ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Igjen slår de på Storo-tromma: Inviterer Fattighuset, rusmisbrukere og prostituerte til restauranten på julaften

De har hatt julemøte, i forbindelse med invitasjon til julemat og moro ved Egon og Storo, julaften. Fra venstre senterdirektør ved Storo Storsenter, Unni Aasgaard, ved siden av Øystein Hoff ved Egon, Heidi Sagmoen, leder av Natthjemmet, og Sverre Rusten fra Fattighuset. Foto: SAGENE AVIS

– Folk er folk, og det er fint å føle at man blir tatt vare på, som andre mennesker blir, sier Heidi Sagmoen, leder av Natthjemmet for kvinner i rus og prostitusjon.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 25.11.2017 kl 08:04

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

STORO: Denne uka var det juleforberedende møte på Storo.

– Vi inviterer Fattighuset og Natthjemmet på julemat, julaften. Denne uka hadde vi et møte med representanter fra begge stedene, og de har takket ja til å komme, forteller Øystein Hoff, daglig leder ved Egon Storo.

Opp mot 150 gjester kan få plass i restauranten, julaften.

Nytt i år er at også Natthjemmet er invitert.

Natthjemmet

– Dette er veldig hyggelig og veldig ålreit å bli invitert. Et flott initiativ fra Egon og Storo Storsenter, sier leder av Natthjemmet i regi av Kirkens Bymisjon, Heidi Sagmoen, til Nordre Aker Budstikke fredag.

ANNONSE

Natthjemmet er et akutt-overnattingssted med 13 sengeplasser i Oslo sentrum, for kvinner i rus og prostitusjon.

– Det varierer hvor mange som er her hver natt, men det kommer alltid noen hit for å overnatte, forteller Sagmoen videre.

Og allerede har flere brukere satt seg på lista for å være med på julaften-arrangementet på Storo.

– Vi hang opp liste denne uka, og så langt har seks-syv stykker satt opp at de vil komme. Kvinnene her synes det er veldig hyggelig å bli bedt på julearrangement, at de blir sett. Folk er folk, og det er fint å føle at man blir tatt vare på, som andre mennesker, sier Sagmoen.

Fattighuset

Sverre Rusten fra Fattighuset er ikke mindre glad for invitasjonen fra Storo.

ANNONSE

– Et kjempebra tiltak til glede for veldig mange. Mange er ensomme og har ikke noen å være sammen med i jula, og mange har veldig dårlig råd. Vi håper på at dette blir en tradisjon fremover, sier Rusten.

– Vi hang opp lister i går, og akkurat nå er jeg er usikker på hvor mange som har satt seg opp allerede. Men det kommer sikkert mange fra Fattighuset. Jeg hørte bare om positive tilbakemeldinger fra arrangementet i fjor, legger Rusten til.

– Gi tilbake

Det var ikke noe forbigående stunt, Øystein Hoff ved Egon Storo gjorde, til jul i fjor. Nemlig å invitere 100 personer fra Fattighuset på julemat, på selveste julaften.

– Dette er noe vi har lyst å gjøre hvert år fremover. Jeg har lyst å gi noe tilbake til de som ikke har så mye, sier Hoff til Nordre Aker Budstikke.

Storo Storsenter er også med i arrangementskomiteen og som bidragsyter, og i fjor var det rene pakkedrysset til gjestene. Alt donert fra butikkene ved senteret.

ANNONSE

HER KAN DU LESE HELE SAKEN FRA I FJOR

Imponert minister

Det ble stor ståhei rundt julaften ved Storo i fjor. Sosialminister Anniken Hauglie (H) ble så imponert av initiativet, at hun tok turen til Egon.

– At Øystein Hoff og Egon inviterer 100 fra Fattighuset på middag julaften står det stor respekt av. Det er et flott eksempel på nestekjærlighet og omsorg for dem som ikke har det så godt som de fleste andre. Jeg applauderer det, sa blant annet Hauglie.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med sosialministeren fredag.

– Det varmer å se at Øystein Hoff og Egon på Storo gjentar suksessen fra i fjor. Ved å åpne dørene for folk som sliter, viser Hoff og bedriften at de tar samfunnsansvar. Jeg bøyer meg i støvet over hvor rause de er. Det er fint at de i år utvider og også inviterer prostituerte fra Natthjemmet, sier Hauglie.

ANNONSE

Hun mener mange har noe å lære av Egon på Storo.

– I et land der de fleste har det veldig bra, er det desto viktigere å ta vare på dem som ikke har det så greit og som sliter med å få endene til å møtes. Kanskje kan vi alle bli flinkere til å vise nestekjærlighet. Jeg håper i hvert fall at både andre bedrifter og privatpersoner lar seg inspirere av det Hoff gjør.

Og så benytter hun muligheten til å legge til litt politikk også.

– Arbeid til alle som kan jobbe er regjeringens viktigste virkemiddel for å få folk ut av fattigdom. Nå går ledigheten ned og flere kommer seg i jobb. Regjeringen har også lagt fram en milliardplan for rusfeltet, for å gi folk som sliter med rus bedre hjelp. Vi har blant annet også styrket tilskuddsordningen til oppfølging av barn av psykisk syke og barn av rusmisbrukere, innført billigere barnehager for familier med lav inntekt og iverksatt en egen 64-punkts strategi mot barnefattigdom, ifølge Hauglie.

Live på julaften

TV2 dukket også opp med livesending fra Egon på julaften.

– Dette er helt sjukt! sa daglig leder Øystein Hoff ved Egon Storo, da han ble intervjuet på direkte-TV, også om alle gavene, flere hundre stykker, fra Storo Storsenter til gjestene.

LES OGSÅ:

Mann la seg til å sove bak en bil, ble rygget over

Stor vannlekkasje etter at hovedvannrør sprakk natt til fredag

Ida får ikke studielånet omgjort til stipend: – Hvorfor skal det ikke lønne seg å stå på og være flink?

Slik var livet i Oslo: Familien fikk utdelt én dorull i uka

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE