ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Etter nettmøtet:

– Ingen foreslo plass til foodtruck, kaffebarer, grønne lunger eller utsiktspunkt

PANELET: F.v.: Bent Ånund Ramsfjell fra Norconsult, som er Bymiljøetatens rådgiver i prosjektet, prosjektleder iBymiljøetaten Alf-Eirik Mortensen, Bård Rane som leder arbeidet med konseptvalgutredning for Storokrysset i BYM, kommunikasjonsrådgiver Line Holand (BYM), Carl-Frederic Salicath, sykkelplanlegger (BYM), og byplanlegger Harald Rapp Nilsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det var stort engasjement da Bymiljøetaten, i samarbeid med Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis, møtte leserne til et innspillsmøte på nett om arbeidet med et nytt Storokryss.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.11.2018 kl 14:31

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NYDALEN: – Veldig fint, svarer Bård Rane og Line Holand, henholdsvis prosjektleder for KVU Storokrysset og kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten, unisont når vi spør hvordan det var å møte innbyggerne gjennom et nettmøte.

Onsdag kveld satt et panel fra Bymiljøetaten klar for å svare på innspill og spørsmål fra leserne og innbyggerne i området, i forbindelse med at Oslo kommune nå skal i gang med en konseptvalgutredning (KVU) for Storokrysset. I dette arbeidet er ingenting avgjort, forklarer Bymiljøetaten, og alle innspill som kommer inn i denne prosessen tas med i det videre arbeidet. Dette skal resultere i et forslag til reguleringsplan neste år, og et politisk vedtak i 2021. Det nye Storokrysset er tidligst ferdig i 2025.

Slik er planlagt tidsplan for Storokryss-prosjektet:

I løpet av dagen var flere tusen lesere innom nettmøtet i Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis, både før og etter, og nærmere 100 spørsmål og kommentarer kom inn. Bymiljøetaten satt en halvtime på overtid og besvarte spørsmål onsdag kveld, og måtte likevel fortsette besvarelsene torsdag formiddag (fant du ikke svar på dine spørsmål onsdag, kan du scrolle deg gjennom svarene og lese det nå).

ANNONSE

Trykk her for å lese ALLE svarene fra nettmøtet i Nordre Aker Budstikke!

Ny «kommunikasjonsform»

– Det er første gang vi gjennomfører et interessentmøte på denne måten. Rundt 90 spørsmål og innspill må vel kalles «stinn brakke». Interessentene har i halvannen uke hatt muligheten til å sende inn det de har på hjertet. Vi mener at vi på denne måten når langt flere enn gjennom et tradisjonelt møte, sier kommunikasjonsrådgiver Holand, og prosjektleder Rane legger til:

– Denne formen gir oss også ro til å kunne gi gode, utfyllende svar.

For lokalavisene Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis var det ogå første gang de arrangerte et slikt nettmøte, og erfaringene som ble gjort skal tas med videre.

– Dette er en fin måte for leserne å komme i direkte kontakt med dem som utvikler byen vår, og de som tar avgjørelsene, enten det er kommunen, politikere, eller andre. Dette er en "møteform" med stort potensial, sier redaktør Karl Andreas Kjelstrup.

ANNONSE

LES OGSÅ: Brukermedvirkning på seniorsenteret – slik fikk også de med mindre digital kompetanse delta

Utfordrende?

– Hva synes dere om spørsmålene som kom inn?

– De var gode; mange interessante problemstillinger og konstruktive innspill, sier Holand og Rane. De synes ikke noe var for utfordrende å svare på.

– Nei, ikke mer enn det må være.

– Var det noe her som dere ikke hadde tenkt på selv?

ANNONSE

– Ikke mye, men poenget er at behovene blir begrunnet og utdypet godt gjennom et slikt møte med beboere, sier Holand og Rane.

Beste spørsmål?

– Hva var det beste spørsmålet dere fikk?

– Vanskelig å si. Et forslag om «kiss and ride» er en artig idé. Vi skal jo også utvikle et hyggelig byrom, ikke bare løse en trafikal utfordring. Ingen foreslo plass til foodtruck, kaffebarer, grønne lunger eller utsiktspunkt. Kanskje publikum i enda større grad kan gi oss innspill på hvordan vi skal gjøre området attraktivt å gå og sykle i? sier Holand.

Men hvordan skal Bymiljøetaten bruke innspillene de har fått gjennom dette møtet? Vil innbyggerne bli hørt?

– Innspillene, absolutt alle, blir i første omgang vurdert med tanke på å få fram behovene som innbyggere og virksomheter i området har, sier Rane, og fortsetter:

ANNONSE

– Behovene fra nettmøtet ses i sammenheng med de behov som Statens Vegvesen, Sporveien, Ruter, Vann- og avløpsetaten og en rekke andre offentlige og private interessenter har i området. Dette nedfelles i konseptvalgutredningens rapport, som vil drøftes med styringsgruppen for prosjektet.

Etter at rapporten er ferdigstilt og kvalitetssikret i januar/februar 2019, samt presentert for Byrådsavdeling for miljø og samferdsel, vil rapporten inngå i grunnlaget for reguleringsplan for Storokrysset og hele strekningen fra Disen vendesløyfe til Åsengata ved Sandakersenteret, forklarer han.

Trykk her for å lese ALLE svarene fra nettmøtet (Nordre Aker Budstikke)!

En stor og lang prosess

– Hvordan er det å gå i gang med et så stort arbeid i et område som påvirker hverdagen til så mange mennesker?

– Det er med ydmykhet og respekt vi gjør dette arbeidet, fordi det påvirker hverdagen til så mange. Samtidig har vi en klar bestilling fra byrådsavdelingen, som gir oss tro på at den fremtidige situasjonen vil bli mye bedre. Vi er allikevel klar over at en anleggsperiode på 1,5–2 år vil smerte og være krevende for de nærmest berørte å komme gjennom, sier Rane.

– Bymiljøetaten har flere store gateopprustingsprosjekter rundt i byen. Vi har nylig oppgradert Prinsens gate, holder på med området mellom Tinghuset og Holbergs plass og skal straks i gang i Storgata, legger Holand til.

– Over nyttår blir det oppstart i Thorvald Meyers gate og Bispegata. Over alt er det krevende å bo og virke midt i et anleggsområde, det har vi stor respekt for. Vi gjør det vi kan for at anleggsperioden skal bli minst mulig smertefull for de berørte, sier hun.

Og til slutt må vi spørre om det ga mersmak med nettmøte?

– Ja, absolutt! svarer prosjektlederen og kommunikasjonrådgiveren fra Bymiljøetaten.

Trykk her for å lese ALLE svarene fra nettmøtet (Nordre Aker Budstikke)!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE