ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– I bunn og grunn er det ganske små forskjeller blant oss mennesker

Stemningsbilde fra fjorårets antirasistiske markering på Gråbeinsletta. Foto: JOHANNA ENGEN

Festivalsjef Munazza Butt inviterer til den årlige store markeringen mot rasisme på Gråbeinsletta. Selvfølgelig også med politisk debatt.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 13.07.2017 kl 12:53

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Fellesskap og Respekt arrangerer for sjette gang sin årlige markering mot rasisme på Gråbeinsletta, nå førstkommende lørdag. I år sammen med Sagene internasjonale og Flerkulturelle Frivillighetssentral (SAIFF).

Festivalsjef Munazza Butt, sammen med Anna Opland Stenersen, gleder seg til folkefest på lørdag, og forteller at det skal skje mye under markeringen. Også for barna.

Barneaktiviteter og politisk debatt

– Barneaktivitetene foregår mellom klokken 14.00 - 17.00. Da kan barna få leke seg i hoppeslott, høre eventyr på både norsk og ghanisk, prøve ansiktsmaling, hennamaling, tegne eller leke forskjellige ballspill, forteller Butt.

Dessuten er det hele tolv ulike underholdningsinnslag fra scenen - dans, sang og musikk.
Sagenebarna skal synge, Adama og Hawa Janlo, Last queens, Zakaria med band og Grupo Fusion Andina.

– Og masse god mat fra forskjellige land. Sagene kirke deler ut gratis sveler og kaffe, og det blir mulighet for tårnvisning også, forteller arrangørene videre.

ANNONSE

Fra scenen blir det også taler og debatt med mange stortingskandidater, der tema er "Diskriminering i arbeidsliv". Festivalen blir åpnet av Aziz Ur Rehman som er leder for Rådet for innvandrerorganisasjoner.

Klokken 15.00- 16.30 skjer kanskje dagens høydepunkt, som skjer på hver markering, den politiske debatten. I år er tema for debatten "Diskriminering i arbeidsliv".

Foreløpig stiller disse kandidatene til debatten:

- Arbeiderpartiet: Jørgen Foss
- Høyre: Mats Andre Kirkebirkeland (stortingskandidat)
- Venstre: Grunde Almeland (leder for unge venstre)
- Rødt: Seher Aydar (stortingskandidat)
- MDG: Kristoffer Robin Haug (stortingskandidat)
- SV: Marian Abdi Hussein (stortingskandidat)

Styrke solidaritet

– Vi håper folk får stor glede og utbytte av markeringen. Vi ønsker å styrke solidaritet i det norske samfunnet, og å lage møteplasser der folk kan stå sammen mot rasisme og diskriminering av medmennesker, og samtidig være en brobygger. I bunn og grunn er det ganske små forskjeller blandt oss mennesker, avslutter Butt.

ANNONSE

Fra arrangørenes facebookside, står også følgende.

– Politikere i flere land, også i Norge, spiller på frykt ved for eksempel å hevde at innvandring truer velferdsstaten, eller at muslimer truer såkalt norsk kultur. Rasisme er farlig fordi det fører til utestengelse, hat og vold, og fordi det splitter og setter oss opp mot hverandre.

Arrangementet er sponset av Bydel Sagene, Fagforbundet Oslo, Fagforbundet Pleie og Omsorg, Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd, EMI og FriFond.

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE