Sagene Avis
Seksjonsheader

Oskar og Lovisa har smakt seg gjennom iskaffene rundt Lillo gård! Foto: Oskar og Lovisa

Oskar og Lovisa:

Iskaffekampen: Hit går du for å få en skikkelig god iskaffe

Hva gjør du da, når sola skinner og du har lyst på en forfriskende og god iskaffe? Hvor går du for å finne den beste? Matentusiastene har funnet sin favoritt!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2021 kl 14:46

OSKAR OG LOVISA: Har du opplevd så dårlig service at du river deg i håret? Eller fått så god mat at du danser ved bordet?

Kanskje Oskar og Lovisa kan gjøre restaurant- og kafébesøkene litt enklere for deg! Nå setter Sagene Avis sine nye matentusiaster søkelyset på alle de flotte, og kanskje mindre gode, tilbudene som finnes rundt omkring i bydel Sagene.

Maten være god, servicen burde være på topp og et skikkelig hyggelig lokale skader heller ikke. Og sist, men absolutt ikke minst: Du skal ikke trenge å blakke deg ved å følge våre tips.

Denne gangen har ikke matentusiastene vært ute for å fylle sultne mager, men for å finne en skikkelig god iskaffe i sommervarmen. Og selv om det er litt kaldere i været nå enn vi har opplevd i sommerukene, er det fortsatt iskaffe-vær i vente!

Oskar og Lovisa var i området rundt Lillo gård da trangen etter iskaffe meldte seg. Her har det også kommet flere nye og spennende steder det siste året. Akkurat her fant de disse stedene med iskaffe på menyen (med forbehold om at dette kan ha endret seg) i juli; Lillo Kafé Bar, Talormade og Lillo Lounge.

Lillo Kafé Bar

Pluss: Mye kaffe for 48 og 49 kroner. Veldig god ismocca.
Minus: Litt svak kaffesmak for en «voksen» gane

Oskar bestiller en ismocca og Lovisa går for en islatte.

Islatten er god, og du får mye kaffe for de 48 kronene.

– Dette er en helt ordinær iskaffe. Jeg, som liker litt kraftigere kaffesmak, burde ha presisert at jeg vil ha mindre melk og en sterkere kaffesmak. Men det er helt vanlig at en islatte har mye melk, og det er gjerne denne typen mange vil ha når de bestiller en iskaffe, sier Lovisa.


Islatte hos Lillo Kafé Bar Foto: Oskar og Lovisa

Sjokoladeelskeren Oskar er fornøyd med sin ismocca, men sliter med å drikke den opp:

– Jeg syns denne er helt perfekt til å være en ismocca. Når jeg har fått rørt ut sjokoladen er det ikke for mye, jeg liker nemlig ikke når det blir altfor søtt. Den er digg! Jeg var i sjokoladehumør, og her får du den perfekte kombinasjonen av sjokolade og kaffe.

Både Oskar og Lovisa er fornøyde med størrelsen på iskaffen. Det er alltid skuffende å betale mye for en liten kopp. Her er de rikelige mengder drikke for pengene.

Ismocca hos Lillo Kafé Bar Foto: Oskar og Lovisa

Talormade

Pluss: Kraftigere kaffe, litt mindre melk. Passende for den som er glad i kaffe.
Minus: Liten størrelse, bitter smak

Talormade spesialiserer seg på donuts, men du kan også bestille flere typer kalde og varme drikker.

Men her blir islatten en nedtur.

Denne har en kraftigere kaffesmak, og ligner mer på en iscappuccino enn en islatte. Også på grunn av den mindre størrelsen. Denne koster 50 kroner og prisen er, spesielt sammenliknet med de andre kaffestørrelsene i testen, for dyr sett i forhold til mengde.


– Det er en bitter smak på kaffen og den gir ikke så mye av noe annet. Kvaliteten på kaffen virker å være en annen her, den var bedre på Lillo Kafé Bar. Men jeg liker at det er en kraftigere smak på denne, her får jeg det forholdet mellom melk og kaffe jeg ønsker.

Islatte hos Talormade Foto: Oskar og Lovisa

Lillo Lounge - testens vinner

Pluss: En friskere og lettere iskaffe enn man kan være vant med.
Minus: Svært vanskelig å peke på noe. Men Lovisa kunne kanskje ønsket seg en anelse kraftigere traktet kaffe

Kaffen serveres i et flott glass og mengden er akkurat passe. Dette er testens dyreste iskaffe, til 55 kroner. Mengden og kvaliteten veier likevel opp for det, mener Oskar og Lovisa. Kaffeelskeren Lovisa påpeker at man må huske på at dette er en iskaffe, og ikke en islatte. Forskjellen er nemlig ganske stor:

– Dette er en traktet kaffe med melk. En islatte vil være kraftigere, da det er en espresso med mye mer melk i.

Oskar nikker fornøyd:

– Jeg kan fort bli kvalm av for mye melk i iskaffen, dette er mye bedre. Denne iskaffen er for den mer kaffeglade. Den har den beste kaffesmaken blant de vi har testet, den er lett og frisk. Her er det ingen saus eller masse helmelk som kamuflerer kaffen.

Lovisa syns den kanskje kunne vært traktet hakket kraftigere, men også hun syns den er testens klare vinner.

– Jeg vil anbefale å gå hit om du vil ha en iskaffe uten for mye melk. En islatte er ikke så frisk og lett som denne, fordi du har espresso og veldig mye melk. På en skikkelig varm sommerdag ville jeg heller valgt denne, sier hun og Oskar fortsetter:

– Dette er kanskje en «voksen-iskaffe», spør du meg. Tenåringene ville nok ikke satt like stor pris på denne, de ville nok elsket iskaffen hos Lillo Kafé Bar.

Iskaffe hos Lillo Lounge Foto: Oskar og Lovisa

Frister med «high end-kaffe»

Lillo Lounge skryter i sosiale medier av at de har «high end-kaffe». Det gjør at du får en høy forventning, og de innfrir. Selve kaffen som brukes i iskaffen er fra Etiopia, og de kan også by på en kaffetype fra Peru.

Lovisa mener flere bør tørre å lage iskaffe som ikke er espressobasert. Det stiller også høyere krav til kaffekvaliteten, mener hun.

Matentusiastene skryter også av eieren av Lillo Lounge:

– Han har peiling på kaffe! Han har gjort mange refleksjoner og har mye spennende å fortelle, du hører han er lidenskapelig opptatt av både kaffe og av å slå av en prat med kundene. Han er tydelig stolt av stedet sitt, han går virkelig inn for det han driver med. Når man kan holde en tale om kaffetypen sin - da er det ikke noe tull!

Her kan du lese alle matanmeldelsene fra Oskar og Lovisa. Vet du om noe som burde testes i bydel Sagene, om det så er en restaurant, kafé, tips til beste kake, smoothie, kaffe eller noe helt annet? Send matentusiastene våre et lite pip på e-post, så kanskje de tar turen for å teste nettopp din favoritt!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...