ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

MGP-håp har satt i gang en bevegelse:

Vil vise at blåserne kan stå fremst på scenen

Blåsemafian, med Sigurd Evensen fra Torshov, er klare for MGP-finalen på lørdag. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Blåsemafian håper å vise barna at de kan komme så langt de vil med instrumentene sine, gjennom TV-skjermen fra MGP-finalen på lørdag. – Hvorfor kan ikke trompetisten være artisten? Vi vil vise at man kan nå lenger enn man tror selv, sier Sigurd Evensen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.02.2021 kl 17:07

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: Gruppa Blåsemafian ble stemt videre til finalen i Melodi Grand Prix (MGP) i delfinalen 16. januar, med låta «Let Loose».

Og med trombonen står Sigurd Evensen (27) fra bydel Sagene. Han har vært Torshov-gutt i 25 år, nå nærmere bestemt Lilleborg. Han forteller Sagene Avis hvordan er det føles å skulle delta i finalen lørdag 20. februar:

– Det er helt sprøtt. Vi er de første instrumentalartistene noensinne som stiller med bakgrunn fra korpsbevegelsen. Det er vi fryktelig stolt av og bruker mye tid på å framsnakke det. Det å få bruke MGP til å få fremme det glade budskapet er veldig, veldig stas. Nå skal vi bare kjøre på! sier han fornøyd.

Har startet en bevegelse

Blåsemafian feat. Hazel skal kjempe mot disse andre finalistene lørdag 20. februar; Atle Pettersen, Emmy, IMERIKA, Jorn, KEiiNO, KIIM, Raylee, Rein Alexander, Stavangerkameratene, TIX og Storo-jenta Kaja Rode. Les mer om henne i denne saken.

– Hvordan skal dere slå de andre?

ANNONSE

– Det blir ikke lett. Men vi har startet en bevegelse. Låta har blitt Let Loose-bevegelsen nå, som samler korpsmedlemmer fra hele Europa.

Blåsemafian har en Facebook-gruppe med over 11.000 medlemmer, og der florerer det av folk som deler sine bidrag, forteller Evensen.

– Bevegelsen handler om å motivere og inspirere barn og unge. Det er veldig stas! Nå har bevegelsen vokst seg større og større, og vi håper vi kan dra det enda lenger ved å vinne på lørdag. Det er planen!

Siden Blåsemafian kom på skjermen i MGP, har det blitt spurt om 2021 er året da korps blir «kult», men det syns selvfølgelig gruppa at det alltid har vært.

– Selvfølgelig. Vi er stolte av å ha vært i korps, det er et fint fellesskap og en utrolig fin tid. Og vi vil vise det rett og slett. Vi ønsker ikke å ha den veldig populistiske «korps er kult! bli med alle sammen!», men vi vil vise det. Vi vil vise at barna kan komme så langt de vil med instrumentene sine og at de kan utfordre instrumentenes rolle. Hvorfor kan ikke trompetisten være artisten? Vi vil vise at man kan nå lenger enn man tror selv.

ANNONSE

Se fremførelsen i delfinalen her(ekstern video):

Glemte navnene, da ble det Blåsemafian

Blåsemafian, som i tillegg til Evensen har Stig Espen Hundsnes (32) på trompet og Jørgen Lund Kalrsen (27) på saksofon, er en av de mest anerkjente blåserekkene i Norge og Europa. De har samarbeidet med en rekke artister, som Marcus & Martinus, Madcon, Cezinando, Angelina Jordan i tillegg til at de har hatt opptredener ved flere TV-produksjoner.

De siste årene har mafiaen tatt steget frem på scenen for selv å være artisten. De leverer høy energi, unik attitude og musikalitet på internasjonalt nivå.

– Vi har jobbet for masse artister. Den seneste tiden har vi jobbet for oss selv, som produsenter og låtskrivere. Da må vi jo kjøre på med det største sirkuset innen denne sjangeren. Veldig stas, har Evensen tidligere fortalt NRK.

Og det er slik de havnet i MGP, forteller Evensen videre til Sagene Avis.

ANNONSE

– Vi kom inn i MGP via diverse ting vi har vært med på opp gjennom åra, som Stjernekamp og Idrettsgallaen. De snappet opp låta og lurte på om vi ville være med.

Gruppa har spilt sammen siden 2015, og navnet kommer fra en artig episode på Slottsfjell, da de skulle spille sammen med OnklP & De Fjerne Slektningene.

– OnklP skulle introdusere bandet. Han sa «vi har Åsmund på gitar, Simen på keyboard og...» også husket han ikke navnene våre. Så sa han bare «Blåsemafian!» Og da tenkte vi ja, takk, den tar vi! Navnet ble med oss og har funket siden. Takk til OnklP!

Sigurd Evensen (27) på trombone (til høyre) har vært Torshov-gutt de siste 25 åra. Foto: Robin Bøe

Satser på Nordens største Zoom

Evensen og Blåsemafian har planen klar før helgens store finale. Rett før delfinalen samlet de folk til Norges største Zoom. Da inkluderte de over tusen korpsmusikanter fra hele landet til å bli med dem og Garden på å spille Let Loose. Det skal de gjenta i morgen, onsdag, klokken 18.00.

ANNONSE

– Da blir det forhåpentligvis Nordens største Zoom, for å inkludere folk fra korpsmiljøet i Europa også! Det blir en svær happening med premiere på musikkvideo, Kahoot og mange flere morsomme innslag. Det gleder vi oss masse til!

– Ellers blir det å øve seg ihjel og kose seg. Nå er det jo finale, nå må vi bare ta det med et smil og kjøre på! sier Evensen til Sagene Avis.

Se hvordan det gikk på Zoom her:

Låta «Let Loose», skrevet av Jørgen Lund Karlsen, Sigurd Evensen, Stig Espen Hundsnes, Benjamin Sefring og Caroline Teigen. Sistnevnte er også featuring artist i «Let Loose».

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE