ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

«I dagens situasjon er det nødvendig å ta i bruk streikevåpenet»

Leder av Rødt Sagene, Bjørn O. Bjørnsen Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

KOMMENTAR: «Nå må alle vi som heier og klapper for den store innsatsen som disse gruppene gjør under pandemien, vise at vi støtter de streikende, sier leder av Rødt Sagene, Bjørn O. Bjørnsen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Rødt Sagene støtter fullt ut de som nå har gått til streik.

Barnehageansatte, lærere og helsearbeidere streiker nå for en klar reallønnsvekst og forventer starten på et langsiktig lønnsløft. Sist holdt arbeidstakere i offentlig sektor seg strengt til ramma på beskjedne 1,7 prosent, mens privat sektor fikk 2,2 prosent. Finansnæringen fikk 3,3 prosent.

Nå må alle vi som heier og klapper for den store innsatsen som disse gruppene gjør under pandemien, vise at vi støtter de streikende.

De streikende mener også at Oslo må bruke lønn som et virkemiddel for å rekruttere flere lærere, barnehageansatte, sjukepleiere og andre helsefagarbeidere.

De streikende har hatt flere magre lønnsoppgjør de siste årene. Offentlig sektor og spesielt lærerne har blitt hengende etter i lønnsutvikling, for eksempel steg lønna til lærerne 14,1 prosent mindre enn for andre ansatte i kommunesektoren fra 2004-2019.

ANNONSE

Når partene ikke blir enige, er streik det maktmiddelet fagforeninger kan bruke mot arbeidsgiver. I dagens situasjon er det nødvendig å ta i bruk streikevåpenet.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE