Sagene Avis

Nye tall:

I disse bydelene er det flest og færrest koronadødsfall

Totalt har 188 koronasmittede Oslo-borgere dødd siden pandemiens start i fjor.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2021 kl 18:39

OSLO/BYDEL SAGENE: Det viser nye tall fra Folkehelseinstituttets Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

På forespørsel fra Sagene Avis har de sammenstilt tall for covid-19-registrerte dødsfall fordelt på Oslos bydeler. Dødsfallene registreres på den bydelen der den hadde oppgitt bostedsadresse.

Tallene inkluderer personer som har dødd i løpet av de første 30 dagene etter at den testet positivt. Det forutsetter imidlertid at det ikke foreligger andre konkrete opplysninger om at dødsfallet ikke assosieres med koronaviruset.

– For covid-19 har de som dør ofte flere underliggende og konkurrerende sykdommer, og det er summen av disse som fører til død. På grunn av den usikkerheten som følger med å skulle velge ut én årsak, har FHI valgt å telle alle dødsfall hvor covid-19 har vært en medvirkende årsak, har FHI-overlege Jacob Dag Berild og overlege Marianne Sørlie Strøm ved Dødsårsaksregisteret tidligere uttalt til Faktisk.no.

Dermed inkluderer tallene både personer som har dødd av og med koronaviruset SARS-CoV-2 i kroppen.

Sjekk bydelene

Kartet viser antall dødsfall per 100.000 innbyggere.

Oversikten er basert på tall fra tirsdag 27. april. For tre av de 188 dødsfallene er er det ikke kjent hvor den døde bodde.


Det er bydel Nordstrand som har flest faktiske dødsfall i Oslo. 26 personer med bostedsadresse i bydelen er så langt registrert korona-døde. Frogner og Stover følger etter med 20 dødsfall hver.

Bydelene Sagene og St. Hanshaugen har de laveste dødstallene. I bydel Sagene er det registrert fire dødsfall. St. Hanshaugen har færrest i Oslo med tre.

Flest dødsfall i forhold til smitte

Bydel Nordstrand har også desidert flest dødsfall i forhold til antall smittede. I bydelen med drøyt 50.000 innbyggere har over 1500 personer blitt koronasmittet. Samtidig gjør de 26 dødsfallene i bydelen at én av 59 smittede i bydelen har dødd.


Vestre Aker følger som nummer to i Oslo med 108 smittetilfeller per dødsfall. Flere bydeler følger rett etter.

På bunnen av lista over Oslos 15 bydeler er St. Hanshaugen. Bydelens tre dødsfall og 1530 smittetilfeller gjør at hver 510. registrerte smittede har dødd.

Nordre Aker har Oslos laveste smittetall siden pandemiens start i forhold til innbyggere. 2,5 prosent av befolkningen har testet positivt siden pandemiens start. Stovner har høyest etterfulgt av Grorud. 9,8 prosent av innbyggerne i Stovner har testet positivt og 7,8 i Grorud.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...