Sagene Avis

Utekino i Torshovparken:

Ikke lett å være rusmisbruker og ikke ha penger til veterinærregningene

HUNDE-UTEKINO: Fredag 4. mai arrangeres hunde-utekino i Torshovparken Foto: Privat

Selve kinoen er gratis, men veterinæren som samler inn penger til behandling av dyr som eies av rusmisbrukere, håper på noen donasjoner.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2018 kl 09:09

TORSHOVPARKEN: Regissør Sofia Haugan vet hvor høyt hundene til rusmisbrukere er elsket, men hun vet også hvor vanskelig det er å få råd til veterinærbehandlinger.

Derfor ønsker hun, og de andre bak filmen, å bruke den for å bidra til Caroline Holtets fond for veterinærbehandling til dyr av rusmisbrukere og vanskeligstilte.

Holtet er veterinær hos AniCura Dyreklinikk Grünerløkka og forteller at de har arrangert åpen dag de siste tre årene.

– Disse dagene er gratis for rusmisbrukere og vanskeligstilte.

Hun opprettet i etterkant av fjorårets åpen dag en spleis-konto for å kunne tilby dem som kom videre behandling – om de trengte det. Da fikk hun inn 90 000 kroner og AniCura matchet beløpet. Pengene ble satt i et fond som fram til nå har betalt for veterinærbehandling av alle de oppmøtte på åpen dag, og nye tilfeller som har kommet inn. 


Nå er fondet tomt og derfor har filmskaperne satt i gang utekinoen. Før filmen starter vil de oppfordre folk til å bidra i spleis-prosjektet. De håper denne anledningen kan bli starten på en ny kronerulling for å hjelpe dyrene som gir sine vanskeligstilte eiere så utrolig mye.

– Jeg håper folk vil donere litt, sier Holtet.

ANICURA: AniCura på Grünerløkka har hatt åpen dag for dyrene til rusmisbrukere og vanskeligstilte i tre år Foto: Privat

– Handler om forholdet til faren min

– Filmen handler om meg og forholdet til faren min som sliter med rus, sier regissør Sofia Haugan.

Haugan og faren Kjell Magne forteller i dokumentaren om deres felles kamp for å få Kjell Magne rusfri. I hjertet av denne kampen befinner det seg høyt elskede hunder, og både Haugan og faren har et stort hjerte for hunder av rusmisbrukere. De vet hvor høyt de elskes og hvor mye verdi de har for disse menneskene, og de vet også hvor vanskelig det er å ha råd til behandling, oppfølging og riktig fôr. 


– En av karakterene er hunden «Ada» – hun får en stor rolle fordi det er så vanskelig å få plass på rehabilitering med hund, forteller Haugan.

– Vi som har hund ser på dem som familiemedlemmer. Faren min og kjæresten ville ikke dra på rehabilitering uten hunden, de skulle jo være der i lang tid. Og institusjonene og NAV hjelper ikke til med utgifter til hunden. Etter at de ble ferdig på rehabiliteringen ble hunden syk, og de fant en veterinær som behandlet hunden på avbetaling, forteller hun videre.

Haugan ville ha en gratis visning av filmen, det viktigste er at folk flest får sett den, forteller hun. Hun håper også folk støtter fondet som hjelper hunder med vanskeligstilte eiere.

– Filmen har vært på kino, så det er siste sjanse til å se den nå. Jeg har tenkt på at det er mange som vil eller har behov for å se filmen, men som kanskje ikke har råd. Det syns jeg er så trist, derfor er det så fint å ha en gratis visning – da får folk som ikke har råd til å prioritere over 100 kroner til en kinobillett sett den.

Filmvisningen er fredag 4. mai klokken 21.00, i Torshovparken. Hundekinoen er gratis, men alle oppfordres til å donere valgfritt beløp til fondet.


LES OGSÅ:

Slår et slag for dyreveldferden i bydelen
Klart bikkja går til tannlegen!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...