Sagene Avis

Wilhelmsen (Frp) om sykkelstativene:

– Jeg er ikke i tvil, disse må fjernes

SYKKELSTATIVENE: Camilla Wilhelmsen (Frp) mener sykkelstativene på Myraløkka må fjernes. Her sammen med leder av Sagene og St.Hanshaugen Frp, Hans Otto Watne. Foto: Janina Lauritsen

Camilla Wilhelmsen (Frp) tok turen til Myraløkka for å se de nye sykkelstativene, som står i bunnen av den populære akebakken. – Dette er mye verre enn jeg trodde, sier hun.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Sagene Avis har tidligere skrevet om de nye sykkelstativene på Myraløkka. Lokalbeboer Anders Eide uttrykte i lokalavisa sin frustrasjon over at disse er plassert i akebakken, og Frp kom raskt på banen.

– Bymiljøetaten har ikke skjønt at dette er faglig svakt. De lager for mye ut av et konstruert knutepunkt. Et knutepunkt fungerer slik at du skifter fra en transportakse til en annen. Man må ikke blande sammen knutepunkt med terminalfunksjoner, det er det mange politikere som gjør. Å legge opp til storstilt parkering her er en fullstendig misforståelse, sa Hans Otto Watne, leder av Sagene og St. Hanshaugen Frp, tidligere til Sagene Avis.

Her kan du se noen av lesernes reaksjoner og mer om hva Watne mener om saken:

– Verre enn jeg trodde

Hans Otto Watne tok saken videre til Camilla Wilhelmsen (Frp) i bystyret. Hun møter Watne og Sagene Avis på Myraløkka for å se situasjonen med egne øyne.

Hun forstår veldig godt at dette kan bli et problem om vinteren.


– Jeg må si at her får du stor fart, sykkelstativene kan gå ut over sikkerheten til barna. Jeg er ikke i tvil, disse må fjernes, sier Wilhelmsen.

Hun vil ta dette videre i Oslo bystyres samferdsels- og miljøutvalg i neste uke, og stille spørsmål til byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

– Dette er definitivt noe jeg kommer til å ta opp der. Jeg pleier å varsle et par dager før, så de får forberedt seg. Jeg må si at ut ifra det jeg ser nå, er dette verre enn jeg trodde. Det er ikke liten fart du får i denne bakken!

Sagene Avis spurte Bymiljøetaten hvilke vurderinger som ble gjort i forkant, les svaret her

– Lokalmiljøet vet hvor skoen trykker

I Sagene Avis' kommentarfelt på Facebook, kommer det blant annet frem at beboere mener det umulig kan være lokalkjente personer som har plassert sykkelstativene akkurat her. De lurer også på om ikke beboere/bydelen burde bli involvert i en slik sak.


– Det henger ikke på greip å sette opp stativ i enden av en akebakke. Det er egentlig bare å se seg rundt, så ser man at her ligger helt sikkert bydel Sagenes flotteste akebakke. Du legger ikke sykkelstativer nederst i en akebakke. Men jeg må også si at Bymiljøetaten bør ha mer kontakt med lokalmiljøet – de vet hvor skoen trykker, de kjenner området best. Det er jo sånn det er her i Oslo. Da bør man også lytte til dem, fortsetter Wilhelmsen.

Hans Otto Watne mener det er to aspekter i denne saken. Det ene er den historiske bruken av et område, og det andre er bruken av skattepenger.

– I det ene tilfellet er det åpenbart at her har man neglisjert den historiske og tradisjonelle bruken av området. Bymiljøetaten tråkker på det og tilrettelegger for noe helt nytt. De prioriterer sykler fremfor barn, og det er problematisk. De ignorerer den tradisjonelle bruken, de har ikke tatt den innover seg og da er det en manglende stedsanalyse. Jeg står ved det jeg tidligere har sagt, om at dette er faglig svakt, sier han og fortsetter:

– Da bysykkelordningen kom, var en av betingelsene at parkeringen ikke skulle være i parkene. Hvorfor settes da denne sykkelparkeringen opp midt i parken? spør han før Wilhelmsen legger til:

– Det er bra at det plasseres sykkelstativ rundt omkring, men det går på valg av sted. Her har Bymiljøetaten gjort en skikkelig bommert, rett og slett. Og jeg forventer at disse fjernes innen kort tid.


Wilhelmsen og Watne mener plasseringen av sykkelstativene ikke henger på greip. Foto: Janina Lauritsen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...