ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Ingen nye koronalettelser før 27. mai, men videregående til gult nivå fra tirsdag

– Hvis smittetallene går i riktig retning, bør det være mulig å åpne restauranter, treningssentre, kulturaktører og andre arenaer før mai er omme, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Foto: Berit Roald/NTB

Den kommunale koronaforskriften i Oslo er forlenget til 27. mai. Det betyr at neste del av gjenåpningen kan bli iverksatt før mai er omme.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2021 kl 08:30

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: – Jeg er glad for at smittetallene fortsatt går ned i Oslo. Nedgangen har flatet noe ut, så vi må fremdeles gå forsiktig og kontrollert fram, men byrådet mener at det er forsvarlig å holde fast ved planen om å innføre gult nivå i videregående skole neste uke, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en pressemelding.

– Samtidig håper vi at massetesting ved 26 av de videregående skolene fra neste uke vil kunne stanse eventuelle utbrudd før de har ført til omfattende smitte, sier han.

I uke 18 ble det gjennomført 3485 koronatester av elever og ansatte i videregående skole. Kun to av disse var positive. Smittenivået for aldersgruppen 16 til 19 år er lavere enn da rødt nivå ble innført høsten 2020.

Rødt i voksenopplæringen

Dermed følger de videregående skolene Oslos barnehager, barneskoler og ungdomsskoler, som gikk over til gult nivå mandag. For voksenopplæringen vil det derimot fortsatt være rødt nivå.

– Det er nødvendig for å overholde smittevernforskriftens krav, samtidig som det gir elever og ansatte forutsigbarhet i skolehverdagen, sier byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester Rina Mariann Hansen (Ap).

ANNONSE

Nye lettelser?

Øvrige tiltak i Oslo forlenges til og med 27. mai. Det betyr at neste del av trinn 2 i gjenåpningsplanen kan bli iverksatt fra 27. mai. Byrådet vil vurdere dette i neste uke og offentliggjøre planene mot slutten av uka.

– Jeg har stor forståelse for at spesielt utelivsbransjen og drivere og brukere av treningssentre er utålmodige nå. Første del av trinn to i gjenåpningsplanen ser ut til å ha gått bra, men vi må fortsatt være forsiktige. Hvis smittetallene går i riktig retning, bør det være mulig å åpne restauranter, treningssentre, kulturaktører og andre arenaer før mai er omme, sier byrådslederen.

Neste trinn i gjenåpningen av Oslo

Dette er punktene i neste trinn (trinn to) av Oslos gjenåpningsplan, som vil bli vurdert fra 27. mai:

  • Åpne kafeer og restauranter.
  • Skjenking til kl. 22.00
  • Åpne treningssentre og lignende.
  • Vurdere breddeidrett for voksne (sammenheng med treningssentre og nasjonal gjenåpning).
  • Åpne idrettshaller og andre innendørs idrettsanlegg, og tillate inntil 20 personer på innendørs trening og fritidsaktiviteter for barn og unge til og med vgs-alder.
  • Åpne museer, kino, teater, konsertsteder og tilsvarende kultur- og underholdningssteder, og gallerier og annen utsalg av kunst.
  • Åpne for arrangementer innendørs for inntil 20 personer når det er faste, tilviste plasser. Dette gjelder ikke private sammenkomster på offentlig sted innendørs. Dette inkluderer åpning for gudstjenester, bønnesamlinger, vielser, dåp og lignende ritualer.
  • Øke antallet for arrangementer utendørs.
  • Tillate forestillinger og lignende i skoletiden for barn og unge på kulturinstitusjoner

Åpne fritidsklubber for inntil 20 personer om gangen.

(NTB)

NHO: – Overrasket

Regiondirektør Nina Solli i NHO sier de er skuffet og frustrert på vegne av serverings- og utelivsbedriftene i Oslo.

ANNONSE

– Det er urimelig å holde en hel bransje utenfor i gjenåpningen. Dette er små bedrifter som er helt avhengig av å kunne ha omsetning i årets viktigste måneder. Disse bedriftene har investert mye i å tilrettelegge for godt smittevern, og de er gode på å håndheve smittevernreglene, skriver hun i en epost til NTB.

Hun peker på at smitten i Oslo fortsatt er synkende, at nabokommuner letter på smittevernreglene og åpner opp, og at folk samles i parkene.

– For halvannen uke siden lanserte byrådet en gjenåpningsplan, på trinn to skulle det åpnes for servering. Det ga håp og positive fremtidsutsikter. Vi er svært overrasket at byrådslederen nå varsler at det ikke skal åpnes opp før om 16 dager, selv om smittetrenden er nedadgående, sier Solli.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE