Sagene Avis

I helgen kan du finne mange bokskatter

BOKMARKED: I helgen fylles gymsalen på Bjølsen skole opp med bøker. Her fra fjorårets bokmarked. Foto: Bjølsen skoles musikkorps

Og er du ekstra heldig, kan det hende du finner en bok som ble utgitt før 1800.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2018 kl 10:56

BJØLSEN SKOLE: Lørdag 20. og søndag 21. oktober, klokken 11-16, har Bjølsen skoles musikkorps bokmarked på Bjølsen skole.

Og her er det hyllemeter i lange baner med mange forskjellige bøker, til en billig penge.

– Vi er det eneste korpset i bydelen som har rent bokmarked. Vi synes det er fint å kunne bidra til både gjenbruk, og til at spesielt barn og unge får tilgang til bøker til en billig penge, sier Gjertrud W. Kamstrup i bokmarkedskomitéen.

Men utgangspunktet for å ha bokmarkedet er selvsagt også for å tjene penger til korpsdriften, slik at barn og unge på Bjølsen og i bydelen kan ha musikk som hobby. Uten bokmarkedet hadde de ikke kunnet drive korpset, som snart har 60 medlemmer.

– Bokmarkedet er vår viktigste inntektskilde og det er mye dugnadsinnsats. Det legges ned i overkant av 600 dugnadstimer, forteller hun.


Bjølsen skolekorps har hatt bokmarked fra 2011, og i april i fjor satte de ny rekord. Da fikk de inn 100.000 kroner, netto, etter markedet.

Flere hundre år gamle bøker

Gymsalen på Bjølsen skole er stor og det er hyller rundt hele gymsalen, i tillegg til mange bord, fulle av bøker. Tidligere har bøkene blitt solgt for mellom 30 og 80 kroner.

– Det er muligheter for å finne seg en ekte bokskatt om man leter! Vi har en del ubrukte bøker som legges ut på bord, og innimellom kommer det inn bøker gitt ut før år 1800. Det er alltid spennende å se hva vi får inn.

Det er også kafé på bokmarkedet, med kaffe, saft, pølser, vafler og kaker. Det er ofte musikantene selv som står i kafeen.

Sliter med å fortelle om markedet

Korpset trenger å markedsføre bokmarkedet både for å få inn bøker og for å få folk til å komme. De har hengt opp papiroppslag i oppganger og på oppslagstavler, satt ut paller med plakater, og siste uken før bokmarkedet har de pleid å henge opp bannere på faste steder hvor mange mennesker ferdes.


Men nå får ikke lappene og bannerne henge i fred.

– Vi er klar over at ikke alle er like glade i papiroppslag på lysstolper og andre "uoffisielle steder". I år opplever vi mer enn før at oppslagene fjernes rett etter at de er hengt opp. Mange bannere er også blitt fjernet bare timer etter at vi har hengt dem opp, og vi hører fra flere andre korps i bydelen at de opplever det samme. Det er veldig synd. 

Vil du donere bøker? De kan leveres på Bjølsen skole onsdag 17. og torsdag 18. oktober, fra klokken 18-20.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...