Sagene Avis

Etterlyser tiltak her:

– Ikke et godt sted å være fotgjenger

Beboerne ved Bjølsenhallen etterlyser fotgjengerfelt i området. Foto: Janina Lauritsen

Beboere øverst på Bjølsen etterlyser fotgjengerfelt i Moldegata og Maridalsveien ved Bjølsenhallen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BJØLSEN: Geir Sørensen stilte opp i åpen halvtime i forrige bydelsutvalgsmøte, for å fortelle hvordan han som fotgjenger opplever trafikksituasjonen i nordre del av Bjølsen.

Basert på sine egne undersøkelser mener Sørensen det er 876 leiligheter nord-øst for Bjølsenhallen, som alle ligger slik til at det er naturlig for beboerne å krysse Moldegata og Maridalsveien der.

Problemet er at det ikke er noen fotgjengerfelt der, sier han.

– Krysset mellom Maridalsveien og Moldegata er ikke et godt sted å være fotgjenger. Det er ikke så fantastisk å være syklist eller bilist der heller, sa han til bydelsutvalget.

Han trekker frem avkjørselen fra bilverkstedet, borettslagene og Mor Go’hjertas barnehage som et eksempel. Etter omleggingen av Maridalsveien på 2000-tallet ble avkjørselen flyttet vestover, slik at den munner ut der nedkjøringen til garasjen under Bjølsenhallen er. Dette mener han er et problem.


– Det er tider med en del trafikk på denne veistumpen, særlig morgen og ettermiddag. Garasjen under Bjølsenhallen har mye trafikk i butikkenes åpningstid, sier Sørensen, som selv har leid plass og parkert der nesten daglig i over ti år.

– For bilistene er det veldig dårlig sikt, særlig til høyre, når de kjører ut av garasjen og ut i Moldegata, så når jeg er fotgjenger er jeg obs på dette og passer litt ekstra på, siden jeg vet bilistene kan være stressa. Det er selvsagt blitt et naturlig krysningspunkt for fotgjengere på hver side av utkjørselen til garasjen og avkjørselen på motsatt side, slik som man kan forvente ved det som i praksis er et fireveis veikryss.

Det nærmeste fotgjengerfeltet ved Bjølsenhallen er utenfor DNAMO ved Lisa Kristoffersens plass. Dette er stengt i forbindelse med byggingen av leiligheter og Rema 1000. Foto: Janina Lauritsen

Har klaget i over ti år

Sørensen trekker også frem den tungt trafikkerte rundkjøringen på Lisa Kristoffersens plass. Det er mange humper og dumper og flere felt, noe han mener må påvirke oppmerksomheten til selv drevne sjåfører.

– Ved Kiwi i nord-vest er det ikke engang noe fotgjengerfelt. Det er mye rar kjøring her av folk som skal på butikken og ikke helt vet hvor de skal parkere bilen. Akkurat nå er fotgjengerfeltene i nord og øst stengt på grunn av utbyggingen av Dynamo. Det burde vært en bedre løsning her under byggeperioden, omveien er for stor til at folk gidder å følge den, og går ut i rundkjøringen. Trøsten er at det virker som det blir tryggere fotgjengerfelt over Moldegata når fortausprosjektet som følger byggeprosjektet er ferdig.


Går man fra området ved Bjølsenhallen og sørover langs Maridalsveien, er det ikke et eneste fotgjengerfelt før man kommer til Brochmanns Gate, nedenfor Sagenehjemmet. Med unntak av det midlertidige fotgjengerfeltet som kom i forbindelse med omkjøringen, som varer til 30. april.

– Hverken i krysset ved Holmestrandgata eller Sarpborggata.

Sørensen og naboene har sendt klager til kommunen om farlig skolevei til Bjølsen skole, uten å ha blitt hørt. Den første klagen de sendte er over ti år gammel, sa han.

– Har sett folk nesten bli påkjørt

Sagene Avis møter beboerne Geir Sørensen, Anne Margrethe Sæthe, Anne Hofftun og barna, sammen med nestleder i Sagene bydelsutvalg, Jørgen Foss (Ap), utenfor Bjølsenhallen.

– Det er 1800-2000 beboere som krysser gata her. Vi ønsker tryggere forhold og fremkommelighet her. I dag må man gå opp til øverst i Bergensgata, forbi Kiwi og krysse der. Og det er en uoversiktlig situasjon med både parkering og kjøring her utenfor Bjølsenhallen, det er begrenset hvor god sikt man har.


Sørensen sier bilistenes hastighet har gått opp, når de kjører gjennom svingen uten å møte på gateparkering eller fotgjengerfelt.

– Jeg har sett folk nesten bli påkjørt utenfor butikken. Det har blitt en økt risiko her.

Nå rommer Bjølsenhallen også bydelens vaksinasjonssenter. Dette medfører ekstra mye folk i området, og Sørensen og de andre naboene frykter det snart skjer en ulykke. De får støtte fra Foss:

– Vi lokalpolitikere får mange henvendelser om trafikksituasjonen i flere områder. Det er et tydelig rop om at noe må skje. Jeg er glad for at lokalbefolkningen engasjerer seg og løfter det. Jeg takker Geir for at han kom til BU, vi politikere er vanlige mennesker som ikke ser alt. Jeg kan ikke love noe, det er ikke jeg som maler hvite striper på asfalten. Det vi gjør er å samle informasjon og jeg vil sende brev til Bymiljøetaten – jeg forventer at de tar turen til Bjølsen for å se hva som må gjøres av tiltak. Og det må skje raskt, for her er det uoversiktlig.

Foss og beboerne mener fotgjengerfelt er det minste man kan gjøre for sikkerheten på Bjølsen, spesielt for skolebarna.


– Barna tar snarveier, det sier seg selv at de ikke vil gå helt opp til DNAMO (den gamle fabrikkbygningen hvor det bygges 35 leiligheter, i tillegg til en Rema 1000, journ.anm.) for å krysse gata, sier de og legger til:

– Vi har snakket med flere naboer som har klaget over situasjonen. Det er godt med engasjement, ellers ties det og da skjer det ikke noe.

Det er ikke fotgjengerfelt i Maridalsveien, mellom krysset Bergensgata/Moldegata og krysset Maridalsveien/Brochmanns gate. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...