ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Leserne fikk bestemme smaken:

Italiagårdens sommerbrus er tappet og klar!

Brusbryggerne i Italiagården har nå laget sin egen sommerbrus. Og Sagene Avis' lesere har fått være med på å bestemme smaken. Foto: Janina Lauritsen

Smaksvinneren stakk av med over halvparten av stemmene, og er nå er fylt opp i halvlitersflaskene. Se her når og hvor du kan sikre deg de lokale godsakene!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: Italiagården har tidligere laget julebrus og påskebrus. Det startet som et prosjekt for å ha noe moro å finne på i den kjedelige koronatida, men brusen har blitt en stor suksess også utenfor Italiagården.

De lagde 500 flasker julebrus og en liten halvtime etter bestillingsskjemaet ble publisert på Italiagårdens interne Facebook-side og på nettsiden, var de allerede revet vekk. Påskebrusen falt også i smak, de 900 flaskene ble borte på en drøy uke.

Leserne har bestemt: Dette ble smaken av Torshov-sommer

Etter påske satte de i gang med å utvikle sin egen sommerbrus. Og da var det klart lokalbefolkningen måtte få være med på å bestemme smaken av Torshov-sommer! I mars startet Sagene Avis en poll: Hva skal Italiagårdens sommerbrus smake?

Leserne har talt og Torshov-bryggerne står nå klare til å selge Italiagårdens splitter nye sommerbrus. Alternativene var Italiagårdens Limoncello, kiwi, jordbær, sitron og ananas.

ANNONSE

Til slutt var det Italiagårdens Limoncello som stakk av med over halvparten av stemmene, og som nå er fylt opp i halvlitersflaskene.

Albatross har laget drink

Mandag 7. juni holdt bryggerne et lite prøvesalg for bygårdens beboerne, før de legger brusen ut til salgs på Italiagårdens nettside. Du får også kjøpt dem hos Zachariassen Jernvare, som ligger i samme bygård. Da tar det nok ikke lang tid før de lokale godsakene er borte.

Sagene Avis tok turen innom for å smake på sommerbrusen:

– Vi har tatt utgangspunkt i en gammel siciliansk oppskrift på Limoncello og limonade. Den har lite kullsyre og en god sitron-/lime-smak, sier Arnt Maasø.

ANNONSE

De kokte drøyt 20 forskjellige oppskrifter på kjøkkenbenken, før Italiagårdens Limoncello ble klar.

– Vi måtte jo gjøre det når Sagene Avis' lesere har valgt Limoncello, fortsetter bryggerne, som er veldig fornøyd med resultatet.

Brusen passer godt for både små og store. Bryggerne har brukt barna aktivt i prosessen, da de har fått lov til å være med i smakspanelet og har godkjent brusen. Et av barna i bygården, Wilma, syns brusen er så god at hun har tatt med seg sparebøssa ned i bakgården for å sikre seg en flaske, mens lokalavisa er på besøk.

Wilma tok med sparebøssa for å sikre seg en brusflaske. Foto: Janina Lauritsen

Og er det noen voksne som har lyst på en artig vri med sommerbrusen, så har enda en lokal bedrift kastet seg på et brussamarbeid. Baren Albatross har utviklet en drink-oppskrift med brusen, som de har kalt Lillegården Spritz, og satt på sin drinkmeny. Oppskriften på denne står på sommerbrusens etikett. Eller i hvert fall nesten:

ANNONSE

– Den er kjempegod og selges på Albatross. Men i baren har drinken en hemmelig ingrediens, som ikke står på flaska, sier bryggerne.

Brussalg til helgen

Så langt har de laget 400 flasker, og de satser på å overgå påskesalget etter hvert. De kommer til å bruke juni til å produsere mer brus, og de vil selge brusen på utvalgte fredager og lørdager. Dette annonseres på Facebook og på Italiagårdens nettside. I tillegg vil Zachariassen Jernvare starte salget i neste uke.

Første salgshelg i Italiagården, i bakgården til Omsens gate 1 B, blir fredag 11. juni klokken 17-18, og lørdag 12. juni fra klokken 14-15.

Italiagårdens Limoncello stakk av med halvparten av stemmene. Nå kan du snart få kjøpe brusen. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE