Sagene Avis

Jan ble forlatt og gikk på en skikkelig smell

Jan Kvil har skrevet bok - I skyggen av stjernene. Foto: PRIVAT

Fra det mørkeste mørke så krabbet han seg ut i lyset igjen. Prosessen som ble til en ærlig bok.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2017 kl 13:34

OSLO: Jan Kvil (62) er født og oppvokst i Sarpsborggata på Bjølsen. Han har gått på Bjølsen skole, Foss gymnas og Sagene Lærerhøgskole. Han kom senere tilbake til Bjølsen skole som både vaktmester og lærervikar.

– Dessuten har jeg spilte flere hundre A-kamper for Sagene I.F i både bandy og fotball og over 100 A-kamper for Skeid i bandy. Jeg har forresten bodd på Hakloa i Nordmarka i åtte år, forteller Jan.

Jan har også bodd på Grefsen.

Forlatt

 
I 2008 ble Jan skilt. Han gikk på en skikkelig smell. Veien ut av mørket er beskrevet i boka.

– Jeg opplevde for første gang i livet måtte jeg bo og leve alene. En mann som er vraket og forlatt har lett for å tro at hvis han bare finner seg en ny dame, vil alt ble bra, tror Jan.

Som forsøkte seg på nettdating.

Blogg

– Datingstedet jeg valgte hadde en blogg som jeg begynte å skrive i. Jeg fikk sårt tiltrengte bekreftelser og gode tilbakemeldinger. Skrivingen ble en slag egenterapi og det var svært mange som kjente seg igjen i ordene mine.

Han opprettet også en egen blogg, og var aktiv på sosiale medier.

– Mange ga utrykk for at jeg burde skrive en bok. Motet vokste sakte, men det å skrive en bok ble etter hvert en drøm.

Boka

Høsten 2016 kom boka: I skyggen av stjernene ut. Jan forteller om en magisk reise. Nesten 200 mennesker møtte opp på boklansering og i løpet av tre måneder var bokprosjektet så og si fullfinansiert.


– Gjennom boksalg og lanseringer har jeg møtt igjen mennesker fra hele mitt liv og jeg har også gjenopptatt gamle vennskap. En annen motivasjon for å skrive boka er at jeg ønsket å etterlate meg noen ord til mine etterkommere, forteller debutforfatteren.

Om mange

Det er en ærlig bok, men også en morsom bok. En annerledes bok. En bok om Jan, men som nok kan handle om mange andre av oss også. Mange kjenner seg nok igjen i deler av boka, kanskje også i store deler av boka? Boka handler også mye om selvutvikling.

Hvordan har Jan det nå?

– Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg aldri har hatt det bedre enn i dag. Jeg bor fortsatt alene, men har at stort og godt nettverk og noen få veldig nære og gode venner av begge kjønn, forteller Jan som nå jobber som lærer på Jessheim, men som har et ønske om å flytte tilbake til Sagene og Bjølsen, når han om ikke lenge blir pensjonist.

Og han har grunn til å være stolt av boka.


– Uten verken forlag eller bokhandlere har jeg klart og selge flere hundre bøker og tilbakemeldingene er svært gode, forteller Jan.

Boksignering

Søndag 19. mars klokken 15.00 har Jan boksignering. På populære og nyåpnede Mysterud Bar, i lokalene til den tidligere isenkramforretningen på Sagene.

Hvilken relasjon har han selv til Mysterud?

– I boka beskriver jeg også et besøk hos skoletannlegen. Men før vi begynte på skolen måtte vi også til tannlegen. Vi hadde mange hull den gangen, før fluorens tid. Da måtte vi til tannlegesenteret som lå i Arendalsgata rett ovenfor Mysterud, forteller Jan.

Belønning ventet hos Mysterud.


– I ettertid har jeg forstått at ikke bare jeg, men nesten alle unga i området på min alder, ble belønnet etter endt tannlegebesøk med et besøk hos Mysterud sammen med den som fulgte oss, som regel mor. Der fikk vi en leke - en lekebil kanskje.

– Jeg husker butikken som en svært spennende butikk med mange kriker og kroker og utrolig mange varer. Han hadde nesten alt innen isenkram, gaveartikler, leker og skruer. Jeg mener at Mysterud alltid hadde på seg en grå tynn frakk og husker han som en særdeles snill og god mann, mimrer Jan.

LES MER:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...