Sagene Avis

I dag kan du spise Hønse-Lovisas vafler igjen, men ikke i huset

UTSETTER ÅPNING: Hønse-Lovisas hus er under oppussing, men du kan allikevel spise de kjente vaflene under sesongåpningen til Arbeidermuseet i dag, torsdag 1. mars. Foto: ARKIVFOTO

Hønse-Lovisas hus er under oppussing og åpnes igjen for besøkende senere i vår.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Den planlagte åpningen av Hønse-Lovisas hus i dag, 1. mars, er utsatt. Men huset er allikevel i fokus under sesongåpningen av Arbeidermuseet i kveld, kl 18.00.

LES OGSÅ: Snart åpner Hønse-Lovisas hus igjen

– Da alt det hyggelige ble tatt ned fra veggene og møblene flyttet ut, så vi hvor slitt det var, sier formidlingsansvarlig industri- og arbeiderhistorie hos Oslo Museum, Gro Røde.

De har skrapet seg gjennom lagene på veggene og fargene fra fortiden dukket opp. Det blir med andre ord nytt, men slik det var en gang i tiden. Ellers blir det generell oppussing og vedlikehold så det blir like bra som det har vært, forteller Røde videre.

– Det blir ommøblering utifra hvordan vi tenker oss å ha det. Og god kaffe og vafler er fundamentet.


Røde håper oppussingen er ferdig i løpet av april.

– Vi har alltid sesongåpning, men vi hadde drømt om serveringen i huset. Vi vil uansett markere det i dag. Vi er veldig glade for at det røde huset er i porteføljen vår.

Arbeidermuseet skal ha fokus på historien til huset i dag, med salg av hønsesuppe, vafler og Mor-Monsen-kaka – som er tilknyttet huset, forteller Røde. Det blir også høytlesning av Oskar Braatens litteratur.

Klokken 19.00 blir det omvisning i kunstutstillingen “Kunstnerblikk på Akerselva” ved kunsthistoriker Kirsti Gullowsen, Byarkivet. 
Klokken 20 kan man bli med på minivandring til, og omvisning i, arbeiderboligen Brenna, i Sagveien 8.

LES OGSÅ:
Vil redde Hønse-Lovisa
Hønse-Lovisas hus får venneforening
Glad for at vaffeloppskriften er viderelevert

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...