Sagene Avis

Ikke sikkert alle skolene åpner samtidig

Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix

Det kan bli lokale variasjoner når skolene åpner for 5. trinn og oppover.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO: Kunnskapsminister Guri Melby sier det ikke er klart om skoleelevene i 5.–10. trinn, samt videregående, skal begynne samtidig på skolen i hele landet.

Mandag gjenåpnet skolene for elever på 1. til 4. trinn etter at de ble stengt 12. mars som følge av koronapandemien.

Samtidig varslet kunnskapsminister Guri Melby (V) at regjeringen neste uke vil legge fram en plan for når resten av elevene skal få innta klasserommene igjen.

Til NRK sier Melby tirsdag at det kan hende det da blir rom for lokale variasjoner.

– Det er jo blant de tingene regjeringen nå er nødt til å diskutere – om man skal åpne samtidig overalt og om man skal åpne på samme måte overalt, sier hun.

Plass på skolene

Elevene i 1.-4-klasse er nå delt inn i grupper på maks 15 elever per lærer, og mange steder bruker de klasserom på hele skolen til de yngste elevene. Når også de eldre elevene skal tilbake, blir det en utfordring å få plass til alle.

– Her vil det være store lokale forskjeller. Noen har jo bedre plass på skolen enn andre. Noen har mindre grupper i utgangspunktet enn andre. Så her må det nok være rom for en viss lokal fleksibilitet, sier Melby.

Forberedelsestid

Hvor lang tid det vil ta før alle elene kan møte på skolene er ikke klart.

– Vi tar jo nå sikte på å legge fram en plan i uke 19, og med litt forberedelsestid er det i hvert fall ikke aktuelt å begynne før uke 20, men det kan også hende det er behov for lenger forberedelsestid enn det, sier statsråden.


Leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal, advarer mot lokale variasjoner. Han mener man bør fortsette med et nasjonalt løp for å skape trygghet og forutsigbarhet, men at lokale vurderinger kan komme på et senere tidspunkt.

(©NTB)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...