Sagene Avis

Ikke aktuelt med strengere koronatiltak for skoler og barnehager

– Vi gjør løpende vurderinger av om vi er på riktig tiltaksnivå eller ikke, sier Byråd Inga Marte Thorkildsen. Foto: Christian Fredrik Borg (arkivfoto)

Koronasmitten fortsetter å øke i Oslo, men det er foreløpig ikke nødvendig å innføre rødt nivå i skoler og barnehager, sier byråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO: Skolene har i lengre tid forberedt seg på at det kan oppstå en situasjon der smittevernrutinene vil bli skjerpet fra gult til rødt.

Det innebærer blant annet man skal kunne holde én meters avstand og inndeling i mindre grupper. Kravene vil bety at det blir mer hjemmeskole og kanskje kortere åpningstider i barnehagene.

– Vi gjør løpende vurderinger av om vi er på riktig tiltaksnivå eller ikke, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV), til NTB.

Lav smitteandel blant barn og unge

I vurderingen vil man legge vekt på om smitten er ukontrollert, hvor mye smitten øker og hvor stor andel som knytter seg til barnehager og skoler.

– Det å gå til rødt nivå innebærer inngripende tiltak som går hardt utover barn og unge. Det rammer særlig de som er i en sårbar situasjon, eller som kanskje har hjemmeforhold som gjør det vanskelig å gjøre skolearbeid. Men også et flertall av elevene generelt lærte mindre enn ellers da det var hjemmeskole, sier hun.


Ifølge Thorkildsen er det bare om lag seks prosent av smittetilfellene som kan knyttes direkte til barnehager, skoler eller studiesteder. Mange av tilfellene gjelder dessuten smitte blant studenter.

Nesten alle bydeler er røde

Oppdaterte tall fredag viste at ytterligere 59 personer har fått påvist smitte. Det er det nest høyeste tallet som er registrert på en enkelt dag de siste to ukene.

Fortsatt er det bare én bydel som er under rødt nivå. Vestre Aker ligger så vidt under grensen, med 19,9 smittede per 100.000 personer. Grensen for rødt nivå er 20.

Smitteøkningen ligger betydelig høyere i deler av hovedstaden. Høyest andel smittede er det i bydelene St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Sagene og Stovner.

(©NTB)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...