Sagene Avis
Seksjonsheader

I sommer har Marco prøvd å være smart i valget av ferie

– Det er en slags ro i bydelen, sier Marco André Wang (H). Foto: Cecilie Sunde Lien

– Det er viktig å legge til rette for at ungdom kan være en deltager i samfunnet, sier Sagene Høyre-leder Marco André Wang i Sommerpraten. Han forteller også om hvorfor han har sitt beste sommerminne fra Ekebergsletta.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SOMMERPRATEN: I sommer slår Sagene Avis av en prat med en rekke lokalprofiler. I Sommerpraten blir du bedre kjent med de lokale fjesene, og hva de skal i sommer.

– Hva opptar deg nå?

– Det har vært opptak til ungdoms- og videregående skole, og jeg er veldig opptatt av å se hvor mange ungdommer som faller utenfor skolesystemet. Jeg sitter i driftsstyret på Nordpolen skole og der har vi tatt opp dette problemet. Vi ser at de som faller utenfor får en vanskelig start i livet.

– Om man faller utenfor får man problemer med å komme inn på høyere utdanning. I år er det historisk høye søkertall på høyere utdanning og karaktersnittene øker, så det blir enda vanskeligere for de som sliter med å komme seg inn, sier bydelsutvalgsrepresentant og leder av Sagene Høyre, Marco André Wang.

– Denne saken er viktig for meg fordi det er ungdom som skal ta over samfunnet og det er de vi etterlater bydelen vår til. Det er vår jobb å legge til rette at ungdom får en god start på livet og valgmuligheter.


– Det er vår jobb å legge til rette at ungdom får en god start på livet og valgmuligheter, sier Wang. Foto: Cecilie Sunde Lien

– Hvilke planer har du i sommer?

– Jeg starter sommerferien min i august. Jeg har prøvd å være litt smart i valget av ferie i år. Tidligere ferier jeg har hatt i juli har regnet bort. I august er det som regel fint vær, så i år tenkte jeg at jeg skal ha ferie i august. Jeg krysser fingrene for at regnet er ferdig i juli og at det blir litt varmere temperaturer.

– Jeg skal først ha en ferieuke i Oslo og så en uke på hytta på Maurseth. På hytta har vi planer om å bestige noen topper vi ikke har tatt enda.

– Har du hatt noen planer som har blitt endret på grunn av koronaepidemien?


– Jeg driver litt med seiling og de regattaene som var planlagt i våres ble ikke noe av. Ellers har ikke noen planer blitt drastisk endret. Jeg har de siste månedene blitt god venn med Teams, og hatt mange møter med bydelsforeningen og Oslo Høyre der.

– Jeg savner å se folk i virkeligheten, så det blir fint med høsten hvor vi forhåpentligvis åpner opp mer.

– Kan du fortelle litt om ditt beste sommerminne?

– Det må være Norway Cup i 1996. Det var året Aqua slo gjennom og de hadde konsert på Ekebergsletta med de første hittene deres. Det husker jeg som veldig kult.

– Jeg har også mange fine minner fra Nøtterøy, der jeg har vokst opp, med seiling og sjø.


Marco Wangs sommertips

Bok: Becoming av Michelle Obama. Den har blitt enda mer aktuell nå. Hun beskriver hvordan det var å vokse opp i et område med stor fattigdom og mye sosial elendighet. Man ser at engasjementet hennes i dag kommer fra oppveksten. Den boken er veldig inspirerende.

Serie: Le Bureau på NRK. Den syns jeg er god.

Podcast: Dagsnytt 18.

Sted i bydelen: Mysterud Bar. Der er det masse historie og innbygger initiativ. Også er Akerselva fantastisk. Å høre på Dagsnytt 18 og gå lags Akerselva er et godt tips.

Uteservering: Trikkestallen og Grisen på Torshov. Det er en av de to stede jeg ender på om jeg skal ut i bydelen.

– Hvilke planer har du fremover?

– Høsten blir veldig hektisk. I Sagene Høyre starter vi med medlemsmøter i august, hvor vi skal få innspill til forslag på programmet. Selve programprosessen kommer også til å ta mye tid.

– Det første møtet kommer til å handle om miljøplanen som skal være lokalt på Sagene. Vi har også invitert Mathilde Tybring-Gjedde til møtet for å ta opp skole og utvikling. Skole og ungdom er de politikkområdene jeg brenner for.


– Nå etter korona er det mange spørsmål om hvordan næringslivet kan utvikle seg i en grønn retning i en tid med dårligere økonomiske forhold. Hva er utfordringene for næringslivet, hvordan kan man legge til rette for å beholde jobber, skape nye bedrifter, hjelpe bedrifter til å gå i den grønne retningen, samtidig som vi er i en krise. Det er viktig å opprettholde sysselsettingen.

– Også er det Stortingsvalg i 2021. Nasjonalpolitisk blir det tema som går på sikkerhet og forsvar.

– Hva førte deg til bydelen?

– Jeg studerte på BI i Nydalen. Det første året mitt bodde jeg på Majorstuen, men så fikk jeg leie en leiligheten på Sandaker. Der bodde jeg i tre år. Etter den kjøpe jeg leilighet på Nordpolen, hvor jeg har bodd i fire år.

– Sagene er en fantastisk deilig bydel å bo i. Med det mener jeg at det er rolig, samtidig som det er kort vei til byen, Grünerløkka og Grefsenkollen. Det er trikk, t-bane og mange busser i nærheten, så det tar kort tid å komme seg rundt i byen. Det er en slags ro i bydelen. Jeg trives veldig godt.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...