ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Ikke bruk bibliotekene

Omar Samy Gamal (SV) er byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo. Foto: Christian Fredrik Borg

Alle virksomheter der det foregår kultur- og fritidsaktiviteter ble fra tirsdag forbudt i Oslo. Men det rammer ikke bibliotekene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 18.11.2020 kl 13:15

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO RÅDHUS: Tirsdag ble smitteverntiltakene i Oslo strammet ytterligere inn. Alle innendørs arrangementer forbys. Dessuten stenges alle virksomheter der det foregår kultur- og fritidsaktiviteter. Det gjelder kinoer, teatre, lekeland, treningssentre og idretts- og svømmehaller.

Foreløpig vil det ikke ramme bibliotekene i Oslo, og de vil fortsatt holde åpent. Det bekrefter byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal (SV), overfor Sagene Avis.

Kun nødvendig bruk

– Bibliotekene vil fortsatt holde åpent, men vi anbefaler å ikke bruke de om det ikke er nødvendig. Vi holder åpent fordi det er folk som har behov for å bruke internett og det er elever som trenger et sted å gjøre lekser, sier Gamal.

Det vil fortsatte være mulig å låne bøker.

ANNONSE

Byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal (SV), under byrådets pressekonferanse mandag. Foto: Christian Fredrik Borg

– Vil åpningstidene endres?

– Hvert enkelt bibliotek vurderer situasjonen i forhold til bemanning med mer. Det viktigste er at smittevernhensyn blir ivaretatt, svarer byråden.

Byråden opplyser at tilbakemeldingene de har fått fra bibliotekene er at det ikke har vært press.

– Vi setter tak på antall som kan komme inn på bibliotekene, for vi ønsker ikke at bibliotekene skal være fulle.

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE