ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Etterlyser tiltak her:

– Ikke et godt sted å være fotgjenger

Beboerne ved Bjølsenhallen etterlyser fotgjengerfelt i området. Foto: Janina Lauritsen

Beboere øverst på Bjølsen etterlyser fotgjengerfelt i Moldegata og Maridalsveien ved Bjølsenhallen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BJØLSEN: Geir Sørensen stilte opp i åpen halvtime i forrige bydelsutvalgsmøte, for å fortelle hvordan han som fotgjenger opplever trafikksituasjonen i nordre del av Bjølsen.

Basert på sine egne undersøkelser mener Sørensen det er 876 leiligheter nord-øst for Bjølsenhallen, som alle ligger slik til at det er naturlig for beboerne å krysse Moldegata og Maridalsveien der.

Problemet er at det ikke er noen fotgjengerfelt der, sier han.

– Krysset mellom Maridalsveien og Moldegata er ikke et godt sted å være fotgjenger. Det er ikke så fantastisk å være syklist eller bilist der heller, sa han til bydelsutvalget.

Han trekker frem avkjørselen fra bilverkstedet, borettslagene og Mor Go’hjertas barnehage som et eksempel. Etter omleggingen av Maridalsveien på 2000-tallet ble avkjørselen flyttet vestover, slik at den munner ut der nedkjøringen til garasjen under Bjølsenhallen er. Dette mener han er et problem.

ANNONSE

– Det er tider med en del trafikk på denne veistumpen, særlig morgen og ettermiddag. Garasjen under Bjølsenhallen har mye trafikk i butikkenes åpningstid, sier Sørensen, som selv har leid plass og parkert der nesten daglig i over ti år.

– For bilistene er det veldig dårlig sikt, særlig til høyre, når de kjører ut av garasjen og ut i Moldegata, så når jeg er fotgjenger er jeg obs på dette og passer litt ekstra på, siden jeg vet bilistene kan være stressa. Det er selvsagt blitt et naturlig krysningspunkt for fotgjengere på hver side av utkjørselen til garasjen og avkjørselen på motsatt side, slik som man kan forvente ved det som i praksis er et fireveis veikryss.

Det nærmeste fotgjengerfeltet ved Bjølsenhallen er utenfor DNAMO ved Lisa Kristoffersens plass. Dette er stengt i forbindelse med byggingen av leiligheter og Rema 1000. Foto: Janina Lauritsen

Har klaget i over ti år

Sørensen trekker også frem den tungt trafikkerte rundkjøringen på Lisa Kristoffersens plass. Det er mange humper og dumper og flere felt, noe han mener må påvirke oppmerksomheten til selv drevne sjåfører.

– Ved Kiwi i nord-vest er det ikke engang noe fotgjengerfelt. Det er mye rar kjøring her av folk som skal på butikken og ikke helt vet hvor de skal parkere bilen. Akkurat nå er fotgjengerfeltene i nord og øst stengt på grunn av utbyggingen av Dynamo. Det burde vært en bedre løsning her under byggeperioden, omveien er for stor til at folk gidder å følge den, og går ut i rundkjøringen. Trøsten er at det virker som det blir tryggere fotgjengerfelt over Moldegata når fortausprosjektet som følger byggeprosjektet er ferdig.

ANNONSE

Går man fra området ved Bjølsenhallen og sørover langs Maridalsveien, er det ikke et eneste fotgjengerfelt før man kommer til Brochmanns Gate, nedenfor Sagenehjemmet. Med unntak av det midlertidige fotgjengerfeltet som kom i forbindelse med omkjøringen, som varer til 30. april.

– Hverken i krysset ved Holmestrandgata eller Sarpborggata.

Sørensen og naboene har sendt klager til kommunen om farlig skolevei til Bjølsen skole, uten å ha blitt hørt. Den første klagen de sendte er over ti år gammel, sa han.

– Har sett folk nesten bli påkjørt

Sagene Avis møter beboerne Geir Sørensen, Anne Margrethe Sæthe, Anne Hofftun og barna, sammen med nestleder i Sagene bydelsutvalg, Jørgen Foss (Ap), utenfor Bjølsenhallen.

– Det er 1800-2000 beboere som krysser gata her. Vi ønsker tryggere forhold og fremkommelighet her. I dag må man gå opp til øverst i Bergensgata, forbi Kiwi og krysse der. Og det er en uoversiktlig situasjon med både parkering og kjøring her utenfor Bjølsenhallen, det er begrenset hvor god sikt man har.

ANNONSE

Sørensen sier bilistenes hastighet har gått opp, når de kjører gjennom svingen uten å møte på gateparkering eller fotgjengerfelt.

– Jeg har sett folk nesten bli påkjørt utenfor butikken. Det har blitt en økt risiko her.

Nå rommer Bjølsenhallen også bydelens vaksinasjonssenter. Dette medfører ekstra mye folk i området, og Sørensen og de andre naboene frykter det snart skjer en ulykke. De får støtte fra Foss:

– Vi lokalpolitikere får mange henvendelser om trafikksituasjonen i flere områder. Det er et tydelig rop om at noe må skje. Jeg er glad for at lokalbefolkningen engasjerer seg og løfter det. Jeg takker Geir for at han kom til BU, vi politikere er vanlige mennesker som ikke ser alt. Jeg kan ikke love noe, det er ikke jeg som maler hvite striper på asfalten. Det vi gjør er å samle informasjon og jeg vil sende brev til Bymiljøetaten – jeg forventer at de tar turen til Bjølsen for å se hva som må gjøres av tiltak. Og det må skje raskt, for her er det uoversiktlig.

Foss og beboerne mener fotgjengerfelt er det minste man kan gjøre for sikkerheten på Bjølsen, spesielt for skolebarna.

ANNONSE

– Barna tar snarveier, det sier seg selv at de ikke vil gå helt opp til DNAMO (den gamle fabrikkbygningen hvor det bygges 35 leiligheter, i tillegg til en Rema 1000, journ.anm.) for å krysse gata, sier de og legger til:

– Vi har snakket med flere naboer som har klaget over situasjonen. Det er godt med engasjement, ellers ties det og da skjer det ikke noe.

Det er ikke fotgjengerfelt i Maridalsveien, mellom krysset Bergensgata/Moldegata og krysset Maridalsveien/Brochmanns gate. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE