Sagene Avis
Seksjonsheader

«I beste fall kan man kalle dette ansvarsfraskrivelse»

Einar Spurkeland, trafikkansvarlig Løkkebakken Vel Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

KOMMENTAR: «Det har tatt lang tid å komme frem til avslaget på fortau, noe som i seg selv er tankevekkende med den innsatsen byrådet legger for dagen for å fremstå som miljøriktig og barnevennlig.»

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 26.02.2020 kl 13:07

I 1985 ble det foreslått et fortau i Sagveien mellom Beierbroen og Maridalsveien. Veien er en del av skoleveien til Sagene skole.

7. mars 1989 ble det utarbeidet en planskisse for hvordan fortauet kunne lages og veien omregulert til gangvei med kjøring til eiendommene.

8.1.2020 kom avslaget på fortau fra Bymiljøetaten. Skoleveien er ikke i kommunens prioritering og noe fortau her vil aldri bli laget. Bymiljøetaten prioriterer for tiden å legge til rette for kollektivtrafikk, tiltak for syklister og utbedringer av strekt ulykkesbelastede kryss og strekninger. Denne skoleveien mellom trehus og næringseiendommer med betydelig biltrafikk hele døgnet vil ikke bli prioritert fra Bymiljøetatens side. Området er for øvrig hardt belastet med gjennomkjøring og parkering av næringsbiler som hindrer fremkommelighet for gående.

Det har tatt lang tid å komme frem til avslaget på fortau, noe som i seg selv er tankevekkende med den innsatsen byrådet legger for dagen for å fremstå som miljøriktig og barnevennlig. Bymiljøetaten utviser betydelig arroganse og avviser et lokalt initiativ for en tryggere skolevei og bedre trafikksikkerhet for gående.

Et tydelig fortau vil også hindre annektering av dagens gangsti til bilparkering, slik det har vært i flere år. Et kompromiss kan være å etablere et tydelig fortau på den ene siden av veien, noe Bymiljøetaten ikke har vurdert.


I beste fall kan man kalle dette ansvarsfraskrivelse fra Bymiljøetaten og den politiske ledelsen i bydelen og i rådhuset.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@sageneavis.no.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...