Sagene Avis

I 30 år har de klaget på veisituasjonen - endelig kom Bymiljøetaten på befaring

BEFARING: Rune Gjøs, direktør i Bymiljøetatens mobilitetsdivisjon, kom til Løkkebakken Vel for å se problemene med egne øyne. Foto: Janina Lauritsen

– Dette området krever en opprydding, sier beboerne om Sagveien og Maridalsveien.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.12.2018 kl 08:18

SAGENE: Sagene Avis har flere ganger tidligere skrevet om Løkkebakken Vel, som fortviler over situasjonen i Sagveien og Maridalsveien nedenfor ring 2.

De forteller de har kontaktet Bymiljøetaten flere ganger, men har fått et «surmaga svar»

– Vi foreslo enkle virkemidler. Først hadde vi en god dialog med bydelen, de var positive. Vi sendte så et brev til Bymiljøetaten og fikk et negativt svar tilbake. Det virker som om de bare fant negative ting, de kom ikke med noe positivt, fortalte de til lokalavisa.

Endelig fikk de noe mer enn et brev uten løsninger tilbake, da direktør i Bymiljøetatens mobilitetsdivisjon, Rune Gjøs, kom på befaring.

– Jeg inviterte meg selv. Det er en god start å snakke med folk, og ikke bare skrive brev, sier Gjøs.

Fortauet brukes som parkeringsplass

Trafikkansvarlig i Løkkebakken Vel Einar Spurkeland, kasserer Gard Espeland og beboer Morten Kreutz viste Gjøs problemene fra ring 2 og ned Maridalsveien og Sagveien.

– Dette området krever en opprydding. Vi trenger et bredt og markant fortau. Og her er et kritisk punkt, her slutter fortauet og det er ingenting på den andre siden av veien. Dette har vi mast og mast om, forteller beboerne i Maridalsveien, et kort stykke nedenfor ring 2.

Utenfor Maridalsveien 90 viser de at det tidligere har vært et fortau. Men nå står bilene skrått parkert over det bortover hele veien.

– Før fikk du ripet opp bilen din hvis du parkerte slik. Men vedkommende har nok flyttet, sier Kreutz og ler.


Kreutz forteller at han skvetter til når han går nedover veien og de større varebilene kommer i full fart fra ring 2.

Bilene kommer også i full fart ned Sagveien og inn på plassen ved Beierbrua.

– Her ser du konflikten når barn og biler møtes, sier Espeland og peker på en familie med barnevogn og to skolebarn som ikke har et fortau å gå på, når de møter en bil.

– Stusser over at det ikke er fartshump

Kan Gjøs hjelpe beboerne med dette? lurer Spurkeland på etter omvisningen.

– Jeg syns særlig det med fortauet ved Maridalsveien 90 er rart. Den skråparkeringen ser rar ut. Det vil jeg se nærmere på. Uten at jeg kan love noe. Nå tenker jeg høyt, men jeg stusser over at det ikke er fartshump rett etter ring 2. Og det må avklares hvem som eier plassen ved brua, har noen tatt seg til rette på kommunal grunn? sier han og viser til parkeringen som foregår der.


– Hvis du får til dette, skal du få en statue her! sier Spurkeland og ler.

Spurkeland flyttet til området i 1985. Da var det konkrete planer her, forteller han videre.

– Men så skled alt bort. Nå sier Bymiljøetaten at det ikke er noen planer om arbeid i denne gata. Da må det være en utfordring at man setter seg ned og gjør noe. At de lager en liste, det er fremskritt.

– Her må man få noen til å nøste opp og holde kontakten med beboerne. Jeg skjønner frustrasjonen, dere har reelle problemer. Men noen ganger møter man en kommune som får veldig mange henvendelser, og det kan bli et litt skjematisk svar, sier Gjøs.

Høyre-politiker og medlem i Oslo bystyre, Kristoffer Gustavsen, har også engasjert seg i saken. Han ber byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), om å finne en løsning.


LØKKEBAKKEN VEL: Beboer Morten Kreutz, trafikkansvarlig Einar Spurkeland, Rune Gjøs fra Bymiljøetaten og kasserer Gard Espeland. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...