ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Foss (Ap) vil ikke godta anleggsområde her:

– Jeg blir forbanna!

Jørgen Foss (Ap) syns det bør komme et tredje alternativ i stamnettprosjektet. Et alternativ som bevarer både beboerne og friområdet. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

– Jeg blir forbanna fordi man rett og slett planlegger å ødelegge et område der folk bor. Dette er folks hjem, og plutselig kan det bli et anleggsområde. Det ville ingen ha godtatt, det er ikke akseptabelt, sier Jørgen Foss (Ap), nestleder i Sagene bydelsutvalg.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2021 kl 08:46

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BJØLSEN/SANDAKER: Sagene Avis skrev torsdag om at styrelederne i Idun Nord og Idun Syd frykter en anleggsplass rett utenfor hjemmene sine.

De protesterer mot Vann- og avløpsetaten (VAV) sin anbefaling om å legge stamnettprosjektets anleggsområde til østsiden av Akerselva ved Bjølsendumpa, i stedet for i friområdet på vestsiden.

– Vi kommer ikke til å akseptere dette. Vi snakker om folks livskvalitet, spesielt til dem som bor tett innpå her. Vi føler dette blir veldig nært. Hvilken prioritering skal man ha? Er det turgåere eller beboere som veier tyngst? sa styrelederne Monica Unosen og Roy Søbakken til Sagene Avis.

Les mer om prosjektet og alternativene i denne saken:

Hovedgrunnen til at VAV har anbefalt alternativet på østsiden av Akerselva skyldes hensynet til grønt- og rekreasjonsområder. Begge alternativer vil medføre ulemper for omgivelsene i form av arealbeslag, støy, støv, vibrasjoner, trafikk og redusert tilgjengelighet, men det vestre alternativet berører et større, mer attraktivt og mer brukt område for nærmiljø og friluftsliv, sa de til Sagene Avis torsdag.

ANNONSE

VAV påpekte også at dette kun er et alternativ fra VAVs side. Plan- og bygningsetaten vil komme med sin egen anbefaling i forbindelse med at de legger frem planforslaget i starten av mars. Da kan man komme med sine innspill til planene, før saken skal opp til politisk behandles til høsten.

– Dette ville ingen ha godtatt

Nestleder i Sagene bydelsutvalg, Jørgen Foss (Ap), syns ikke noe om at Vann- og avløpsetaten anbefaler å legge anleggsområdet inntil sameiene Idun Nord og Syd.

– Jeg blir forbanna fordi man rett og slett planlegger å ødelegge et område der folk bor. Dette er folks hjem, og plutselig kan det bli et anleggsområde. Det ville ingen ha godtatt, og jeg godtar ikke at folk i bydel Sagene plutselig risikerer at hjemmene blir et anleggsområde, det er ikke akseptabelt!

Foss savner et alternativ som gjør at folk kan få bo i fred og ro. Vann- og avløpsetatens anbefaling hører ingen steder hjemme mener han.

ANNONSE

– Jeg ble skikkelig forbanna da jeg leste saken i Sagene Avis om at folk risikerer å få ødelagt roen, hjemmet og nærmiljøet – det aller nærmeste folk har, der du lever og der barna leker. Det er helt uakseptabelt, jeg forventer at man finner en løsning som ivaretar alle som bor i dette området.

– Pest og kolera

– Dagens alternativ er å legge det til friområdet på vestsiden av Akerselva. Er det bedre?

– Hvis vi skal velge mellom pest og kolera, må jeg si det. Men jeg mener man burde se på andre alternativer også, slik at man ikke trenger å ta av friområdet eller legge det til der folk bor. Men mellom to onder mener jeg at det ondet er noe mindre enn hjemmet til folk. Men ingen av delene er gode forslag. Jeg ønsker heller ikke at de skal ta av friområdet, det er viktig for folk og folkehelsa. Derfor mener jeg det bør ses på om det finnes noen fredelige alternativer. For dette har så store ringvirkninger for så mange over så lang tid. Det er ikke snakk om en uke eller to eller tre, det er snakk om lang tid. Nei, vettu hva, dette er helt uakseptabelt!

Foss påpeker at dette blir et stort inngrep for bydelen og for folk som bor her. Det er ikke snakk om få beboere, det er mange beboere som kommer til å bli berørt over lang tid. Og Foss forstår alle beboerne som er redde for at hjemmene kan bli en byggeplass.

Nå vil han ta kontakt med Vann- og avløpsetaten.

ANNONSE

– Vi kan ikke se på at dette blir gjort uten at det foretas flere vurderinger. Vi folkevalgte er ombud for befolkningen. Da er det pinadø vårt ansvar å ivareta folk som bor i bydelen. Jeg ønsker å be dem om å finne andre løsninger. For dette er ingen grei situasjon.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE