan du lese mer om saken og hva bydelen svarte.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...