Sagene Avis

Lydbok om narkotikamiljøet på Torshov:

– Jeg ble hes flere ganger underveis. Det er faktisk ganske slitsomt

LYDBOK: Bjørn Hoels debutroman «Snarveier mellom himmel og helvete» har blitt lydbok. Her fra bokbadet på Sandaker senter i 2018. Foto: Janina Lauritsen

Boka om narkotikamiljøet på Torshov har blitt lydbok. På den måten håper forfatter Bjørn Hoel å nå ut til flere av dem som kanskje ikke er så gode til å lese.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 25.02.2019 kl 15:17

TORSHOV: Bjørn Hoel er oppvokst på Torshov, men bor på Sørlandet. Han er journalist, eks-heroinist og forfatter. Han ga i mars 2018 ut sin debutroman «Snarveier mellom himmel og helvete», som handler om narkotikamiljøet på Torshov fra slutten av 70-tallet og til midten av 90-tallet.

– Jeg hadde en fantastisk oppvekst her på Torshov på 60-tallet. Jeg spilte fotball og hadde gode foreldre som var glade i meg. Da jeg var 16-17 år, skjedde det noe – jeg begynte å vanke med feil folk og fikk smaken på piller. Jeg var flink til å skjule det lenge, fortalte han under bokbadet til sin krimroman i mai i fjor.

Nå har «Snarveier mellom himmel og helvete» også blitt lydbok.

– Faktisk ganske slitsomt

– Jeg satt inne store deler av påsken i fjor og leste min egen bok høyt i et studio. Jeg tror ikke det er så veldig vanlig at forfattere selv leser inn sin egen bok, men stadig flere gjør det, forteller Hoel.

Tilbakemeldingene har vært svært positive. Men enkelt, det var det ikke. Og det tok lang tid å lese inn lydboken, som er på totalt åtte timer og 46 minutter.


– Jeg ble hes flere ganger underveis. Det er faktisk ganske slitsomt. Man må være «på» og engasjert hele tiden.

Når ut til en naturlig del av målgruppen

Den nedlastbare lydboken ble nylig tilgjengelig på nettsidene til de store bokhandlerkjedene. Den blir også tilgjengelig for strømming via bibliotekene. På grunn av den nasjonale bokavtalen kan den ikke strømmes via kommersielle aktører som Fabel og Storytel før til neste år.

– Jeg synes det er flott at den nå er tilgjengelig som lydbok av flere grunner. Ikke minst fordi dette er en måte å nå ut til flere av dem jeg mener er en naturlig del av målgruppen for boka; folk som kanskje ikke er så gode til å lese. Nå kan de enkelt høre historien, nesten hvor som helst.

Skulle «bare prøve»

I fjor fortalte han om at Torshov ble stemplet som et sted med mye rus.

– Det ble gjort undersøkelser for levealder og forventet levealder av enslige menn, og på Sagene og Torshov endte det på 47 år. Det er jo sosiale problemer her. Det var i hvert fall mer her enn andre steder før.


For Hoel startet det med fascinasjonen for miljøet. Han trodde aldri han skulle miste kontrollen, han «skulle bare prøve det.»

– Men det skulle jeg aldri ha gjort.

– Hvordan har det vært å skrive om noe som er så nært?

– Både og. Jeg har hele tiden måttet minne meg på hvor lavt nede jeg har vært. Å gå gjennom sitt eget liv gang på gang er vanskelig. Jeg har brukt virkelige personer, men ikke navngitt dem. Det er vanskelig å løse de etiske problemene.

– Det har også vært litt rart. Men det er styrken i boka. Her kommer du på innsiden, det er cluet. Ofte leser man om folk utenfra, sa han til Sagene Avis etter bokbadet.


Les hele saken fra i fjor her

KOMPISER: Forfatter Bjørn Hoel og kameraten Ingar Helge Gimle under bokbadet på Sandaker senter i fjor. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...