Sagene Avis
Seksjonsheader

«Ikke bruk energien din på å prøve å leve et liv som andre lever»

Foto: llustrasjonsfoto: pixel2013 from Pixabay

KOMMENTAR: Ditt liv og mitt liv vil innebære utfordringer. Slik er det bare. Mitt råd er. Lev med problemene og slapp helt av.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.03.2019 kl 16:27

Alle har utfordringer i sine liv. Større eller mindre. Det å leve innebærer problemstillinger.

Skal man slå i en spiker så kan det bli kronglete. Det gjør vondt å treffe en hammer på tommelen. I et liv med hammer og spiker, så vil man komme til å treffe tommelen med hammeren så smerten iler gjennom kroppen. Slik er livet. Man er ikke dum av den grunn. Man har ikke et forferdelig liv av den grunn.

Psykolog Egil Arne Skaun Knutsen. Foto: Privat

Skal man studere så blir det krevende i eksamensperioden. Skal man reise på bilferie rundt i Europa så møter man på problemer med å finne frem, selv med GPS. Folk kan komme til å prøve å lure deg for penger. Man kan møte hyggelige folk på veien også.

Ditt liv og mitt liv vil innebære utfordringer. Slik er det bare. Mitt råd er. Lev med problemene og slapp helt av. Alle har vi disse problemene.


Og noen ganger så er livet lettere. Noen ganger er det ålreit.

Jeg tror at det å bli mer voksen er å leve sitt liv, ikke andre sitt. Da eier man dagen sin selv og kan prøve å gjøre den så god som mulig. Man kan med fordel øve på å trives med de problemene hverdagen bringer, for slik er livet. Hverdagen bringer problemer. Et smertefritt liv finnes ikke.

Foto: Illustrasjonsfoto: 5688709 from Pixabay

Hvis man lever sitt liv og ikke andre sitt liv, så er det kanskje lettere å finne fred med de utfordringene man har i sitt liv. I stedet for å bruke energien på prøve å leve et liv som ligner på det livet som andre lever og som ser mer moro ut enn sitt eget liv.

Hvis man erkjenner at det er sitt liv man lever så blir det kanskje lettere å gjøre valg som er bra for sitt livs trivsel.


Det å leve sitt liv er antakelig bedre enn å leve sine foreldre sitt liv.

Det å leve sitt liv er antakelig bedre enn å leve sine søsken eller venner sitt liv.

Det å leve sitt liv er antakelig bedre enn å leve sine uvenner sitt liv.

Det å leve sitt liv er antakelig bedre enn å leve en skapt idé om hvordan man burde leve.

Lev ditt liv og prøv å gjør det så meningsfullt og godt som mulig. Lær deg å trives med mostanden hverdagen bringer. Gled deg over medvinden. Får du det ikke til i dag så slapp helt av. Finnes i morgen, så finnes muligheter.


Foto: Illustrasjonsfoto: Shahariar Lenin from Pixabay

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...