Sagene Avis

Finalistene til Årets navn og ildsjel:

– Jeg elsker bydelen min, Sagene i mitt hjerte!

FINALIST: Warsame Isse (15) er en av tre finalister som kan bli Årets navn og ildsjel 2019. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Warsame Isse (15) står på som blant annet frivillig, trenerassistent og som leder av Sagene Ungdomsråd. Han beskrives som en ekte nærmiljøentusiast, og en optimist som mener fellesskap og innsats kan gjøre et nærmiljø bedre.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 28.12.2019 kl 17:33

BYDEL SAGENE: Bydelen vår er full av ildsjeler – mennesker som gjør en ekstra innsats for andre og sitt lokalmiljø! Leserne nominerte en rekke gode kandidater, og nå har redaksjonen valgt ut tre finalister vi vil hedre, og som kan stikke av med tittelen Årets navn og ildsjel i bydel Sagene 2019!

Vinner 10.000 kroner

Dette er andre gang Sagene Avis, med hjelp fra leserne, kårer Årets navn og ildsjel i bydel Sagene.

Prisen deles ut i samarbeid med Storo Storsenter, som står for premien på 10.000 kroner. Pengene får vinneren donere videre til et godt formål i lokalmiljøet.

Leserne nominerte en rekke gode kandidater, og nå har redaksjonen valgt ut tre finalister som vi mener representerer en bredde av engasjementet i bydel Sagene, og som gjennom sitt engasjement når svært mange mennesker. De gjør rett og slett en forskjell i sitt nærmiljø og nabolag, og gir positive opplevelser til andre mennesker.

Nå er det igjen opp til dere lesere. Avstemmingen er åpen, og det er dere som bestemmer hvem som stikker av med tittelen Årets navn og ildsjel 2019 og 10.000 kroner til et selvvalgt, godt og lokalt formål. Gi din stemme nederst i saken!

– En ekte nærmiljøentusiast

Warsame Isse er 15 år, og har allerede rukket å gjøre mye i bydelen. I nominasjonen beskrives han som en ekte nærmiljøentusiast og ildsjel, med et ustoppelig engasjement og tro på at å gi en innsats for barn og unge vil gjøre verden bedre.

Han jobber flere ganger i uka på Sagene IF som både trenerassistent, instruktør og «lille daglige leder.» Warsame sitter også i styret i organisasjonen Fellesskap og Respekt og er leder av Sagene Ungdomsråd.

«Alle som jobber med barn, ungdom og nærmiljø på Sagene og Torshov vet hvem Warsame er. Warsame kjenner alle ansatte, alle barn og ungdom og mange foreldre. Han gir positiv oppmerksomhet til de han treffer, og han hjelper gjerne til der det trengs. Warsame er lite selvopptatt, men optimist på at fellesskap og innsats kan gjøre et nærmiljø bedre». blir det skrevet om ham.

– Veldig kult! Jeg er stolt av meg selv, det betyr utrolig mye for meg. Jeg hadde aldri forventet å stå her jeg er nå, så jeg takker alle som har fått meg hit, sier han til Sagene Avis etter å ha mottatt beskjeden om at han er finalist.


Les også: Han skal lede ungdomsrådet

MØTTE KRONPRINSEN: Warsame snakket med Kronprins Haakon under besøket i bydelen i 2018. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

– Hva er det som gjør at du er så aktiv? Hva driver deg?

– Jeg synes jeg får mye igjen. Som mye erfaring og gode venner, at meningene til ungdommen blir hørt, og at alle får være med på fritidsaktiviteter. Jeg er veldig engasjert og jeg vil fortsette med det. Jeg elsker bydelen min, Sagene i mitt hjerte!

Du har kanskje også lest om Warsame i boka «Bygården», av Mirjam Folkvord og Brian Cliff Olguin? Les mer om dette her!

Ble hedret i julekalender

I luke nummer 14 i Inga Marte Thorkildsens julekalender, som hedrer folk som står på ekstra mye for barn og unge i Oslo, skrøt hun av 15-åringen.

«Nærmiljøet har betydd alt for meg. De voksne har tatt meg så godt imot og tatt vare på meg, og jeg føler at jeg hører til og har en viktig rolle på Sagene og Torshov», sa han i julekalenderen.

Han sa videre:

«Jeg er opptatt av at alle barn sin stemme i bydelen skal bli hørt. Jeg er opptatt av at det skal være gode lekeplasser og aktiviteter for barn og ungdom. Jeg ønsker også at det skal bli trygt for barn og ungdom å ferdes rundt i nærmiljøene på Sagene og Torshov. Jeg ønsker at alle skal ha lik tilgang på fritidstilbud og idrettstilbud uten at det er penger som skal avgjøre. Jeg synes at det burde være gratis med alle tilbud for barn, slik at ikke barna må oppleve å bli stemplet som fattig og må bære det med seg. Dette ødelegger for både integrering og like muligheter for alle».


BOKLANSERING: I forbindelse med boklanseringen av «Bygården», hadde de en markering på treffstedet i Kyrre Grepps gate 32. Her er Brian Cliff Olguin sammen med Warsame. Foto: Brian Cliff Olguin

Stem nå!

I romjula skal du få bli bedre kjent med alle de tre finalistene. Vinneren kåres i januar.

Lag din egen spørreundersøkelse for tilbakemelding fra bruker

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...